TVR a scos din grilă două filme cu Mircea Diaconu, acum candidat la preşedinţie. Cum explică postul public decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Română a înlocuit în grila de weekend a TVR International două filme cu actorul Mircea Diaconu (69 de ani), acum candidat la prezidenţiale, cu alte producţii.

Televiziunea Română a operat schimbări de ultim moment în grila TVR International, post adresat românilor din diaspora. Mai exact, TVR a înlocuit filmele „Buletin de Bucureşti“ şi „Căsătorie cu repetiţie“, cu Mircea Diaconu şi Catrinel Dumitrescu în roluri principale, cu „Păcală“ şi „Păcală se întoarce“, potrivit Paginademedia.ro

Cele două filme ar fi trebuit să fie difuzate, şi duminică, 1 septembrie, de la 23.00. În acest moment, potrivit programului disponibil pe site-ul postului public, sâmbătă, 31 august, de la 23.00, va fi difuzat filmul „Păcală“, iar duminică, 1 septembrie, de la 22.50, telespectatorii vor putea urmări „Păcală se întoarce“. 

Schimbarea de ultim moment vine la o zi după ce Newsweek a semnalat că TVR International a programat în acest weekend cele două filme cu Mircea Diaconu, care ar urma să fie candidat la preşedinţie. 

Într-un punct de vedere transmis sursei citate, reprezentaţii postului public au declarat: „Programarea celor două filme a fost făcută de către serviciul de specialitate din SRTv încă din data de 10 iulie a.c. În urma informaţiilor apărute în presă referitoare la o posibilă candidatură a unuia dintre protagoniştii filmului, TVR a decis amânarea difuzării celor două producţii, pentru a evita speculaţiile privind o posibilă influenţare a procesului electoral“.

Din informaţiile Paginademedia.ro, programele cu cele două filme în grila TVR International au fost trimise către presă de la jumătatea lunii august, când încă nu apăruseră informaţii că Diaconu ar candida la preşedinţie. Totodată, între timp a fost şters de pe site şi articolul, publicat luni, 26 august, care anunţa difuzarea celor două filme cu Mircea Diaconu.

image
image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite