VIDEO Filmul „Culoarea libertăţii“, despre viaţa lui Nelson Mandela în închisoare, sâmbătă, la TVR 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia ce prezintă perioada Apartheidului, „Culoarea libertăţii“, cu Joseph Fiennes, Dennis Haysbert şi Diane Kruger, începe la 22.10 la TVR 2.

Moartea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud, la 95 de ani, este un prilej pentru a reaminti modul în care liderul a schimbat viaţa milioanelor de oameni.

Filmul „Culoarea libertăţii“ (Goodbye Bafana – 2007) reflectă realitatea Africii de Sud din anul 1968, când populaţia majoritară a negrilor era supusă minorităţii albe, sub regimul de segregare rasială Apartheid al Guvernului condus de Partidul Naţionalist.

„Culoarea libertăţii“ arată destinul negrilor, ce nu aveau drept de vot, la circulaţie liberă, adăpost şi educaţie, şi felul în care albii îi exilau pe Insula Robben. James Gregory, un sud-african alb ce-i considera pe negri o rasă inferioară, este numit gardian la închisoarea de pe insulă, având misiunea de a-l supraveghea pe cel mai faimos deţinut, liderul Congresului Naţional African, Nelson Mandela.

Filmul urmăreşte relaţia dintre cei doi, dar şi modul în care Mandela a devenit unul dintre cei mai influenţi conducători politici.

Producţia a câştigat Peace Film Award la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (2007).
 

Citeşte şi :

VIDEO Nelson Mandela a murit. Povestea ultimului erou al planetei

Actorii care l-au interpretat pe Nelson Mandela: „Un sfânt pentru mulţi, un erou pentru toţi cei care preţuiesc libertatea şi demnitatea“

Lumea înainte de Mandela: ce a însemnat Apartheidul

VIDEO Afemeiat şi violent: cealaltă faţă a lui Nelson Mandela, într-un nou film

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite