Elon Musk și Grimes, conflict legat de statul în care va avea loc procesul de custodie al copiilor. De ce Musk preferă Texas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk luptă pentru a menține procesul de custodie în Texas, datorită limitării pensiei alimentare, impuse de acest stat. El a acuzat-o pe Grimes că s-a mutat cu doi dintre copiii lor în California, special pentru a împiedica acest lucru.

Elon Musk și micuțul său, X Æ A-Xii FOTO Profimedia
Elon Musk și micuțul său, X Æ A-Xii FOTO Profimedia

Potrivit documentelor judecătorești obținute de Business Insider, inițial, Musk a dat-o în judecată pe cântăreață în Texas, în septembrie, pentru „stabilirea relației părinte-copil”. Cuplul are trei copii.

Săptămâni mai târziu, Grimes vrea să îl înfrunte pe Musk în California, cerând custodia fizică a copiilor. Ea a spus unui judecător din Texas, în luna octombrie, că Musk a avut custodia fiului lor de 3 ani, X Æ A-Xii, în ciuda obiecției ei.

Experții în dreptul familiei au spus anterior pentru Insider că primul conflict din acest caz va fi stabilirea statului unde va avea loc procesul: California sau Texas. Rezultatul acestei lupte ar putea avea consecințe majore pentru Musk, din cauza diferitelor limite de întreținere a copiilor din cele două state.

Texas limitează plata de întreținere la 2.760 de dolari

Texas limitează plățile lunare pentru întreținerea copiilor la 2.760 de dolari pentru trei copii. California, însă, nu are limită, ceea ce înseamnă că o persoană precum Musk – cea mai bogată din lume – ar putea fi obligată să plătească o sumă extrem de mare.

Luni, Musk a depus o petiție modificată, spunând că în Texas ar trebui să aibă loc lupta pentru custodie, deoarece era statul de origine al copiilor, la momentul când a fost depusă petiția sa inițială.

Petiția mai spunea că Grimes a pretins că nu este rezident al Texasului „într-o aparentă încercare de a eluda jurisdicția acestei Curți”. Grimes s-a mutat în California la un moment dat în 2023 cu doi dintre copii și nu s-a mai întors în Texas.

X, care este fotografiat frecvent cu Musk în public, a rămas cu tatăl lui, în Texas.

Elon Musk și Grimes FOTO Arhivă
Elon Musk și Grimes FOTO Arhivă

În ciuda faptului că Grimes și doi dintre copii se aflau în California, petiția spunea că ea și cei trei copii au locuit în Texas alături de Musk, timp de cel puțin șase luni consecutive, devenind astfel statul lor de origine.

De partea cealaltă, Grimes susține că ea și cei doi copii locuiau în California din 31 decembrie, anul trecut. Data la care Grimes și copiii s-au mutat în California ar putea afecta decizia asupra statului care este considerat a fi de origine și, prin urmare, locul în care se desfășoară procesul.

Avocatul Peter Walzer, partener al lui Walzer Melcher, a remarcat că petiția lui Musk a citat „Legea privind jurisdicția și aplicarea în custodie a copiilor” și „Legea privind sprijinirea familiei interstatale” - acorduri între state care dictează locul în care cazurile de custodie și sprijin ar trebui să se desfășoare.

Statele au versiuni diferite ale acestor acte, dar atât legea din California, cât și cea din Texas, spun că statul de origine al copilului este cel în care a locuit timp de șase luni consecutive înainte de procedura de custodie. Walzer a spus că Musk și Grimes ar putea petrece luni întregi doar încercând să demonstreze în ce stare locuiau, de fapt, copiii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite