Decizia Reginei privind „demisia“ ducilor de Sussex din familia regală: „Am fi preferat să rămână cu normă întreagă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta închide ochii, dar doar parţial, la pretenţiile ducilor de Sussex FOTO Profimedia
Regina Elisabeta închide ochii, dar doar parţial, la pretenţiile ducilor de Sussex FOTO Profimedia

Regina Elisabeta şi-a anunţat decizia în cazul „demisiei“ din familia regală britanică a nepotului său, prinţul Harry, şi al soţiei lui, fosta actriţa Meghan Markle.

În urma unei „celule de criză“, suverana Marii Britanii a anunţat că va colabora cu ducii de Sussex pentru a le asigura „o perioadă de tranziţie“ către joburile part-time din sânul familiei regale britanice. Regina a acceptat ca Harry şi Meghan să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi Canada, însă a precizat că „aspectele mai complexe“ vor fi rezolvate în următoarele zile, notează CNN

Neobişnuita întâlnire de urgenţă a fost convocată de regina Elisabeta după vestea surprinzătoare că ducii de Sussex renunţă la statutul de membrii seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi dobândi independenţa finanaciară. La „summit“ au participat prinţul Charles şi cei doi fii ai săi, William şi Harry, iar ducesa Meghan ar fi intervenit prin telefon, ea aflându-se în Canada alături de bebeluşul Archie. 

Într-un comunicat dat publicităţii la finalul discuţiilor, regina a mărturisit că ar fi preferat ca nepotul şi soţia lui să rămână în sânul familiei, însă înţelege şi respectă dorinţa lor de a duce o viaţă mai independentă. 

„Astăzi, familia mea a avut discuţii foarte constructive despre viitorul nepotului meu şi al familieie lui. Familia mea şi cu mine susţinem în totalitate dorinţa lui Harry şi a lui Meghan de a-şi clădi o viaţă. Deşi am fi preferat ca ei să rămână membri ai familiei regale cu normă întreagă, înţelegem şi respectăm dorinţa lor de a duce o viaţă mai independentă, ca o tânără familie“, a transmis suverana. 

Majestatea Sa a mai precizat că Harry şi Meghan au făcut foarte clar faptul că nu vor să se bazeze pe banii de la stat în viitor. „Prin urmare, s-a convenit că va exista o perioadă de tranziţie în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada şi în Marea Britanie. Sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve, ele presupun ceva muncă, însă am cerut ca o decizie finală să fie luată în următoarele zile“. 

Întâlnirea a venit într-o zi zbuciumată pentru regalităţi. Cu puţin timp înainte, prinţii William şi Harry au făcut front comun într-o declaraţie vehementă prin care dezminţeau o informaţie apărută în presa britanică. 

Amintim că Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. Nu este însă clar dacă vor mai primi susţinere financiară din partea prinţului Charles, care anual dă câte 2 milioane de dolari fiecăruia dintre fiii săi. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite