VIDEO Portretul „Doamnei de Fier“, în filme şi emisiuni TV

0
0
Doamna de Fier, o personalitate a cărei influenţă politică s-a resimţit şi în sfera cinematografică. FOTO AFP
Doamna de Fier, o personalitate a cărei influenţă politică s-a resimţit şi în sfera cinematografică. FOTO AFP

Margaret Thatcher, răpusă la 87 de ani de un atac cerebral, nu a fost portretizată doar în filmul „Doamna de Fier“ (2011), ci şi în alte producţii ce reflectă identitatea liderului politic.

Margaret Thatcher a fost primul premier care a avut trei mandate consecutive, realizare egalată doar de Tony Blair mult mai târziu. „Doamna de Fier” avea să devină una dintre cele mai proeminente figuri politice ale secolului XX, reuşind să rămână în memoria colectivă drept cea mai puternică femeie lider din lume.

În pelicula „Doamna de Fier“ (2011), Meryl Streep o portretizează pe Margaret Thatcher drept o femeie senilă şi singură, rol pentru care Streep a primit premiul Oscar, pentru cea mai bună actriţă în rol principal.  

În perioada 1984-1996, actorul de comedie Steve Nallon a interpretat-o pe Thatcher în show-ul satiric „Spitting Image“.

În „Doar pentru ochii tăi“ („For Your Eyes Only“), al doisprezecelea film din seria James Bond, produs în 1981, actriţa de origine scoţiană Janet Brown a întruchipat-o pe Thatcher într-o scenă finală.

Filmul „Margaret“, realizat de Great Meadow Production pentru BBC, în 2009, prezintă povestea fictivă a liderului politic. Doamna de Fier este întruchipată de actriţa Lindsay Duncan.

„Margaret Thatcher - The Long Walk to Finchley“ este drama difuzată în 2008 pe postul de televiziune BBC Four. Actriţa britanică Andrea Louise Riseborough a jucat rolul primului ministru. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri