Sezonul 5 al serialului „Urzeala tronurilor“ a apărut pe internet înaintea lansării oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii serialului „Urzeala tronurilor” au intrat deja în posesia primelor patru episoade ale sezonului cinci al producţiei FOTO HBO
Fanii serialului „Urzeala tronurilor” au intrat deja în posesia primelor patru episoade ale sezonului cinci al producţiei FOTO HBO

Deşi încă nu a fost lansat oficial, sezonul cinci al iubitului serial „Urzeala tronurilor” a apărut deja pe internet. Mai exact, primele patru episoade ale producţiei HBO au fost încărcate pe unele site-uri de torrent şi au fost descărcate de peste 100.000 de ori în primele trei ore de la apariţie.

Cu o zi înaintea premierei mult aşteptatul sezon cinci al serialului „Urzeala tronurilor”, primele patru episoade au apărut deja pe internet. În ciuda faptului că HBO a programat ca premiera să aibă loc simultan în 170 de ţări tocmai pentru a descuraja distribuirea ilegală a serialului, nu a putut face nerăbdării fanilor celui mai piratat serial din lume.

Conform Mashable patru episoade ale sezonului care va fi lansat pe 13 aprilie au fost încărcate pe mai multe site-uri de torrent. Se pare că acestea provin de pe DVD-urile pe care HBO le-a trimis reprezentanţilor presei în scopul recenziilor. 

Un purtător de cuvânt al HBO a confirmat informaţia apărută pe Mashable: „Din păcate, se pare că cele patru episoade ale sezonului următor careu au apărut pe internet provin de la un grup care a primit aprobarea HBO de a intra în posesia episoadelor. În momentul de faţă analizăm situaţia pentru a vedea cum a fost posibil ca această scurgere de informaţii să aibă loc.”.

TorrentFreak a dat publicităţii faptul că episoadele au fost descărcate de 100.000 de ori în primele trei ore de la apariţie. 

Întoarcerea serialului pe micile ecrane a impulsionat fanii acestuia din întreaga lume care, în ultima perioadă au descărcat de peste 100.000 de ori pe zi episoadele din sezoanele precedente al „Urzelii tronurilor”. Compania de securitate pe internet şi anti-piraterie Irdeto a realizat o cercetare ale cărei rezultate arată că peste şapte milioane de descărcări ale deiverselor episoade din sezoanele precedente au avut loc în perioada 5 februarie – 6 aprilie. 

Conform aceleiaşi companii, ţara în care s-au înregistrat cele mai multe descărcări ilegale este Brazilia, cu peste un milion de download-uri, urmată de Franţa, Statele Unite ale Americii, Canada şi Marea Britanie.

Serialul bazat pe cărţile scriitorului George R. R. Martin „Cântec de gheaţă şi foc” a devenit rapid un succes pe toate planurile. „Urzeala tronurilor” s-a transformat uşor într-un cult pentru fanii săi, iar în SUA a câştigat 14 premii Emmy.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite