Dylan Farrow, la adresa lui Woody Allen: „Minciuni neînsemante şi distorsionate, în termeni mult prea formali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen şi a Miei Farrow, a răspuns scrisorii deschise publicate în „New York Times“ de celebrul cineast în care denunţă afirmaţiile acestuia care sugerează că mama fetei ar fi îndemnat-o să spună ca a fost abuzată sexual, scrie „The Hollywood Reporter“.

„Nu am oscilat niciodată în a descrie ce mi-a făcut. Voi purta cu mine, pentru restul vieţii, toate amintirile prin care am reuşit să supravieţuiesc“, a declarat Dylan Farrow (28 de ani) pentru „The Hollywood Reporter“. Aceasta a continuat să conteste şi alte puncte din scrisoarea cineastului, spunând că afirmaţiile recente ale lui Allen sunt „neînsemnate, în termeni mult prea formali, distorsionate sau pur şi simplu minciuni cu care m-a uniformizat în ultimii 20 de ani“.

Pe de altă parte, Woody Allen (77 de ani) are propria viziune asupra acuzaţiilor care i se aduc. „Mia a insistat că am abuzat-o pe Dylan şi a dus-o la doctor pentru a fi examinată. Dylan i-a spus medicului că nu a fost molestată. Apoi, Mia a luat-o pe Dylan la o îngheţată şi, imediat după aceea, Dylan şi-a schimbat declaraţia. Aşa că poliţia a început o investigaţie. Am acceptat imediat să fac un test cu detectorul de minciuni, pentru că nu aveam nimic de ascuns. Între timp, poliţia din Connecticut a apelat şi la un expert, a cărui concluzie a fost următoarea: «Opinia noastră este că Dylan nu a fost abuzată de domnul Allen»“.

„Încă o dată, Woody Allen mă atacă pe mine şi pe familia mea într-un efort de a mă discredita şi de a mă reduce la tăcere, dar nimic din ceea ce va spune sau va scrie nu poate să schimbe adevărul. El insistă să spună că mama mea m-a făcut să îl acuz când, de fapt, un medic pediatru a fost cel care a anunţat poliţia. A spus că nimeni nu s-a plâns de abateri pe care să le fi comis înainte de scandal, dar documentele judecătoriei arată că era sub tratament pentru ceea ce terapistul a descris ca fiind «comportament inadecvat» faţă de mine încă din anul 1991. Spune că a trecut de detectorul de minciuni, dar a refuzat testul poliţiei şi a angajat pe cineva să-i facă un test separat pe care autorităţile l-au refuzat ca probă“, arată Dylan.

mia farrow ronan foto afp

Ronan, singurul fiu biologic al lui Woody Allen, şi Mia Farrow FOTO Reuters

Dylan Farrow nu s-a oprit aici şi a arătat cum în 1992 au existat şi alte dovezi ale abuzului sexual: mărturie din partea dădacei care a fost martora unui comportament necuviincios din partea cineastului, iar procurorul statului Connecticut găsise „cauze probabile“ pentru a-l urmări în justiţie, dar nu a luat o decizie pentru a proteja „copilul-victimă“.

„Poate că Woody Allen are un arsenal de avocaţi şi publicişti de partea lui, dar singurul lucru pe care nu îl are este adevărul“, a încheiat Dylan Farrow.

Scrisoare lui Woody Allen a fost publicată la o săptămână după ce Dylan Farrow şi-a mărturisit experienţele din trecut, detaliind o presupusă agresiune sexuală din partea cineastului atunci când fata avea doar şapte ani. În urma scandalului, cuplul format din Woody Allen şi Mia Farrow s-a destrămat în 1992, după 12 ani de căsnicie. Allen nu a fost niciodată condamnat pentru presupusele acuzaţii, iar în 1997 s-a căsătorit cu Soon-Yi Previn, o altă fiică adoptivă a Miei Farrow, dintr-un mariaj anterior, cu Andre Previn.

woody allen si mia farrow afp

Mia Farrow şi Woody Allen FOTO AFP

După ce s-a renunţat la acuzaţii, Mia Farrow a obţinut custodia copiilor, Moses şi Dylan, copii adoptivi, şi Ronan, singurul fiu biologic al cuplului, iar cei doi au mers pe drumuri separate. Pe de altă parte, Allen nu este sigur în privinţa paternităţii lui Ronan despre care spune că ar fi fiul lui Frank Sinatra (n.r. - fostul soţ al Miei Farrow).

În prezent, Woody Allen contestă afirmaţiile din scrisoare lui Dylan în care aceasta spune că ar fi molestat-o pe un pod. El dezminte spusele cu ajutorul unui motiv, se pare, destul de întemeiat: claustrofobia de care suferă. Insistă, totuşi, pe faptul că fata a fost „ghidată“ de mama ei să scrie scrisoarea şi zice că o iubeşte în continuare. „Bineînţeles că n-am molestat-o. Am iubit-o. Şi sper că într-o bună zi va realiza că a fost privată de dragostea tatălui ei şi că a fost folosită de o mamă al cărui interes a fost să-şi satisfacă dorinţa de răzbunare şi nu bunăstarea propriei fiice. E destul. Prea mulţi oameni au suferit“, arată Woody Allen.

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el. Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986 pentru filmul „Hannah si surorile ei/Hannah and her Sisters“ şi acelaşi premiu pentru filmul „Miezul nopţii în Paris/Midnight in Paris“ din 2011. Cel mai recent film al său, „Blue Jasmine“, un film care spune povestea unei femei alcoolice suferind de o afecţiune mintală, are şanse mari să câştige un Premiu Oscar la gala din acest an.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite