A murit Toto Cutugno. Cântărețul care iubea România abia împlinise 80 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toto Cutugno a murit. După ce a împlinit 80 de ani în iulie, cantautorul s-a stins din viață marți, în jurul orei 16.00, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat.

Toto Cutugno a murit la vârsta de 80 de ani FOTO Profimedia
Toto Cutugno a murit la vârsta de 80 de ani FOTO Profimedia

Artistul a lansat numeroase piese de succes, precum L'italiano şi Solo noi, ne-a vrăjit cu muzica lui şi ne-a cucerit cu declaraţiile lui de dragoste pentru România.

Cel care a dat vestea a fost managerul său, Danilo Mancuso, care a explicat că, ”după o boală îndelungată, starea cântărețul s-a agravat în ultimele luni”.

Succesele lui Toto Cutugno

Cutugno a fost unul dintre cei mai de succes artiști muzicali italieni, cu 100 de milioane de albume vândute, ajungând în fruntea topurilor, atât ca interpret al propriilor melodii, cât și ca producător și compozitor pentru alții.

Toto a colaborat cu Adriano Celentano între anii 1970 și 1980. A participat la nu mai puțin de 15 ediții ale Festivalului de la Sanremo, dar l-a câștigat doar o singură dată, în 1980, cu piesa "Solo noi".

A obținut o mare popularitate cu ”L'italiano”, prezentat tot la Sanremo în 1983, cu care nu a repetat succesul de la kermesse.

De asemenea, a câștigat concursul Eurovision în 1990 cu ”Insieme”.

Cântăreţul italian şi-a declarat în repetate rânduri dragostea pentru România şi a susţinut mai multe concerte la noi în ţară, primul a avut loc la Cerbul de Aur, în 1993. Ba mai mult, a declarat că o parte dintre angajaţii pe care îi are în casa de la Roma sunt români.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite