Cargo, despre tragedia de la Colectiv: „Nu sistemul şi corupţia au ucis acei copii, ci lucrurile mici, de zi cu zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii
trupei Cargo spun că adevărata revoluţie trebuie să înceapă cu
lucrurile mici FOTO Facebook
Membrii trupei Cargo spun că adevărata revoluţie trebuie să înceapă cu lucrurile mici FOTO Facebook

Trupa Cargo a transmis pe Facebook un mesaj în care specifică faptul că adevărata revoluţie a momentului ar trebui să fie „Revoluţia Lucrurilor Mici“ şi că tocmai lucrurile mărunte, de zi cu zi, pe care le facem cu toţii, ar putea fi răspunzătoare pentru tragedia de la clubul Colectiv.

„Cei implicaţi în nenorocirea asta au trătat jobul lor cu uşurinţă, aşa cum facem cei mai mulţi dintre noi“

„Patruzeci şi patru de tineri care reprezentau tot ce este mai frumos în ţara asta. Ar trebui ca zilele astea să îi plângem pe ei şi să ne rugăm pentru cei care luptă să rămână în viaţă! Se caută vinovaţi, se schimbă sistemul, să dă jos corupţia de la nivel înalt... foarte bine! Însă pe acei copii nu cei de sus i-au omorât, ci lucrurile mici, de zi cu zi, pe care le facem cu toţii. «E OK... ce poate să se întâmple? Lasă că merge şi aşa... am experienţă, sunt atent, nu se întâmplă nimic». Cei implicaţi în nenorocirea asta au trătat jobul lor cu uşurinţă, aşa cum facem cei mai mulţi dintre noi. Revoluţia Lucrurilor Mici, o oglindă în faţa fiecăruia, asa este adevărata revoluţie. Cum ar fi pentru început să ne facem revizia tehnică la maşină, aşa cum trebuie, să respectăm toate regulile de circulaţie, şi să conducem generos şi atenţi la cei din jurul nostru?“, scriu membrii trupei pe Facebook, alăturând mesajului o fotografie în care apare Adrian Bărar, chitarist, în mijlocul protestelor din Bucureşti.

image

Adrian Bărar, la protestele din Bucureşti FOTO Facebook/ Cargo

Imediat după producerea incendiului de la Colectiv, aceiaşi membri ai trei scriseseră un alt mesaj: „Mai sunt vieţi de salvat, prieteni de găsit, suflete de alinat. Ar fi putut fi oricare dintre noi. Au fost prea mulţi dintre noi. Ne vor lipsi. Vă iubim“, a fost mesajul semnat de Adi Bărar (chitară), Adrian Igrişan (voce), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârja (clape) şi Florin Barbu (bas).

Julio Iglesias şi André Rieu, mesaje pentru victimele de la Colectiv

Pe lângă Cargo, şi alţi artişti şi-au exprimat compasiunea faţă de tragedia de la Colectiv. Între ei şi Julio Iglesias care a postat pe Facebook un mesaj în limba română. „Pentru toţi prietenii mei români, inima mea este cu voi, vă sunt alături şi vă transmit cele mai profunde condoleanţe pentru victimele şi suferinţa datorată tragediei de săptămâna trecută de la Colectiv. România a fost întotdeauna în inima mea şi de aceea simt durere în aceste momente dificile. Julio #colectiv“, a scris artistul pe Facebook, primind în schimb sute de like-uri şi mesaje de apreciere din partea fanilor români.

Recent, violonistul André Rieu a declarat că va compune o melodie pentru victimele din clubul Colectiv. Acesta a venit cu un avion privat la Bucureşti, mergând la clubul Colectiv pentru a se reculege şi pentru a depune flori. „Când am auzit despre ceea ce s-a întâmplat singurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici cu voi şi să plâng cu voi, singurul lucru pe care vi-l pot oferi e muzica mea şi sper să vă ajute. Vreau să donez toţi banii de la dvd-urile cu concertele de la Bucureşti familiilor victimelor. Pot doar să vă ofer muzica mea şi banii, sper să ajute. Gândurile mele şi muzica mea sunt cu victimele, voi compune în continuare, voi compune o piesă pentru ei“, a spus André Rieu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite