A crescut la orfelinat, dar nu s-a lăsat copleşită. Vedeta care a dat BAC-ul sesiunea aceasta, la 44 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nadine

Nadine, care a cunoscut celebritatea la „Şcoala Vedetelor” (TVR), a dat examenul de bacalaureat sesiunea aceasta, la vârsta de 44 de ani.  Vedeta a obţinut note foarte bune - 9,70 la Limba şi Literatura română, 7 la geografie şi 10 la sociologie şi şi-a propus să-şi continue studiile urmând o facultate.

„Am avut subiecte uşoare şi frumoase. Preferatul meu a fost cel legat de modul în care s-a schimbat în ultima vreme statusul femeii în societate, afectând prin asta şi rolul ei în familie.De aici, şi conflictele dintre femeie şi bărbat/soţ, care nu s-a adaptat încă la noul ei status şi nici la rolurile noi pe care realitate pare să le fi impus vieţii de familie”, a declarat Nadine pentru impact.ro.

După Bacalaureat, Nadine vrea să urmeze o facultate în domeniul psihologiei, dar vrea să studieze la distanţă. 

De ce nu a luat Bac-ul Nadine până la vârsta de 44 de ani

La 44 de ani, ea s-a înscris la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat.

„În societatea românească există multe, multe prejudecăţi. Una e legată de şcoală. Te arată toată lumea cu degetul dacă nu faci aia sau ailaltă. Sau dacă o faci la o altă vârstă decât cei din jurul tău! Lumea uită cu uşurinţă sau nu ştie că există pe lumea asta oameni care au dat lovitura în viaţă fără prea multă şcoală. Sau care s-au retras de la şcoală tocmai pentru a-şi urmări idealul, unul care a coincis prea puţin cu un parcurs şcolar bine definit. Eu, spre exemplu, nu am ştiut să-mi calculez bine chiar toţi paşii în viaţă. A contat şi absenţa părinţilor, fiindcă am crescut la un orfelinat. Nu e o scuză, e o realitate! Într-o familie, părinţii contează enorm. Ei te ghidează, te împing de la spate, îşi asumă răspunderea pentru tine. În cazul meu, mi-am asumat singură răspunderea”.

Vedeta de televiziune a absolvit un liceu de cartier. Dar, fiindcă nu a fost pe deplin mulţumită de maniera în care a absolvit, s-a întors pe băncile şcolii. A cerut conducerii liceului să o şcolarizeze din nou.

„M-am izbit de un refuz. Oamenii aceia mi-au explicat că nu s-au mai confruntat niciodată cu o cererea ca a mea, dar şi că legea nu permite să faci de două ori la stat aceeaşi formă de studiu. Ca atare, m-am dus la un liceu particular şi am luat-o de la capăt!”, a declarat Nadine.

Nadine a fost părăsită de tatăl ei, iar mama a murit. Bunică ei a dus-o la un orfelinat.

„Tatăl meu era african şi mama româncă. Pe vremea lui Ceauşescu nu se puteau căsători, era un fel de concubinaj al comunismului. El a plecat în ţara lui, iar ea a rămas cu noi, doi copii negri şi fratele meu alb. Mama a murit tot din cauza sistemului, la un chiuretaj. Bunica a luat decizia de a ne duce la casa de copii. Pe fiecare ne-a dus în altă casă de copii din cauza vârstei. Cel mai traumatizant a fost în prima zi, când mi-au luat hainele de pe mine şi mi-au dat hainele căminului. Am simţit o cumplită umilinţă, furie, nesiguranţă", mărturisea ea acum ceva vreme, amintindu-şi de anii petrecuţi la orfelinat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite