O prezentatoare din Noua Zeelandă a devenit prima persoană cu un tatuaj facial Māori care prezintă ştiri în prime-time

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Instagram /  Oriini Kaipara
FOTO: Instagram /  Oriini Kaipara

O prezentatoare de ştiri din Noua Zeelandă a intrat în istorie, devenind prima persoană cu un tatuaj facial Māori care prezintă un buletin de ştiri TV în prime-time, informează DailyMail.

Oriini Kaipara, în vârstă de 37 de ani, care are un tatuaj tradiţional în partea inferioară a bărbiei, purtat de femeile Māori, a citit luni buletinul de ştiri de la ora 18:00 al postului Newshub Live. 

Kaipara a marcat momentul împărtăşind câteva fotografii din studioul Newshub. Fotografiile jurnalistei au devenit virale, oamenii subliniind că „reprezentarea contează". 

        View this post on Instagram                       A post shared by Oriini Kaipara (@oriinz)

Kaipara a declarat că momentul a reprezentat un vis împlinit şi speră că va încuraja şi alte femei Maori să îmbrăţişeze cariere în prezentarea de ştiri de televiziune. 

„Este cu siguranţă un pas înainte. Dacă ar fi existat un obiectiv pentru mine, acesta ar fi fost să prezint ştiri în prime time, iar acest lucru s-a întâmplat”, a declarat ea pentru Stuff

Kaipara a explicat că şi-a făcut tatuajul în 2017, după ce un test ADN a arătat că este 100% Māori. Tatuajeie facial şi corporale Māori reprezintă moştenirea familială şi statutul social al purtătorului. Pentru femeile Māori, moko kauae, tatuajul pe bărbie, reprezintă procesul de trecere de la copilărie la maturitate  şi simbolizează un proces personal de transformare.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite