Cine este cel mai frumos bărbat din lume: „Toate elementele feţei au fost măsurate pentru a defini perfecţiunea fizică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Pattinson e aproape de perfecţiune FOTOGRAFII Getty Images
Robert Pattinson e aproape de perfecţiune FOTOGRAFII Getty Images

Actorul Robert Pattinson, în vârstă de 33 de ani, a fost declarat „cel mai frumos bărbat din lume“ în urma unor măsurători care se raportează la Secţiunea de Aur/Golden Ratio definită încă din timpul Greciei Antice de artiştii vremii.

Actorul britanic Robert Pattinson, cunoscut din seria „Twilight“, a obţinut un procent de 92,15 al perfecţiunii fizice - cel mai mare scor al topului, devenind astfel „cel mai frumos bărbat din lume“, scrie Daily Mail.

Ochii, sprâncenele, nasul, buzele, bărbia, maxilarul şi forma facială ale starului de la Hollywood au fost măsurate şi comparate cu cele ale altor celebrităţi. Astfel, după o analiză atentă a doctorului estetician londonez Julian De Silva, Pattinson i-a surclasat pe Brad Pitt, Bradley Cooper şi George Clooney.

„Robert Pattinson a fost câstigătorul detaşat atunci când toate elementele feţei au fost măsurate pentru a defini perfecţiunea fizică“, a declarat specialistul în cosmetică facială şi chirurgie plastică.

Lista a fost întocmită folosind cele mai noi tehnici de mapare computerizată.

Pe locul doi s-a clasat actorul englez Henry Cavill, în vârstă de 36 de ani, care a obţinut o proporţie de 91,64%, iar pe locul trei în topul celor mai frumoşi bărbaţi din lume în funcţie de proporţia de aur s-a clasat actorul Bradley Cooper (45 de ani), cu 91,08%.

Brad Pitt (56 de ani) s-a situat pe locul patru, cu 90,50%, urmat de George Clooney (58 de ani) pe locul cinci, cu o proporţie de 89,91. 

Topul celor mai frumoşi 10 bărbaţi din lume:

1. Robert Pattinson - 92,15%

Actorul Robert Pattinson la premiera peliculei „Saga Amurg

2. Henry Cavill - 91,64%

Imagine indisponibilă

3. Bradley Cooper - 91,08%

Imagine indisponibilă

4. Brad Pitt - 90,51%

brad pitt foto getty images

5. George Clooney - 89,91%

george clooney foto getty images

6. Hugh Jackman - 89,64%

hugh jackman foto getty images

7. David Beckham - 88,96%

David Beckham foto hepta

8. Idris Elba - 88,01%

Imagine indisponibilă

9. Kanye West - 87,94%

Imagine indisponibilă

10. Ryan Gosling  - 87,48%

 

Imagine indisponibilă

Ce este Secţiunea de Aur şi cum se calculează?

Secţiunea de aur reprezintă o ecuaţie folosită de artişti şi arhitecţi ca ajutor în timpul creării capodoperelor lor. Raportul poate fi aplicat la orice şi a fost folosit inclusiv de Leonardo Da Vinci pentru realizarea corpului bărbătesc perfect în celebra lucrare „Omul Vitruvian“.

De atunci, oamenii de ştiinţă au adaptat formula matematică pentru a explica ce face o persoană frumoasă.

Se măsoară lungimea şi lăţimea feţei cuiva şi apoi se împart rezultatele, premisa fiind că, cu cât raporturile unei feţe sau ale unui corp sunt mai apropiate de numărul 1.618 (Phi), cu atât acestea devin mai frumoase.

Măsurătorile se fac de la linia părului frunţii până la locul dintre ochi, de la locul dintre ochi la partea inferioară a naşului şi de la partea inferioară a nasului până la partea inferioară a bărbiei. O persoană este considerată a fi mai frumoasă dacă numerele obţinute la măsurătoare sunt egale.

Se acordă apoi atenţie simetriei şi proporţiei feţei. Pentru ca un om să fie considerat „frumos“, lungimea urechii trebuie să fie egală cu lungimea nasului, iar lătimea unui ochi trebuie să fie egală cu distanţa dintre ochi.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite