Încoronarea lui Charles: Regii și reginele care au răspuns prezent, printre care și Margareta a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în 900 de ani, regi și regine din întreaga lume merg la o încoronare a unui monarh britanic.

Charles și verișoara sa îndepărtată, Margareta a României
Charles și verișoara sa îndepărtată, Margareta a României

Potrivit presei britanice, încoronarea lui Charles al III-lea va fi prima în 900 de ani din istoria Marii Britanii care va primi monarhi internaționali. Tradiția de a nu-i invita a fost urmată anterior la încoronări, inclusiv la cea a mamei sale, Regina Elisabeta, deoarece ceremonia trebuia să reprezinte o legătură sacră între monarh, poporul lui și Dumnezeu.

Cum Regele Charles a decis să schimbe această tradiție, vă invităm să aflați care sunt suveranii care și-au confirmat prezența la încoronarea acestuia, eveniment care va avea loc la Westminster Abbey, pe 6 mai.

Prințul Albert a fost unul dintre primii membri ai familiei regale internaționale care a confirmat prezența lui și a Prințesei Charlene la încoronarea lui Charles. La acea vreme, Albert a mai spus că el și Charlene nu s-au hotărât, încă, dacă își vor aduce și gemenii în vârstă de 8 ani, Prințul Jacques și Prințesa Gabriella, spunând că „s-ar putea să fie puțin cam tineri pentru acest tip de ceremonii. "

Regele Carl Gustaf al Suediei a confirmat și el prezența la eveniment, alături de fiica sa, Prințesa Moștenitoare Victoria. La fel ca mulți alți regali europeni, Carl – rege al Suediei din 1973 – este o rudă îndepărtată a lui Charles prin strămoșul lor comun, Regina Victoria. Carl este văr de-al treilea al regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Casa Regală a Țărilor de Jos a emis o declarație prin care confirmă că Regele Willem-Alexander și Regina Máxima vor participa la ceremonia de încoronare a lui Charles și a Reginei Camilla, de la Westminster Abbey.

În comunicat se adaugă că fiica lor, Catharina-Amalia, Prințesă de Orange, și mama lui Willem-Alexander, Regina-mamă Beatrix, vor participa la o recepție la Palatul Buckingham, în seara de dinaintea încoronării.

Împăratul Japoniei, absent din cauza unei tradiții regale neobișnuite

Pentru că Regina Margrethe a II-a se recuperează după o intervenție chirurgicală la spate, care a avut loc în februarie, familia regală daneză va fi reprezentată la încoronarea lui Charles de către Prințul moștenitor Frederik și Prințesa moștenitoare Mary.

O altă pereche regală care-și reprezintă țara la încoronare este cea formată din Prințul Moștenitor Haakon și Prințesa Moștenitoare Mette-Marit ai Norvegiei. Cuplul participă la eveniment în locul Regelui Harald al V-lea și al soției acestuia, Regina Sonja.

Regele Charles și Regina Camilla așteaptă mulți suverani internaționali
Regele Charles și Regina Camilla așteaptă mulți suverani internaționali

Luna aceasta, Prințul moștenitor Akishino al Japoniei și soția sa, Prințesa Kiko, au fost autorizați să plece într-o excursie de patru zile în Marea Britanie, pentru a participa la încoronarea lui Charles. Akishino este trimis să-și reprezinte fratele, Împăratul Naruhito al Japoniei, care nu poate participa din cauza cutumei ce-l împiedică să fie prezent la încoronarea monarhilor internaționali.

Margareta a României, Custodele Coroanei Române, este o altă rudă îndepărtată a lui Charles care și-a confirmat prezența la încoronare. Cei doi sunt veri îndepărtați prin Regina Victoria și prin Regele Christian al IX-lea al Danemarcei, care a domnit până în anul 1906. De asemenea, tatăl Margaretei, Regele Mihai, era văr de gradul trei cu Regina Elisabeta. Custodele Coroanei va fi însoțită la încoronare de soțul său, Principele Radu.

Foto: Profimedia, Getty Images

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite