Echipa emisiunii „Top Gear“, atacată cu pietre în Argentina din cauza unei presupuse aluzii la Insulele Falkland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeremy Clarkson, una dintre gazdele celebrei emisiuni „Top Gear“ FOTO Getty
Jeremy Clarkson, una dintre gazdele celebrei emisiuni „Top Gear“ FOTO Getty

Membrii echipei emisiunii britanice „Top Gear“ au fost obligaţi să-şi abandoneze autoturismele pe marginea unui drum din Argentina şi să fugă, după ce un grup de localnici i-au atacat cu pietre, furioşi din cauza numărului de înmatriculare al uneia dintre maşini, care ar fi făcut referire la războiul din Insulele Falkland, relatează publicaţia britanică „The Guardian“, citată de Mediafax.

Jeremy Clarkson şi echipa de producţie a show-ului „Top Gear“ se află în prezent în America de Sud pentru a filma pe o autostradă montană situată între Chile şi Argentina.

Potrivit „The Guardian“, incidentul a avut loc în momentul în care localnicii au sesizat numărul de înmatriculare - H982 FKL - al unuia dintre autoturismele echipei, un model Porsche, care, aparent, era o referinţă la războiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie şi Argentina din 1982, scrie Mediafax.

Reprezentanţii BBC, care difuzează celebra emisiune „Top Gear“, au negat orice aluzie intenţionată, susţinând că maşina a fost cumpărată de un membru al echipei de producţie, iar numărul este pur şi simplu o coincidenţă. „Producătorii «Top Gear» au cumpărat trei maşini pentru acest proiect. Ideea că această maşină a fost cumpărată pentru numărul de înmatriculare sau că numărul original a fost înlocuit este complet neadevărată“, a declarat producătorul executiv al „Top Gear“, Andy Wilman, citat de „The Guardian“.

Un grup format din veterani de război au protestat în faţa hotelului unde era cazată echipa de filmare a show-ului, iar un politician local a declarat că oamenii din spatele emisiunii „Top Gear“ au fost escortaţi la aeroport. Juan Manuel Romano, oficial al localităţii Ushuaia din provincia sudică argentiniană Tierra del Fuego, a declarat: „Ei (echipa „Top Gear“ - n.r.) au luat decizia de a pleca“.

   

De asemenea, un articol despre vizita britanicilor, publicat în ziarul „Diario Jornada“, poartă titlul: „«Top Gear» filmează în Patagonia şi există controverse“.

„Deşi oficialii BBC l-au rugat pe celebrul prezentator Jeremy Clarkson să aibă un comportament adecvat pe perioada filmărilor din Argentina, el a ales să folosească un număr de înmatriculare provocator, H982 FKL, pentru maşina sa Porsche, aluzie la războiul din 1982 pentru Insulele Malvine (denumirea acceptată de Argentina pentru Insulele Falkland – n.r.)“, mai scrie publicaţia argentiniană, citată de Mediafax.

La rândul lui, Clarkson a negat informaţiile potrivit cărora ar fi fost avertizat de BBC să-şi controleze reacţiile în timpul filmărilor din Argentina.

În schimb, prezentatorul a primit, la începutul acestui an, un „ultim advertisment“ din partea şefilor de la BBC, după ce vedeta britanică a publicat un fragment nedifuzat dintr-o filmare în care părea că foloseşte un cuvânt cu conotaţie rasistă.

Prezentatorul a abordat subiectul „avertismentului final“, în luna mai, în rubrica sa din tabloidul britanic „The Sun“: „BBC mi-a transmis că dacă voi mai avea vreo remarcă ofensatoare oriunde, oricând, voi fi concediat. Dar până şi arhanghelul Gabriel s-ar chinui să supravieţuiască cu această sabie deasupra capului. Este inevitabil ca într-o zi, cineva, undeva, să spună că l-am ofensat şi atunci aia e.“

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite