Patrick Dempsey a părăsit „Anatomia lui Grey“ după 11 sezoane: cum a ieşit din scenă doctorul „McDreamy“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Patrick Dempsey, interpretul doctorului Derek „McDreamy“ Shepherd din „Grey's Anatomy/ Anatomia lui Grey“, a părăsit distribuţia serialului după 11 sezoane spre surprinderea fanilor.

Derek „McDreamy“ Shepherd, personajul interpretat de Patrick Dempsey timp de 11 sezoane în serialul „Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy“, a murit în urma unui accident auto, în cel mai recent episod al show-ului TV, difuzat de postul ABC pe 23 aprilie, potrivit site-ului revistei „Variety“, citat de Mediafax.

„McDreamy“, un medic specializat în neurochirurgie, a fost lovit de un automobil în episodul intitulat „How to Save a Life/ Cum să salvezi o viaţă“. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd se află în moarte cerebrală, iar soţia sa, Meredith Grey, interpretată de actriţa Ellen Pompeo, decide să îl deconecteze de la sistemele de menţinere a funcţiilor vitale.

Ellen Pompeo a semnat deja un contract care îi garantează prezenţa şi în cel de-al 12-lea sezon al serialului, a cărui producţie nu a fost deocamdată confirmată. Patrick Dempsey va părăsi definitiv distribuţia serialului „Anatomia lui Grey“, un show TV creat de Shonda Rhimes, deşi, la rândul său, starul american semnase un contract pentru a juca în sezonul ce va fi difuzat începând din toamna 2015 şi până în primăvara 2016.

Zvonurile despre plecarea lui Patrick Dempsey din serialul „Anatomia lui Grey“ au apărut recent în presa americană. În acest sezon, personajul său acceptă un loc de muncă într-un spital din Washington, iar din acest motiv, prezenţa sa în serial a scăzut considerabil. De asemenea, starul american a dezvăluit pentru „Portland Heard“, în noiembrie 2014, că urma să părăsească serialul „foarte curând“. 

  

„Anatomia lui Grey“: Un episod special, în onoarea doctorului „McDreamy“

Joi, postul ABC a anunţat că va amâna difuzarea episodului din 30 aprilie al noului show creat de Shonda Rhimes, thrillerul politic „Scandal“, pentru a difuza un episod special cu o durată de două ore din serialul „Anatomia lui Grey“, creat în semn de omagiu adus personajului jucat de Patrick Dempsey. Episodul de săptămâna viitoare este promovat printr-o secvenţă în care personajul jucat de Ellen Pompeo le spune prietenilor şi colegilor ei că Derek Shepherd a murit.

„După 11 sezoane petrecute în «Grey's Anatomy», Patrick Dempsey ne părăseşte pentru a se concentra asupra unor proiecte personale“, se afirmă în comunicatul oficial emis de postul ABC. „Doctorul Derek Shepherd este un personaj legendar şi suntem mândri că am fost «casa» în care s-a petrecut povestea de iubire dintre McDreamy şi Meredith Grey. Devotamentul fanilor serialului «Grey's Anatomy» de-a lungul anilor a reprezentat un testament pe care ni l-au lăsat mintea creativă a Shondei Rhimes şi talentul lui Patrick Dempsey. McDreamy ne va lipsi foarte mult, iar noi îi dorim lui Patrick mult succes în toate proiectele sale viitoare“, afirmă acelaşi comunicat de presă.

image

„Anatomia lui Grey“, posibilităţi infinite pentru ce ar putea să urmeze

„Derek Shepherd este şi va fi întotdeauna un personaj extrem de important pentru Meredith şi pentru fani“, a declarat Shonda Rhimes, producătorul serialului. „Nu mi-am imaginat niciodată că-mi voi lua la revedere de la McDreamy. Meredith şi întreaga familie «Grey’s Anatomy» sunt pe cale să intre pe un nou teritoriu. Sunt posibilităţi infinite pentru ce ar putea să urmeze. După cum ar spune Ellis Grey (mama lui Meredith – n.red.): «Caruselul se învârte în continuu»“, a mai precizat Rhimes.

Ultimul episod din cel de-al 11-lea sezon al serialului „Grey's Anatomy“ va fi difuzat de postul ABC pe 14 mai. Producătorii serialului nu au confirmat deocamdată în mod oficial cel de-al 12-lea sezon al show-ului, dar, potrivit specialiştilor în domeniu, datorită audienţei de 11,6 milioane de telespectatori înregistrată de actualul sezon, producţia unuia nou pare să fie deja o certitudine.

„Anatomia lui Grey“: Ce alte nume importante au mai părăsit serialul

Patrick Dempsey nu este primul personaj principal din „Anatomia lui Grey“ care părăseşte acest serial. Actorii Katherine Heigl, Isaiah Washington, T.R. Knight, Eric Dane, Chyler Leigh şi, cel mai recent, Sandra Oh, au părăsit la rândul lor în ultimii ani distribuţia show-ului.

Serialul „Anatomia lui Grey“, produs de studiourile ABC, este câştigătorul a 37 de premii internaţionale, dintre care două Globuri de Aur: în 2006, acordat Sandrei Oh (interpreta Cristinei Yang) - cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV, iar în 2007 - pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorii din rolurile principale, dar şi serialul în sine au mai obţinut alte 95 de nominalizări (Emmy, Globul de Aur) de la debutul producţiei pe micile ecrane, în 2005.

Doctorii de la Spitalul Seattle Grace au de-a face cu viaţa şi moartea în fiecare zi, motiv pentru care îşi găsesc sprijinul în prietenia care îi leagă, iar uneori merg cu poveştile chiar mai departe decât ceea ce înseamnă doar prietenia. Împreună, ei descoperă că nici medicina, nici relaţiile care îi leagă nu pot fi tranşate în alb şi negru. Viaţa reală se vede, se trăieşte doar în nuanţe de gri.

   

   

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite