Confidentul Prinţesei Diana, dezvăluiri despre mariajul cu Prinţul Charles şi culisele aventurii cu un ofiţer din armata britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre ofiţerii regali care s-a ocupat de protecţia Prinţesei Diana semnează o carte de memorii în care povesteşte cum s-a destrămat căsnicia ei cu prinţul Charles şi cum a început prima aventură cu un ofiţer din armata britanică.

Presa britanică publică fragmente extrase dintr-o noua carte despre viaţa Prinţesei Diana, semnată de Khen Warfe, ofiţerul regal transformat în confidentul ei. Bărbatul precizează că iniţial apropierea şi deschiderea Prinţesei Diana faţă de el l-a făcut să se simtă inconfortabil, deşi adesea rezervau bilete de avion în numele unui cuplu, călătorind ca domnul şi doamna Hargreaves.

Într-una dintre vacanţe, pe o plajă din Palma de Mallorca, Prinţesa Diana purta un costum de baie portocaliu şi stătea pe şezlong când a început să-i povestească despre eşecul mariajului său. „După ce s-a născut Harry, mariajul meu cu Charles a murit pur şi simplu. Am încercat, sincer, am încercat, dar nu m-a mai dorit. Nu am mai dormit în acelaşi pat de doi ani“, i-a mărturisit Prinţesa, potrivit „Daily Mail“. Mai mult, aceasta a vorbit şi despre tentativele de sinucidere, spunând că au fost „un strigăt de ajutor, dar nimeni nu m-a ascultat vreodată.“

Ofiţerul, care a intrat în Departamentul Poliţiei Metropolitane de Protecţie Regală în 1986, a devenit rapid unul dintre cei mai de încredere oameni ai Prinţesei, aceasta împărtăşindu-i cele mai intime secrete. Predecesorul său i-a povestit că Lady Di avea o idilă cu căpitanul James Hewitt, atenţionându-l că singurul scop al gărzii Prinţesei este să-i asigure protecţia, ceea ce însemna că aventura trebuie să rămână secretă. 

James Hewitt şi Lady Di s-au cunoscut în vara anului 1986 FOTO Alamy Stock Photo/Daily Mail

image

Lady Di îşi adora amantul, iar aventura nu era un secret pentru Prinţul Charles 

„Hewitt era cooperativ şi sensibil, nicidecum un om care să compromită siguranţa Prinţesei. El accepta că toate locurile în care se întâlneau trebuie să fie verificate înainte“, scrie Warfe. Hewitt şi Lady Di s-au întâlnit la începutul anului 1986 în timpul unei petreceri organizate de apropiata Prinţesei, Hazel West. „El aproape că nu a ajuns, evenimentul suprapunându-se cu o cină de logodnă. Dacă şi-ar fi ţinut cuvântul, ca un adevărat gentleman, şi s-ar fi logodit, una dintre cele mai notorii aventuri regale nu ar fi avut loc niciodată“, crede Warfe. 

„Diana mi-a povestit cum a fost prima lor întâlnire şi a fost clar pentru mine, din felul în care vorbea, că îl adora, chiar şi după ce aventura s-a stins. Prima lor discuţie a fost cât se poate de naturală, mi-a spus ea, iar acest aspect a stârnit o atracţie“, mai scrie ofiţerul.

După ce Harry s-a născut sau poate chiar mai devreme, prinţul Charles a reluat întâlnirile cu Camilla Parker Bowles. Devastată de trădarea soţului, Lady Di şi-a găsit alinarea în braţele lui Hewitt, care i-a oferit atenţia, afecţiunea şi pasiunea după care tânjea. 

Prinţul Charles ştia de aventura soţiei sale, dar nu era deranjat, ba chiar se potrivea de minune, pentru că Diana avea nevoie de atenţie, iar când nu o primea isca o ceartă, însă odată cu apariţia lui Hewitt în peisaj era mai liniştită. Hewitt era diferit de Charles, era fermecător, un jucător bun de polo, la fel ca prinţul, dar cu zece ani mai tânăr şi cu o condiţie fizică mult mai bună. Pasiunea lui Charles pentru sporturile solicitante şi-a lăsat amprenta, lăsându-l cu serioase probleme la spate. 

Cum decurgeau întâlnirile clandestine

„La început, Diana a refuzat să recunoască aventura în prezenţa mea. «Nu se întâmplă nimic», obişnuia să îmi spunăîn timp ce faţa i se înroşea. O asiguram că nu am niciun fel de interes ascuns în afară de a o proteja, dar ea avea impresia că sunt prost sau surd: obişnuiau să se întâlnească la o cabană veche din Davon ce aparţinea mamei lui, iar parchetul din dormitor scârţâia mai tare decât orice mărturie“, mai scrie Warfe.

„Uneori eram şi bucătar, nu doar bodyguard. În timp ce pregăteam paste italiene în bucătărie, prinţesa şi iubitul ei se alintau pe canapea şi serveau vodcă şi suc de portocale. Jucam cărţi până la miezul nopţii, când cuplul se retrăgea, iar eu rămâneam cu doamna Shirley Hewitt. Eu dormeam pe o saltea în bucătărie. Diana era ultima care se trezea, Hewitt şi mama lui pregăteau micul dejun, lăsând-o pe ea să se odihnească. Când se trezea nu se aranja, mânca foarte puţin şi dorea să se plimbe singură cu Hewitt. Pentru a le oferi intimitate, stăteam cu mult în spatele lor, dar insistam întotdeauna să aibă la ei staţiile radio, pentru a fi tot timpul în contact“, povesteşte Warfe. 

După aceste întâlniri clandestine, Diana se simţea dezgustată şi insista să conducă foarte repede, motiv pentru care a şi fost oprită de o patrulă a poliţiei, însă ofiţerul a fost atât de şocat când a recunoscut-o, încât s-a ales doar cu o mustrare politicoasă. 

Prinţesa Diana, „profund rănită“ de zvonurile legate de Harry

„Natura firii ei generoase o făcea uneori să-şi piardă simţul raţiunii. Am fost îngrozit când mi-a spus cu Hewitt i-a sugerat că şi-ar dori o nouă maşină, dar nu şi-o permite. Ea i-a dat 16.000 de lire sterline, iar dacă presa ar fi aflat, cu siguranţă ar fi părut ca şi cum i-ar fi cumpărat tăcerea“, mai scrie Warfe.

Dar această aventură a adus şi alte probleme, inclusiv zvonuri despre paternitatea prinţului Harry, lucruri care o enervau foarte tare pe Diana: „Cred că au fost răspândite de oameni care se autointitulau prietenii lui Charles. Oericum responsabililor ar trebui să le fie ruşine, pentru că e vorba de defăimare, dar şi pentru că sunt incompetenţi din punct de vedere matematic. O simplă comparaţie a datelor demonstrează că este imposibil ca Hewitt să fie tatăl lui Harry. O singură dată am vorbit despre acest lucru cu Diana, iar ea a început să plângă. De regulă nu o interesau minciunile şi zvonurile lansate de prietenii lui Charles, dar dacă se legau de copiii ei, era profund rănită. Cred că această teorie ar trebui spulberată: Harry s-a născut pe 15 septembrie 1984, ceea ce înseamnă că a fost conceput în perioada Crăciunului din 1983, când fratele lui, William, avea 18 luni. Diana l-a întâlnit pe James Hewitt abia în vara anului 1986. Diana mi-a spus: «Nu ştiu cum de eu şi cu soţul meu l-am făcut pe Harry, pentru că în acea perioadă el se întorsese la doamna lui, dar un lucru e cert: am făcut asta».“

Lady Di, „îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită de un erou de război“

La sfârşitul anilor ’80, Hewitt era obosit de presiunea emoţională pe care prinţesa Diana o punea: „La un moment dat mi-a mărturisit: «Ken, am nevoie de o pauză. Prinţesa poate fi atât de exigentă uneori.» Am zâmbit, dar nu i-am răspuns, ci doar m-am gândit la numeroşii bărbaţi care şi-ar fi dorit să fie în locul lui. Aşa că nu am fost deloc surprins când s-a folosit de prima ocazie pentru a scăpa. Hewitt a fost promovat în grad, ceea ce însemna doi ani petrecuţi în Germania. Diana s-a simţit din  nou trădată: alesese cariera în detrimentul ei. La început, a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-l împiedica să plece, chiar l-a ameninţat că va sta de vorbă cu comandantul său.“

În cele din urmă, Diana a cedat, conversaţiile telefonice erau din ce în ce mai rare, iar brusc Diana a decis să încheie relaţia, având impresia că este mai bună decât Charles, care nu putea renunţa la Camilla.

Totuşi absenţa iubitului ei a afectat-o: era capricioasă, plângea foarte des şi uneori era de-a dreptul furioasă. „După un an, în care au vorbit foarte rar, Hewitt a revenit în Marea Britanie pentru nunta surorii lui. Diana l-a invitat să-şi petreacă weekendul la Highgrove, Charles fiind plecat. Romanţa lor s-a reaprins, iar Diana i-a spus ce îmi spusese şi mie de câteva luni, îşi dorea să divorţeze. În decembrie 1990, Hewitt a plecat în Arabia Saudită în timpul războiului cu Irakul. Diana îi scris în fiecare zi, uneori de mai multe ori pe zi, şi îi trimitea sticluţe cu whisky, ştiind că alcoolul era dificil de procurat în statele musulmane, dar şi reviste precum Playboy, Mayfair şi Penthouse, lucru ce i se părea rebel şi incintant. O avertizam adeseori să fie mai rezervată în scrisorile sale, pentru că dacă ar fi ajuns în mâinile nepotrivite, toată lumea ar fi aflat adevărul despre prietenia ei cu Hewitt. Dar Diana nu avea chef să asculte. Era îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită de un erou de război.“ 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite