Barack Obama, Beyoncé şi Jay-Z, desenaţi ca indivizi de culoare albă într-o caricatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea de pe site-ul WikiHow ilustrându-i pe Barack Obama, Beyoncé şi Jay-Z ca indivizi de culoare albă FOTO WikiHow/Twitter/WikiHow
Imaginea de pe site-ul WikiHow ilustrându-i pe Barack Obama, Beyoncé şi Jay-Z ca indivizi de culoare albă FOTO WikiHow/Twitter/WikiHow

O caricatură ilustrându-i pe fostul preşedinte american Barack Obama şi cântăreţii Beyoncé şi Jay-Z le-a greşit acestora culoarea pielii, făcându-i albi. Site-ul care a publicat imaginea şi-a cerut ulterior scuze, potrivit The Guardian.

Catalogat drept site „lider mondial pentru instrucţiuni”, wikiHow publică articole de instruire pe o varietate largă de subiecte.

Pentru a ilustra tutorialul său în şapte puncte despre „Cum să devii un congresman”, site-ul a folosit o versiune de desene animate a unei fotografii cu Barack Obama, Beyoncé şi Jay-Z, care i-a arătat pe cei trei ca indivizi de culoare albă.

Capturi de ecran care compară desenele animate cu imaginea originală, realizată la un eveniment de strângere de fonduri din New York, în 2012, a circulat prin intermediul unui cont de Twitter al unui fan Beyoncé.

Un oficial al wikiHow a răspuns pe Twitter, numind imaginea „ruşinoasă” şi precizând că o investigaţie a fost lansată pentru descoperirea originilor greşelii.

Într-o scuză mai completă publicată pe Twitter miercuri, un reprezentant a spus că wikiHow este „dezgustat şi ruşinat” că a publicat imaginea, dar nu crede că cei trei au fost „coloraţi în alb în ​​mod intenţionat”.

„Când am văzut imaginea văruită a lui Obama, Jay-Z şi Beyoncé, am fost dezgustat şi ruşinat. Niciodată nu ar fi trebuit să apară pe wikiHow”, a precizat reprezentantul.

Jack Herrick, fondatorul wikiHow, a declarat pentru Guardian că imaginea a fost îndepărtată.

Potrivit declaraţiei de pe Twitter, investigaţia WikiHow a constatat că imaginea a fost creată în ianuarie 2014 de o echipă de ilustratori: „O persoană schiţează, altă persoană colorează. Graficianul a trimis coloristului o schiţă alb-negru. Coloristul nu ştia rasa modelelor [şi] nu a fost conştient că ei erau Obama şi Beyoncé. Noi nu credem că ilustratorul a colorat în alb în mod intenţionat”.

„Acest lucru nu scuză faptul că am găzduit o imagine teribilă pe wikiHow”, se arată în declaraţie.

Site-ul este renumit pentru ilustraţiile sale adesea bizare, care de multe ori au circulat fără context, pentru un efect comic pe Twitter, Tumblr şi peste tot pe social media.

 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite