Câți bani este obligată compania de producție a lui Robert De Niro să îi plătească fostei sale asistente

0
Publicat:

Canal Productions a fost parte în procesul de discriminare de gen, intentat de Graham Chase Robinson. Compania de producție a lui Robert De Niro a fost găsită vinovată, joi, de un juriu pentru discriminare de gen și represalii, din New York.

Robert De Niro și Chase Robinson FOTO Getty Images
Robert De Niro și Chase Robinson FOTO Getty Images

După un proces ce a durat două săptămâni, actorul și regizorul în vârstă de 80 de ani nu a fost găsit personal răspunzător de către instanță, scrie The Guardian.

Acuzele aduse lui Robert De Niro

Graham Chase Robinson, în vârstă de 41 de ani, l-a acuzat pe De Niro de abuz la locul de muncă, în perioada în care a lucrat pentru el: între 2008 și până la demisia ei, în 2019. Ea susține că a fost supusă unui comportament sexual inadecvat.

Femeia a cerut despăgubiri în valoare de 12 milioane de dolari pentru suferință emoțională și vătămare reputației, susținând că a rămas șomeră și nu s-a putut recupera după trauma ultimului loc de muncă.

Săptămâna trecută, De Niro strigase „Să-ți fie rușine!” către fosta sa asistentă, chiar în timpul procesului, la care a participat timp de trei zile. Actroul nu a mai fost prezent în intanță la pronunțarea sentinței.

Cât a fost prezent în tribuna martorilot, actorul le-a spus juraților că i-a mărit salariul lui Robinson de la mai puțin de 100.000 de dolari anual la 300.000 de dolari și i-a ridicat titlul de vicepreședinte al producției și finanțelor la cererea ei, chiar dacă responsabilitățile i-au rămas, în mare parte, aceleași.

Când a renunțat, De Niro a spus că asistenta a furat de la el 85.000 de dolari în curse aeriene, i-a trădat încrederea și a încălcat regulile nescrise ale bunlui-simț.

„N-am fost niciodată abuziv, niciodată”, a spus actorul, deși a recunoscut că a mai certat-o.

Compania de producție, bună de plata despăgubirilor

După ce a deliberat timp de câteva ore, juriul a găsit compania sa de producție, Canal Productions, răspunzătoare pentru discriminare de gen și represalii și i-a acordat lui Robinson despăgubiri de 1,264 milioane de dolari pentru ambele capete de acuzare.

Totodată, femeia a fost complet exonerată și nu a fost găsit vinovată de niciuna dintre acuzațiile împotriva ei.

„Suntem încântați că juriul a văzut ceea ce am văzut și noi și s-a pronunțat în favoarea lui Chase Robinson, împotriva companiei lui Robert De Niro, Canal Productions. Nu numai că doamna Robinson și-a câștigat cauza, dar juriul a considerat și că pretențiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de fond”, a declarat avocatul asistentei, David Sanford, într-un comunicat.

Robinson nu a vrut să facă niciun comentariu în momentul în care a părăsit tribunalul federal din Manhatta. Sanford a spus că se îndoiește că a sa clientă, care a lucrat pentru De Niro timp de 11 ani, va mai avea contact cu actorul „pentru tot restul vieții lor”.

Sanford a speculat că jurații i-au acordat lui Robinson doar 1,3 milioane de dolari – ci nu suma totală pe care o ceruse – pentru că au calculat ce a pierdut din câștiguri de când a fost concediată.

„Cred că juriul a plătit-o pentru ultimii patru ani când nu a lucrat”, a spus avocatul.

Robinson a mărturisit că a renunțat la slujbă în timpul unei „căderi emoționale și mentale”. Ea a spus că a suferit de anxietate și depresie de când a renunțat și nu a mai lucrat timp de patru ani, în ciuda faptului că a aplicat pentru 638 de locuri de muncă.

„Nu am o viață socială. Sunt atât de umilită și jenată și mă simt atât de judecată. Mă simt atât de rănit într-un fel... mi-am pierdut viața. Mi-am pierdut cariera. Mi-am pierdut independența financiară. Am pierdut totul”, a spus ea.

Joi, Robinson a zâmbit și și-a îmbrățișat toți avocații după ce juriul a ieșit din sală. Pe de altă parte, avocatul lui De Niro, Richard Schoenstein, a declarat în afara instanței că echipa sa va contesta valoarea despăgubirilor, încercând să reducă suma.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite