Dana Rogoz a ironizat-o pe Olivia Steer pentru argumentele antivaccinare aduse în dezbaterea cu medicul Mihai Craiu

0
0

Actriţa Dana Rogoz s-a declarat întristată de faptul că „un medic a ajuns în situaţia de a se justifica în faţa unora cu păreri, dar fără studii“, făcând referire la dezbaterea dintre medicul pediatru Mihai Craiu şi activista antivaccinare Olivia Steer, pe care actriţa a şi ironizat-o.

Activista Olivia Steer şi medicul Mihai Craiu şi-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor în cadrul emisiunii „Vorbeşte lumea“, de la Pro TV, dezbaterea fiind moderată de Gabriel Coveşteanu (Cove). Discuţia a stârnit numeroase reacţii în mediul online, de la cetăţeni, dar şi de la persoane publice şi specialişti în domeniu, printre care medicul cardiolog Vasi Rădulescu şi jurnalistul Vlad Mixich, expert în politici publice în domeniul Sănătăţii. 

O reacţie pe marginea subiectului a avut şi actriţa Dana Rogoz, mama unui băieţel în vârstă de cinci ani, care a felicitat echipa emisiunii „Vorbeşte lumea“ pentru iniţiativă, însă a precizat că discuţia a întristat-o. 

„Nu poate să nu mă întristeze faptul că un medic a ajuns în situaţia de a se justifica în faţa unora cu păreri, dar fără studii. Trebuie să fie îngrozitor de frustrant“, a scris Dana Rogoz pe Facebook. 

De asemenea, actriţa a ironizat unele dintre argumentele prezentate de Olivia Steer în timpul discuţiei. Printre altele, fosta realizatoare TV a spus că unii părinţi au rezerve în a-şi imuniza copiii nu pentru că ar fi citit pe Google că nu este bine sau pentru că ar fi vorbit cu o prietenă, ci pentru că s-au uitat „că prietena lor s-a ales cu un copil cu autism după un vaccin“. De asemenea, Steer a mai sugerat că zecile de studii care neagă că vaccinurile ar produce autism au fost sponsorizate de marile companii farmaceutice. 

„E ca şi când un structurist îţi spune clar că are risc seismic casa ta, iar tu îi spui că nu e adevărat, pentru că tu nu ai simţit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai bună s-a speriat îngrozitor în blocul ei nou. Plus că sigur structuristul e plătit de producătorii de ciment şi de aia insistă să pui stâlpul ăla de rezistenţă...“, a fost replica Danei Rogoz. 

.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite