Trăsniţii, la Adevărul Live: „Dacă vii la muncă din plăcere, nu ai muncit o zi. Noi asta facem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serialul Trăsniţii a revenit la Prima
TV cu sezonul 25 FOTO Eduard Enea
Serialul Trăsniţii a revenit la Prima TV cu sezonul 25 FOTO Eduard Enea

Grig Chiroiu, Livia Taloi şi Cristian Simion au fost prezenţi în platoul Adevărul Live pentru a discuta despre noul sezon al sitcom-ului Trăsniţii, despre nou serial „La TV“, dar şi pentru a povesti întâmplări amuzante de pe platourile de filmare.

Serialul Trăsniţii a revenit la Prima TV cu sezonul 25, care a debutat pe 21 septembrie, fiind difuzat de luni până joi de la ora 22:00.

„Personaje noi, răsturnări de situaţii surprinzătoare, râsete, veselie, aventuri şi comedie, toate marca Trăsniţii. Cu asta sperăm să vă provocăm hohote de râs în cascadă la Prima TV! Şi pentru că echipa Trăsnită e de neoprit, se dă peste cap, se încordează şi se reinventează, aşa că din această toamnă a mai pregătit o surpriză“, a declarat Grig Chiroiu. 

Totodată, echipa Trăsniţilor au pus în scenă un alt serial de comedie, „La TV“, din distribuţie făcând parte şi Cristian Simion, Isabela Iacupovici, Veronica Bâtcă, Alexandru Georgescu, Iuliana Călinescu, Alin Brancu şi Elisa Georgescu. Protagoniştii noului serial sunt membrii echipei de producţie a talk-show-ului monden „Viaţa cu Chris“. Serialul a debutat pe 27 septembrie, de la ora 22:15, la Prima TV.

Grig Chiroiu, Livia Taloi şi Cristian Simion au vorbit la Adevărul Live despre noile seriale de la Prima TV. 

Cele mai importante declaraţii.

„Adevărul“: Un nou sezon Trăsniţii a revenit la Prima TV. Ce aduce nou? 

Grig Chiroiu: Să nu ne întrebe niciodată nimeni cum am făcut prima mie de episoade. Chiar dacă noi am făcut-o la vedere. (Râde) Aduce ce este nou în societatea noastră, pentru că este o ficţiune, o poveste a noastră. Suntem ancoraţi în ceea ce se întâmplă, vor fi surprize, va fi şi un personaj nou, o altă prezenţă feminină. O să vedeţi cum Gogoaşă şi cu Bela, care este directoarea agenţiei de publicitate, se reprofilează şi se adaptează noilor cerinţe ale pieţei. Locaşul, beciul domnesc stabilimentul de la secţia de poliţie, va fi foarte aglomerat şi veţi vedea ce soluţii am găsit noi. Livia a făcut un rol magistral sezonul trecut, a avut tot felul de interpretări, chiar a jucat personaje şi din muzică, şi din filme, şi din desene animate. Vor fi multe lucruri noi, multe lucruri interesante. Noi transpunem tot ceea ce se întâmplă în spaţiul public prin comedie şi este mult mai uşor de digerat. Vor fi teme actuale şi chiar avem anumite intuiţii, veţi vedea mai târziu câtă dreptate am avut. 

Livia: Câteva grame în plus, câteva fire de păr albe, dar asta înseamnă experienţa. 

trasnitii foto eduard enea

Cristian Simion, Grig Chiroiu şi Livia Taloi, în platoul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

În acelaşi timp, echipa Trăsniţilor a pus în scenă un alt show, „La TV“. Care e povestea acestui serial?

Grig Chiroiu: Povestea s-a născut practic din povestea serialului „Trăsniţii“, din povestea noastră, a oamenilor care fac acets serial de peste 12 ani, şi este despre viaţa în televiziune. Multă lume ne întreabă cum e în culisele televiziunii şi dacă tot sunt întrebări de genul ăsta, am zis s-o facem. Lui Cristi i-am găsit rolul vieţii lui, foarte bine se pliază pe acel prezentator TV care are tot felul de toane, tot felul de fobii, de alergii, şi la propriu şi la figurat. Acolo sunt tot felul de situaţii, se întâmplă lucruri dinamice, exact aşa cum se întâmplă şi în televiziune. Fiecare are o viaţă personală care interferează cu viaţa celui care apare pe sticlă. Personajul Liviei este stilista echipei de producţie şi este amanta secretă, deocamdată, a lui Gelu. 

Fostul ucenic al Andreei Marin, „La TV“

În echipa „La TV“ apare şi Cristian Simion. Cristian, spune-mi mai multe despre tine şi cum ai acceptat rolul? 

Cristian Simion: Noi încercăm să transpunem ritmul televiziunii, care este foarte alert. Eu m-am obişnuit foarte greu. Vii din spate, cu aproape 150 de episoade la „Trăsniţii“, şi sunt onorat, acum mi s-a oferit şansa de a fi din nou într-o postură inedită. Personajul meu este euforic, dar se simte bine în pielea lui. Mi s-a oferit acest rol al prezentatorului de televiziune, iar eu am fost cândva ucenicul Andreei Marin, puţină lume mai ştie, acolo s-au întâmplat nişte lucruri pe care acum, jucând rolul acesta, am surpriza de a le retrăi şi care sunt din nou şocante pentru mine.

Încă nu m-am obişnuit cu rolul de prezentator de televiziune, chiar şi într-un serial. A fost destul de greu, foarte solicitant, acum încerc să-mi amintesc acele stări, pur şi simplu îmi tremurau mâinile şi picioarele când strigau „Motor!“ şi se îndreptau spre tine şapte camere. Mi s-a întâmplat odată în debutul emisiunii să nu zic nimic, învăţasem două zile la text, era totul perfect, ştiam absolut totul, din păcate pentru mine, erau versuri. Acele cinci secunde pentru mine au fost ca şi cum eram aruncat după un bloc. Şi acum îi mulţumesc lui Grig că mi-a oferit ocazia să fiu iar în acele stări, situaţii. 

Grig Chiroiu: Şi te descurci foarte bine, joci tracul foarte bine. Ne-am gândit la un moment dat dacă să aducem numai oameni noi în acest serial sau să fim tot noi. Până la urmă răspunsul a venit normal, firesc. Noi de-a lungul timpului, pentru că am început în 1995, la emisiunea Melaniei Medeleanu, „O lume nebună, nebună“, apoi în '96 am mers la Pro, am făcut „Chestiunea Zilei“, şi acolo interpretam în fiecare zi câte un alt personaj. În 2003 am început la Prima TV cu câte trei producţii pe săptămână, „Pitici şi tătici“, în care am jucat alături de copiii noştri, „Trăsniţi în NATO“ şi încă o producţie cu faze din filme, deci am jucat tot felul de personaje. Mai mult decât atât, când „Trăsniţii“ a intrat pe făgaşul lui, Revelioanele le făcea cumva altfel, adică tot felul de personaje, Livia cânta, şi atunci a venit răspunsul firesc, că noi suntem cei care trăiesc viaţa asta în televiziune şi cine mai bine decât noi ar putea transpune ceea ce se întâmplă în TV. În timp vor veni tot felul de personaje şi serialul va creşte, va fi o lume complexă. E foarte bine că până la urmă am făcut ceea ce îşi doresc telespectatorii să vadă. 

Cristian Simion: E o formulă de succes. Eu am venit cu inima strânsă în televiziune, mi-a fost foarte teamă, pentru că ritmul în televiziune este extraordinar de alert. Actorii de teatru sunt mai potoliţi, în televiziune trebuie să fii pe fază, să fii acolo, să fii pregătit, să fii prezent, să meargă. Exerciţiul ăsta este extraordinar pentru un actor. Ce-şi poate dori un actor mai mult decât ritmul acesta, să mănânce în televiziune, să doarmă în televiziune, practic trăim în televiziune. Acum, publicul te coboară, publicul te ridică, dar eu cred că formula e de succes. 

Cristian, ce ai făcut înainte de acest serial?

Cristian Simion: M-am ocupat doar de meseria mea. Am făcut multă televiziune, mult teatru, sunt angajat la Teatrul Constantin Tănase. Teatrul e frumos, dar e bine să faci şi televiziune. Am o familie, ca orice om normal, nimic spectaculos.  

Grig Chiroiu: E un serial pe care eu mi-aş dori să-l văd seara la televizor în toată abundenţa asta de informaţii care nu te ajută neapărat să te destinzi. Te uiţi la ceva care îţi place şi noi suntem printre noianul acesta de tot felul de informaţii ceva frumos, ceva bun, ne adaptăm cumva, natural, în sloganul Prima TV „Crede în bine“. Nu e nimic rău, nimic ranchiunos, o să mergem în continuare şi le vom oferi fanilor noştri momentul acela de relaxare, pentru că este important, orice ai face în viaţă, orice meserie ai avea, seara stai şi te destinzi. Este o pilulă antistres gratuită, e un tratament naturist, e un stil de viaţă foarte frumos. Noi o să ne facem treaba, pentru că ne şi place.

Cum au evoluat personajele voastre de la debutul serialului şi până acum?

Grig Chiroiu: Eu cred că au evoluat în bine. Înainte de a începe noul sezon, am avut nişte episoade aniversare, care au farmecul lor, au patina timpului, dar într-adevăr se vede o evoluţie, din toate punctele de vedere, şi pe zona de actorie, şi pe zona de costume, decor, jocul dintre personaje. Este foarte important că suntem de atâta timp împreună, pentru că, mai ales în comedie, trebuie să îţi simţi partenerii, poate şi acesta a fost un argument în favoarea faptului că „La TV“ este făcut cumva tot cu oameni de bază din „Trăsniţii“.

trazniti in nato foto eduard enea

FOTO Eduard Enea

În ce măsură credeţi că v-au schimbat?

Grig Chiroiu: Personajul meu este atât de zgârcit, eu care sunt un tip foarte altruist, foarte generos. Normal că fiecare se identifică puţin cu personajul. Mie mi-a fost uşor să-l joc pentru că nu sunt aşa şi o fac în glumă.

Cristian Simion: E interesant pentru actor, pentru că dacă eşti la fel ca personajul nu mai e la fel de interesant şi se simte că falsezi şi nu te-ai arunca într-o partitură altfel decât eşti tu.

Livia Taloi: Se mai întâmplă să fii personaj şi acasă, după 12 ore de muncă te duci acasă şi să fii tot în personaj. Se întâmplă.

Ingredientele unui serial de succes

Ce îi trebuie unui sitcom românesc să fie de succes? 

Grig Chiroiu: În primul rând bani. Contează foarte mult factorul uman, echipa, noi ne facem atmosfera, dacă vii la muncă cu plăcere înseamnă că nu ai muncit o zi şi noi asta facem. Pe lângă toate aceste ingrediente, bani, scenariu, actori, decor, costume, este foarte important să te iubească Dumnezeu, pentru că ai nevoie de puterea de a merge mai departe. 

Livia Taloi: E ca o prăjitură cu ingredientele potrivite. În primul rând bani, în al doilea rând bani, în al treilea rând scenariul potrivit, regizorul potrivit, actorii şi oamenii din echipă să se înţeleagă, chiar şi operatorii, tehnicul, toţi sunt parte din echipă, vin cu idei. Şi să nu uităm de publicul nostru, care este foarte important şi ne este alături de atâţia ani. 

Credeţi că românii apreciază mai mult sitcom-urile româneşti sau pe cele străine? 

Grig Chiroiu: Da, pentru că pe piaţa din România sunt foarte puţine. Într-adevăr nu este uşor să faci un serial de televiziune, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să se înceapă şi la noi. A venit o propunere din partea lui Vlad Ionescu, de la Şcoala de Televiziune, am fost onorat şi plăcut surprins, şi am făcut o secţiune de producţie de seriale de televiziune şi eu consider acesta un început. Poate ne putem crea propriul nostru brand, să facem o pepinieră de acest gen, să dezvoltăm această ramură. 

Cristian Simion: Concurenţa e puţin neloială. Producătorii televiziunii româneşti fac lucruri de valoare, iar uneori au trecut neobservate anumite lucruri. Cred că trebuie încurajat segmentul acesta al serialelor româneşti. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite