TVR a câştigat un proces intentat de compania americană New Films

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Română de Televiziune (SRTV) a câştigat un proces intentat de compania americană de producţie şi licenţă filme New Films International Inc, care cerea TVR despăgubiri de aproximativ cinci milioane de euro.

Tribunalul Arbitral din California (Statele Unite ale Americii), constituit sub egida Independent Film & Television Alliance (IFTA), o instituţie arbitrală permanentă specializată în soluţionarea disputelor din industria cinematografică şi media, a soluţionat în favoarea Televiziunii Române un litigiu comercial cu o valoare aproximativă de cinci milioane de euro. 

Despăgubirile au fost solicitate de firma de producţie şi distribuţie de film, New Films International, pe motiv că Televiziunea Română ar fi încălcat obligaţiile asumate faţă de New Films de a cumpăra seriale de televiziune.

Disputa a apărut pe fondul colaborării demarate în urmă cu cinci ani, în cadrul unor negocieri privind încheierea unui contract de licenţă film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale, atâta vreme cât acestea sunt produse. 

Soluţia pronunţată de Tribunalul Arbitral a fost în sensul respingerii în totalitate a cererii de despăgubiri formulate împotriva TVR în cuantum de patru milioane de euro, precum şi reducerea substanţială, în proporţie de 80%, a celorlalte pretenţii. 

„Având în vedere situaţia financiară extrem de gravă a TVR, salvarea oricărei sume de bani are un impact pozitiv, cu atât mai mult cu cât în acest caz este vorba de aproape cinci milioane de euro“, se arată într-un mesaj intern al TVR.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite