Cât valorează viaţa unui câine: Andreea Marin a făcut o donaţie pentru a salva animalele care trăiesc în adăposturi, după ce a fost atacată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin a încercat să găsească o soluţie pentru problema câinilor din adăposturi FOTO Eduard Enea
Andreea Marin a încercat să găsească o soluţie pentru problema câinilor din adăposturi FOTO Eduard Enea

Andreea Marin (41 de ani) a evidenţiat problema câinilor fără stăpân, în emisiunea moderată de Teo Trandafir la Kanal D, făcând şi o donaţie pentru a găsi o soluţie.

„Nu mă sperii aşa de uşor, lucrurile astea mă fac să lupt mai departe“ 

Andreea Marin a fost prezentă în emisiunea moderată de Teo Trandafir la Kanal D, acolo unde şi-a expus părerile despre scandalul iscat după ce a fost atacată de trei câini în apropiere de locuinţa sa. „Nu vreau ca un copil sau un om matur să se teamă atunci când trece strada. Nu poţi să fii tirul atâtor oameni extremişti, până la urmă, şi să nu te documentezi. Nu mă speri aşa de uşor, lucrurile astea mă fac să lupt mai departe“, a zis fosta „Zână a Surprizelor“. Vedeta a consultat un articol de presă şi a arătat care ar fi efectul secundar al unui atac din partea unui câine: pericolul ca animalul să fie turbat. Discuţia a continuat cu o altă problemă, aceea a hingherilor care au venit la apelul Andreei Marin. 

Fondator Kola Kariola, despre reacţiile după incidentul Andreei Marin 

„Reacţia noastră virulentă nu e la adresa Andreei Marin, ci la adresa autorităţilor care nu gestionează corect problema câinilor fără stăpân. Există bugete de zeci de milioane de euro la nivel naţional, dar nu se face nimic. Vrem ca drepturile animalelor să fie respectate. Eu am un adăpost cu 500 de câini, în care am investit 200.000 de euro. Dar când autorităţile au buget de 20 de milioane de euro?“, a declarat Marius Chirică, fondatorul Asociaţei Kola Kariola, organizaţie pentru protecţia câinilor fără stăpân, arătând imagini din adăposturile pentru câini în care animalele sunt tratate necorespunzător. 

Cât a donat Andreea Marin pentru câinii din adăposturi 

Pentru a găsi o soluţie la problema lipsei de bani pentru îngrijirea câinilor, Andreea Marin a făcut, în direct, o donaţie de 500 de euro către asociaţia Kola Kariola, după ce a arătat că apelul de ajutor lansat de de Marius Chirică pe Facebook nu a avut ecou. 

„Nu am semnat contractul de sposorizare, atât timp cât viaţa celor pentru care lupt nu reprezintă nimic pentru ei“ 

După participarea la emisiune, Marius Chirică a scris un mesaj pe Facebook în care s-a arătat deranjat de atitudinea moderatorilor, specificând faptul că nu a semnat contractul de sponsorizare oferit de Andreea Marin. „Urmăriţi emisiunea care pe mine m-a marcat şi-mi voi reveni greu! Urmăriţi mimica feţei, a mea şi a lui Daniel, atunci când nişte oameni de la care aveam pretenţii refuză să asculte realitatea! M-am simţit jignit, n-am ştiut cum să reacţionez, m-am blocat, am vrut să plec, am hotărât să mai stau... Acum mi-am revenit, m-am îmbărbătat, merg mai departe, nu mi-e frică de nimeni şi nimic, nu plec capul în faţa nimănui atunci când dreptatea e de partea mea, nu mă înmoi în faţă nimănui. Pentru cei care au avut vaga bănuială că am primit donaţia, trebuie să ştie că nu am semnat contractul de sposorizare al Asociaţiei Preţuieşte Viaţa, atât timp cât viaţa celor pentru care lupt nu reprezintă nimic pentru ei“, a scris el pe Facebook.

Andreea Marin a declarat încă o dată în emisiunea de la Kanal D că acei câini care au atacat-o nu erau ţinuţi în curte, ci aveau cuşti pe stradă, motiv pentru care a atenţionat stăpânii înainte de incident cu privire la această neregularitate. 

„Zâna Suprizelor“, spaima maidanezilor 

Reamintim că Andreea Marin a spus că a fost atacată de trei câini comunitari „adoptaţi“ de vecini, în zona în care locuieşte, în timp ce se plimba cu bicicleta. Vedeta a declarat că vecinii i-au lăsat liberi pe stradă, fără a lua în considerare că acest lucru poate fi periculos. Astfel, recent, în timp ce se îndrepta spre casă, câinii s-au năpustit asupra ei. „Am fost atacată de trei dulăi. Am avut noroc că mă suna în acel moment cineva care era cu maşina în faţa porţii mele şi a auzit prin telefon ce se întâmplă: lătratul câinilor care era foarte puternic şi vocea mea care a devenit precipitată. Persoana respectivă s-a urcat imediat la volan şi a venit câteva sute de metri către mine, dispersând câinii şi salvându-mă“, a declarat Andreea Marin pentru „Libertatea“. „De aici (n.r. - din cartierul în care locuieşte) nimeni nu a ieşit să mă ajute. Nu este normal să îţi fie frică să mergi pe strada ta şi să-ţi fie frică de câini. Şi eu am câine, dar nu este un pericol pentru nimeni“, a mai zis ea pentru Kanal D.

După incident, „Zâna Surprizelor“ a făcut plângere la primăria Voluntari cu ajutorul unui alt vecin, avocat de profesie, care avusese şi el aceeaşi experienţă neplăcută cu copilul său şi care făcuse aceste demersuri înaintea ei. Mai mult, se pare că Andreea Marin a chemat hingherii. În momentul în care autorităţile s-au deplasat la faţa locului, vecinii au avut părerile împărţite. În timp ce unii au înţeles punctul ei de vedere şi i-au dat dreptate, alţii au recunoscut că nu cunoşteau legea şi considerau că e normal să lase animalele libere, întrucât îi hrăneau şi aveau carnete de sănătate. 

Andreea Marin: „Să nu vă plângeţi că i-am omorât“ 

La faţa locului a fost prezent şi un trecător care a filmat-o pe Andreea Marin în timp ce îşi vărsa năduful. Clipul video a fost postat pe Facebook de ALF România, organizaţie pentru protecţia animalelor, Andreea Marin fiind surprinsă în timp ce spune: „Eu mi-am luat ce trebuie ca să mă apăr de ei, arme legale, ca să zic aşa. Dacă îi mai văd afară şi mă atacă vreunul, eu acţionez. Să nu vă plângeţi apoi că i-am omorât, îmi pare rău. Îmi spuneţi dumneavoastră că nu m-au atacat, îmi garantaţi asta? Mă doare în c*r de garanţia dumneavoastră“.

După reacţia vedetei, internauţii şi iubitorii de animale au iniţiat o petiţie online prin care solicită conducerii TVR ca vedeta, care prezenta show-ul „Preţuieşte viaţa“, să nu mai apară pe micul ecran din cauza „comportamentul public reprobabil“. Semnatarii petiţiei susţin că prin comportamentul evidenţiat, Andreea Marin nu are ce căuta într-o instituţie precum TVR, mai ales în condiţiile în care este un formator de opinie şi este plătită din bani publici. Totodată, iniţiatorii petiţiei arată că Andreea Marin are o imagine falsă în ochii telespectatorilor, acest lucru fiind subliniat de „limbajul suburban, atitudinea belicoasă, instigare la ură împotriva animalelor“. Petiţia poate să fie consultată aici. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite