INFOGRAFIE Cele mai scumpe „amintiri“ de la vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faimoasa jachetă roşie purtată de Michael Jackson în videoclipul piesei „Thriller“ a fost vândută pentru 1,8 milioane de dolari FOTO Facebook
Faimoasa jachetă roşie purtată de Michael Jackson în videoclipul piesei „Thriller“ a fost vândută pentru 1,8 milioane de dolari FOTO Facebook

Obiectele ce au aparţinut unor staruri îndrăgite sunt vândute pentru sume exorbitante, iar de-a lungul timpului s-a format un adevărat „cult al celebrităţii“.

Cu cât o vedetă a intrat mai mult în contact cu un obiect ce i-a aparţinut, cu atât oamenii sunt dispuşi să scoată mai mult din buzunar, se arată într-un studiu realizat de doi psihologi de la Universitatea Yale (SUA).

Folosind datele furnizate de trei mari case de licitaţii din Statele Unite, psihologii George Newman şi Paul Bloom au descifrat misterul care-i determină pe oameni să plătească sume exagerate pentru a intra în posesia bunurilor ce au aparţinut idolilor lor.

Credinţa conform căreia un obiect deţinut de un om ajunge, în timp, „să  împrumute“ din calităţile posesorului său, este principalul motiv pentru care lucrurile ce au aparţinut persoanelor publice îndrăgite de marea majoritate ajung să fie licitate la sume de ordinul milioanelor de dolari.

„Această idee de «molipsire» este o formă de gândire magică şi se referă la faptul că oamenii sunt convinşi că însuşirile spirituale ale unui om pot fi transferate unui obiect prin contact fizic prelungit“, au notat ce doi psihologi americani în studiul lor.

cele mai bune amintiri bun
VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite