Charlize Theron, dezvăluiri despre ziua în care a văzut cum mama i-a împuşcat mortal tatăl: „Nu am spus nimănui. M-am luptat cu traumele mulţi ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Charlize Theron, în vârstă de 41 de ani, a vorbit deschis despre cea mai grea perioadă a vieţii, momentul traumatizant în care şi-a văzut mama împuşcându-i tatăl pentru a se apăra, actriţa având la momentul respectiv doar 15 ani.

Charlize Theron a oferit de-a lungul timpului câteva detalii despre copilăria dificilă, alături de un tată dependent de alcool şi abuziv. De asemenea, a vorbit, însă foarte rar, despre cum mama sa şi-a omorât soţul în anul 1991, tragedie pentru care nu a fost niciodată condamnată, fiind considerată legitimă apărare.

„De fiecare dată când eram întrebată spuneam că tata a murit într-un accident auto“

Într-un recent interviu acordat celebrului realizator radio Howard Stern, actriţa a dezvăluit că la momentul respectiv, având doar 15 ani, nu a ştiut cum să reacţioneze şi multă vreme s-a văzut nevoită să mintă în legătură cu modul în care tatăl ei a murit. De fapt, abia în 2004, actriţa a recunoscut în mod public că tatăl său a fost ucis de soţia lui.

„Pur şi simplu m-am prefăcut că nimic nu s-a întâmplat. Nu am spus nimănui, nu am vrut să ştie cineva ce s-a întâmplat cu adevărat. De fiecare dată când eram întrebată spuneam că tatăl meu a murit într-un accident autor. Cine şi-ar dori să spună o asemenea poveste? Nimeni!“, a afirmat Charlize Theron, citată de revista People

Deşi a fost o tragedie care şi-a pus amprenta, actriţa mărturiseşte că a cerut ajutor de specialitate abia după vârsta de 20 de ani, pentru că îi era teamă să nu fie privită cu milă. „În general, oamenii nu ştiu cum să reacţioneze la o astfel de poveste. Nu am vrut să mă simt ca o victimă. M-am luptat cu traumele mulţi ani până când am început să merg la şedinţe de terapie“, a explicat vedeta.

„Am o mamă incredibilă“

Charlize Theron a recunoscut că descoperirile făcute cu ajutorul specialistului au surprins-o, realizând că nu moartea tatălui a marcat-o, ci copilăria alături de el. „Mi-am dat seama că am fost în regulă cu moartea lui. Ceea ce m-a afectat cu adevărat a fost să cresc alături de un tată alcoolic şi să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu gândul că nu ştiu ce mă poate aştepta în acea zi. Să nu ştiu cum va decurge ziua mea, să nu am niciun control şi totul să depindă de altcineva, dacă acea persoană va consuma sau nu alcool“, a explicat artista.

Privind în urmă, Theron foloseşte acea întâmplare tragică pentru a-şi aminti cât de puternică a fost mama ei, mărturisind şi că i-a salvat viaţa de foarte multe ori, iar pentru acest aspect îi va fi profund recunoscătoare.

„Am o mamă incredibilă. Mă inspiră enorm. Ea nu a făcut niciun fel de terapie. Deci vorbim despre o femeie care nu a apelat la ajutor pentru a depăşi o asemenea traumă, a fost o mamă care s-a străduit doar să-şi ajute copilul. Filosofia ei a fost: «Este oribil ce s-a întâmplat. Trebuie să recunoaştem că este groaznic. Acum însă trebuie să facem o alegere. Vei lăsa acest lucru să te definească? Ai de gând să te îneci sau vrei să înoţi?» Asta a fost“, a dezvăluit actriţa.

„Cred că şi eu, şi mama mea ne-am descurcat foarte bine după acea noapte. Cred că amândouă încă ne străduim să înţelegem şi să acceptăm viaţa pe care am avut-o - şi cred că asta nu realizează cei mai mulţi oameni. Nu este vorba doar despre ce s-a întâmplat într-o singură noapte“, a adăugat Theron.

De altfel, într-un interviu din 2014, Theron declara: „Sunt incredibil de tristă când mă gândesc la acea noapte, dar nu, nu mă bântuie deloc. Sunt complet împăcată cu mine.“

„Dacă fiica mea ar fi fost într-o situaţie similară, aş fi făcut acelaşi lucru“

La începutul acestui an, actriţa a detaliat şi cum s-a petrecut tragedia. Avea 15 ani şi tocmai se întorsese de la şcoală. Părinţii ei aveau o căsnicie teribilă, însă divorţul nu era privit ca o soluţie în Africa de Sud la vremea respectivă.

„Tatăl meu era un bărbat solid şi înalt. Putea fi foarte serios, dar îi plăcea şi să râdă multă şi să se bucure de viaţă. Dar tatăl meu avea şi o boală: era alcoolic“, povestea actriţa pentru ABC News în luna ianuarie, precizând că nu a abuzat-o niciodată fizic, ci doar verbal.

În noaptea de 21 iunie 1991, tatăl actriţei împreună cu fratele lui s-au întors acasă beţi, iar când a ajuns, tatăl ei a început să tragă cu arma, ţipând: „În această seară am de gând să vă omor pe amândouă.“

„Lucru cel mai groaznic e că toată lumea din Africa de Sud deţine armă. Aşa este stilul de viaţă acolo. Nu ar trebui să ai în jurul tău arme, pentru că atunci când oamenii devin iraţionali, impulsivi sau sunt sub influenţa alcoolului, lucruri teribile se pot întâmpla.“

Bărbatul a tras cu arma în uşa dormitorului actriţei, moment în care mama ei a luat o armă şi a tras în cei doi, omorându-şi soţul şi rănindu-l pe fratele acestuia. „Ştiu exact ce s-a întâmplat. Şi mai ştiu că dacă fiica mea ar fi fost într-o astfel de situaţie, aş fi făcut exact acelaşi lucru“, a declarat Charlize Theron. 

Charlize Theron este câştigătoarea unui premiu Oscar pentru interpretarea din filmul „Monstrul/ Monster“ (2004) şi mai are în palmares roluri precum cele din „Cu capul în nori/ Head in the Clouds“ (2004), „Eu, Peter Sellers/ The Life and Death of Peter Sellers“ (2004), „Aeon Flux“ (2005) şi „Hancock“ (2009). În 2012, actriţa a putut fi văzută pe marile ecrane în două lungmetraje de mare succes – „Snow White & the Huntsman/ Albă ca Zăpada şi războinicul vânător“ şi „Prometheus“ –, iar în 2015 a cucerit publicul cu rolul Imperator Furiosa din filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul furiei“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite