Oscar 2015: Academia Americană de Film, investiţie de milioane de dolari pentru a creşte audienţa. Principalul „inamic“ - nominalizările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii galei premiilor Oscar 2015, care se tem că nominalizările unor filme de artă şi nu a unor blockbustere ar putea ameninţa succesul programului, au pus la cale un plan de 5.5 milioane de dolari pentru a se asigura că audienţa va fi cel puţin la fel de bună ca cea de anul trecut, când ceremonia a obţinut cele mai mari cifre din ultimii zece ani, adunând în faţa micilor ecrane 43 de milioane de telespectatori, scrie „THR“.

Academia Americană de Film va aloca aproximativ 5.5 milioane de dolari pentru a promova gala premiilor Oscar 2015 şi pentru a atrage cât mai mulţi telespectatori, potrivit unui raport întocmit de compania de publicitate Haworth Marketing + Media, care a lucrat cu Academia Americană de Film în ultimii trei ani, notează „The Hollywood Reporter“.

În timp ce ABC, televiziunea care transmite în direct gala de decernare a premiilor Oscar, face eforturi pentru a promova evenimentul, o strategie diferită este dezvoltată de organizatori pentru a cumpăra publicitate în media, precum şi în online, pe reţelele sociale şi YouTube. O filmare promoţională cu actorul american Neil Patrick Harris, cel care va găzdui cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar, a fost deja făcută publică în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Planul de promovare a fost conceput pentru a combate cel mai mare „duşman“ care ameninţă ratingul din acest an: nominalizările. „Nominalizările anticipate se concentrează pe filme de artă şi mai puţin pe blockbusterele importante“, se arată în raportul obţinut de „THR“. De asemenea, documentul vizează şi porgramele rivale, deoarcele gala premiilor Oscar 2015 va fi difuzată în acelaşi interval orar precum unele dintre cele mai populare seriale americane, „The Walking Dad“ (AMC), „Downton Abbey“ (PBS) şi „Girls“ (HBO).

Aparent, obiectivul organizatorilor este acela de a atinge pragul de telespectatori de anul trecut, când mare parte din succes s-a datorat gazdei, vedeta de televiziune Ellen DeGeneres, care are un număr însemnat de fani în reţelele sociale. Pe de altă parte, Harris este nepriceput când vine vorba de principalale platforme online, cei 12,6 milioane de fani de pe Twitter pălind în faţa celor 37,3 milioane pe care îi are DeGeneres.

Cea mai mare investiţie – peste 2,9 milioane de dolari – se va face în publicitatea pe micile ecrane din săptămâna de dinaintea ceremoniei. În jur de 210.000 de dolari vor merge la furnizorii de comunicaţii prin satelit, în timp ce 315.000 de dolari vor fi cheltuiţi pe social media. 

Nominalizările la premiile Oscar 2015 vor fi anunţate pe data de 15 ianuarie, însă, la importanta categorie Cel mai bun film favorite sunt producţii de nişă precum drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“, comedia „Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“ sau „The Imitation Game/ Jocul codurilor“.


Mai puteţi citi şi:

VIDEO Filme spectaculoase în cursa Oscar 2015 pentru efecte vizuale: de la „Hobbitul“ la „Interstellar“ Academia Americană de Film a anunţat lista de zece filme care intră în cursa premiilor Oscar 2015 pentru efecte vizuale. Printre peliculele elgibile se numără blockbusterul „Interstellar“, care a avut premiera recent, dar şi „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“, „Gardienii Galaxiei“ sau „Godzilla 3D“.

VIDEO Neil Patrick Harris, prezentatorul galei Oscar 2015, „cadoul“ de Sărbători al Academiei Americane de Film Actorul Neil Patrick Harris (41 de ani), care va găzdui cea de-a 87-a ceremonie a premiilor Oscar, a distribuit un clip promoţional prin care anunţă la ce ar trebui să se aştepte publicul, conform contactmusic.ro.

Globul de Aur 2015: Jennifer Aniston, prima nominalizare din cariera cinematografică. Lista completă a nominalizărilor Filmul „Birdman“, semnat de regizorul mexican Alejandro González Iñárritu, conduce în topul nominalizărilor la premiile Globul de Aur 2015, cu şapte menţiuni, urmat de „Boyhood“ şi „The Imitation Game“, cu cinci. De asemenea, actriţa americană Jennifer Aniston a primit prima nominalizare din cariera cinematografică, pentru interpretarea din drama „Cake“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite