Carlos Santana, despre revenirea la Woodstock după 45 de ani: „Sper ca drogurile să fie mai bune anul acesta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlos Santana, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii FOTO Wire Photos/Reuters
Carlos Santana, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii FOTO Wire Photos/Reuters

Legendarul chitarist Carlos Santana a vorbit în revista „The Rolling Stone“ despre cel mai nou album al său, „Corazon“ , la care a colaborat cu Gloria Estefan, Juanes şi Pit Bull, despre trecutul său tumultuos afectat de droguri, dar şi despre revenirea la Woodstock după 45 de ani.

La 40 de ani de la cel mai de succes album în limba spaniolă din istoria Billboard, „Oye Como Va“, Carlos Santana revine în forţă, la 66 de ani, cu cel de-al 21-lea album de studio şi plănuieşte să urce din nou pe scena de la Woodstock,  însoţit de nu mai puţin celebrul cântăreţ britanic Rod Steward. „Sper că vom putea celebra aceleaşi principii ca acum 45 de ani: iubire, pace şu muzică bună. Dar sper ca drogurile să fie totuşi mai bune anul acesta“, a glumit chitaristul de origine mexicană.

Întrebat de „The Rolling Stone“ despre experienţa pe care a trăit-o la înregistrări alături de rapperul american Pit Bull, artistul mexican a spus: „A fost fanstastic, a fost (Pit Bull - n.r.) foarte sincer şi autentic. Este genul de tip care poate să facă orice melodie să sune precum «Will Will Rock You» a celor de la Queen“, a spus Santana.

 Artistul a mărturisit că se identifică în totalitate cu foştii lui colegi de breaslă - Bob Marley, Michael Jackson, Jimmy Hendrix  şi John Lennon -  pentru că mesajul pe care el vrea să-l transmită lumii este acelaşi: să invingă frica prin iubire şi lumină.

Artistul nu crede în noroc, ci consideră că unii oameni aleg să se autodistrugă făcând alegeri greşite: „Dacă ceva din ce fac mi-ar putea face rău mie sau celor din jurul meu, mă opresc imediat“, a comentat el.

Întrebat câte droguri a consumat înainte de celebrul concert de la Woodstock din 1969, Santana a mărturisit că, uitându-se înapoi, ce a făcut a fost la limita prostiei: „Imaginează-ţi cum este să cânţi acolo drogat cu LSD. Nici măcar nu mi-am putut aminti concertul până când nu am văzut înregistrarea“.

Carlos Santa a mărturisit că a trecut peste multe graţie ajutorului divin, cu toate ca nu se declară adeptul unei anumite religii. „ Religia mea ar fi dorinţă sfântă, încredere divină, percecpţie perfectă, siguranţă sacră, cunoaştere spirituală, conştientizare cerească, o stare de graţie şi o gândire luminoasă. Nu ar trebui să te temi de Dumnezeu, pentru că el înseamnă iubirea! Despre asta vorbea Bob Marley“, a spus muzicianul

Revenind la muzică, artistul a mărturisit că s-a reunit cu trupa orginală Santana şi că lucrează la albumul „Santana IV“ tocmai pentru că nu au terminat „Santana III“.  Ideea i-a venit, de fapt, în 2013, chitaristului Neal Schon care l-a bătut la cap pe Carlos Santana până când acesta a acceptat o „împăcare“. Următorul pas a fost, firesc, să-i contacteze pe Gregg Rolie, Michael Shrieve şi Michael Carabellor, alături de care Santana speră să plece într-un turneu, anul viitor.

Imaginează-ţi cum este să cânţi la Woodstock drogat cu LSD. Nici măcar nu mi-am putut aminti concertul până când nu am văzut înregistrarea.

Totodată, chitaristul mexican l-a convocat şi pe percuţionistul Marcus Malone, care, pentru o bună bucată de vreme, a trăit pe străzile oraşului american Oakland, într-un tomberon, după cum a povestit Santana. „Tot ce poţi face pentru cineva este să-i oferi o şansă, apoi totul depinde numai de el, dacă doreşte într-adevăr o schimbare. Din fericire, Marcus este bine acum şi, cu siguranţă, nu este o victimă, ba chiar se poate declara un învingător“.

Cât despre întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, de la premiile Kennedy Center Honors, chitaristul a declarat că a trebuit să promită familiei sale, înainte de întâlnire, că se va purta frumos. „Obama este preşedinte pentru că în campaniile sale electorale a promis că va pune capăt războaielor şi că va investi mai mulţi bani în educaţie. Este o promisiune pe care Obama încă trebuie să o îndeplinească“, este de părere acesta.

La gala respectivă, artistul a avut încă o dată parte de recunoaşterea publicului. „M-am simţit atât de bine când toată lumea s-a ridicat în picioare şi a început să cânte muzica mea. Stiţi de ce se întâmplă asta? Pentru că este muzică de negri cântată pentru albi“, le-a mai spus el lui Barack şi Michelle Obama, după cum a mărturisit.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite