FOTO Frumuseţea şi eleganţa actriţelor din filmele clasice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţea şi talentul actriţelor din filmele clasice au provocat mereu interesul cinefililor, cât şi a publicului larg, care nu de puţine ori au văzut în ele un adevărat etalon al feminităţii şi eleganţei.

Chiar dacă moda s-a mai schimbat între timp, rafinamentul doamnelor din filme memorabile precum „Casablanca”,  „Rear Window”, „It Happened One Night” sau „Breakfast at Tiffany's” nu se va pierde niciodată. Huffington Post a realizat un top cu unele dintre cele mai frumoase şi elegante actriţe ale filmelor clasice.

Ann-Margret
Deşi născută pe tărâmul suedez, faima şi cariera actriţei Ann-Margret s-a construit în Statele Unite ale Americii, acolo unde a devenit cunoscută pentru filme precum „Viva Las Vegas” (1964), „The Cincinnati Kid” (1965), „Carnal Knowledge” (1971) şi „Tommy” (1975).  Alte două talente ale actriţei erau dansul şi muzica, fapt care prilejuieşte o colaborare mai mult decât interesantă cu celebrul cântăreţ Elvis Presley, pentru filmul „Bye, bye Birdie” (1963). Din acel moment devine aproape un simbol, în variantă feminină, a regelui rock n'roll. Ann-Margret se poate mândri cu cinci premii Globul de Aur câştigate, precum şi cu două nominalizări la premiile Oscar.

image

Ingrid Bergman

Aproape inevitabil, numele actriţei suedeze Ingrid Bergman se leagă de celebra peliculă „Casablanca”, acolo unde împreună cu Humphrey Bogart formează poate cel mai cunoscut şi apreciat cuplu de la Hollywood din istorie. Deţinătoare a 3 premii Oscar, naturaleţea actriţei Ingrid Bergman de pe marele ecran a contrastat mereu drama persoanală a acesteia, care rămâne fără părinţi încă de la doisprezece ani. Alte roluri remarcabile ale lui Ingrid Bergman sunt: „Pentru cine bat clopotele” (1943), „Notorious” (1946), „Joan of Arc” (1949) sau „Hostsonaten” (1978).

image

Grace Kelly

O prinţesă nu doar pe marile ecrane de cinema, ci şi în realitate, asta deoarece actriţa americană Grace Kelly a fost căsătorită cu Rainier al III-lea de Monaco. Debutează la vârsta de 22 ani în filmul „Fourteen Hours", apoi rolul vieţii sale vine în producţia maestrului Alfred Hitchocock, „Rear Window”, unde joacă alături de actorul James Stewart. Reuşeşte să obţină şi un premiu Oscar în 1954 în drama „The Country Girl”.

image

Audrey Hepburn

Un alt model al eleganţei şi feminităţii este întruchipat şi de actriţa britanică Audrey Hepburn, una dintre cele mai iubite personalităţi de la Hollywood. În pofida faptului că era mică de înălţime, Hepburn dorea să ajungă iniţial balerină, însă din cauza unor probleme de sănătate se dedică ulterior actoriei. Primul său succes important pentru care primeşte şi premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă este pelicula „Vacanta la Roma” (1953),  unde are rolul principal alături de Gregory Peck. Alte filme majore ale actriţei britanice sunt şi „Breakfast at Tiffany's” şi „My Fair Lady”.

image

Greta Garbo

Un alt nume important din seria actriţelor devenite celebre la Hollywood este şi Greta Garbo, născută nu în ţara tuturor posibilităţilor, ci în Suedia, chiar la Stockholm. După moartea tatălui său, la vârsta de 14 ani, Greta Garbo este nevoită să lucreze într-un simplu magazin, gândidu-se chiar să renunţe la studii. Este remarcată însă de regizorul suedez Mauritz Stiller şi primeste primele sale roluri. Anii 1930 îi aduc prima nominalizare la Oscar pentru rolul jucat în pelicula „Anna Christie”. Apoi, ascensiunea aprope că nu cunoaşte limite, Greta fiind recunoscută astăzi pentru filme precum „Mata Hari”, „Camille”, „Ninotchka” sau „Anna Karenina”.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite