Românii au talent. Cine este câștigătoarea Golden Buzz din seara de 1 martie și ce l-a determinat pe Andi Moisescu să i-l ofere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poveste muzicală a Violetei Botezatu, câștigătoarea Golden Buzz, din seara de 1 martie, este una impresionantă.

Artista are 40 de ani, e din Chișinău și, conform ProTV, a început să ia lecții de muzică de la vârsta de 7 ani, când părinții ei au înscris-o la o școală din comuna unde locuiau pentru a studia acordeonul.​ După doar un an, Violeta era sfătuită să se înscrie la un liceu de muzică, ceea ce a și făcut. Acolo a studiat pianul, cobza și alte discipline muzicale, totul timp de 12 ani. Dar setea ei de cunoaștere nu s-a oprit aici: a urmat studii la Conservatorul din Chișinău, specializându-se în cobză și pian, iar la 30 de ani Violeta a decis să continue să-și dezvolte abilitățile și s-a înscris la Conservatorul din Veneția, la secția de canto academic. În timpul șederii sale în Veneția, a cântat chiar și pe gondole, acompaniindu-se la acordeon.

De ce a dat Andi Golden Buzz?

În 2020, Violeta s-a întors în Moldova și a inițiat un proiect solo. În prezent, este profesoară de cobză la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, continuând să împărtășească pasiunea pentru muzică cu tinerii talentați.

Violeta Botezatu
Violeta Botezatu

Ai intrat în toate simțurile mele cu vocea ta. Nu m-am înșelat pentru că de când ai intrat am simțit că o să fie un moment fenomen. Sunt extrem de sinceră. Mă simt de parcă tu mi-ai făcut cel mai frumos cadou. Îți mulțumesc!”, a spus Andra.

Doamna Violeta, trebuie să recunosc că puține momente de la Românii au talent m-au răvășit așa cum m-a răvășit momentul dumneavoastră, în sensul bun al cuvântului. Nu mi-a fost dat să aud o astfel de voce și o astfel de interpretare până acum, Nu m-am așteptat, mă simt ca lovit de tren”, a dezvăluit și Bobonete.

Mărturisesc că sunt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri când nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie Ciocârlie. Practic ai făcut tot ce ai vrut cu noi”, a spus Andi Moisescu înainte de a-i acorda Violetei Botezatu Golden Buzz. Acesta a apreciat că a fost șansa sa: „S-au aliniat planetele. Aici avem de-a face cu o apariție cu totul și cu totul aparte. Avea foarte multe din lucrurile care mă mișcă pe mine emoțional. Avea prezență, avea educație, avea rafinament, avea eleganță, avea studiu. Era din zona clasică, dar avea și îndrăzneala de a părăsi rigorile zonei clasice și a te duce în zona de jazz. Avea absolut tot ce mi-aș fi dorit să văd într-u astfel de moment. Impecabil. Este un moment unic în istoria emisiunii

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite