Mădălina Puşcalău şi-a dat demisia de la B1 TV: „Nu mai înţeleg şi nu mai rezonez cu multe dintre deciziile conducerii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Mădălina Puşcalău, care a moderat ultima dezbatere dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, şi-a dat demisia de la postul de televiziune B1 TV, invocând, printre altele, „influenţa mare a unor personaje toxice“, scrie Paginademedia.ro.

Mădălina Puşcalău a anunţat, prin intermediul contului de Facebook, că a părăsit postul B1 TV, precizând totodată că şi emisiunea pe care o realiza, „Bună seara, România!“, a ajuns la sfârşit, notează Paginademedia.ro.

Jurnalista a moderat ultima dezbatere dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2014, cei doi felicitând-o la sfârşitul emisiunii pentru modul profesionist în care a condus discuţia. La rândul ei, Mădălina Puşcalău a mărturisit că această dezbatere a fost „cel mai frumos moment şi cel pe care l-am visat şi l-am dorit în toţi anii aceştia de televiziune.“

În ceea ce priveşte motivele care au stat la baza deciziei de a demisiona, realizatoarea TV a explicat, tot în mesajul publicat pe Facebook, că nu are aceeaşi viziune cu cea a conducerii: „Pot spune că nu mă mai simt parte a acestui proiect, nu mai simt că avem un drum comun, nu mai înţeleg şi nu mai rezonez cu multe dintre deciziile conducerii. În plus, influenţa unor personaje toxice este atât de mare încât contaminează întreaga atmosferă a postului.“

Mesajul integral al Mădălinei Puşcalău:

Mulţumesc! Tuturor telespectatorilor, care m-au susţinut în aceşti ani, care m-au criticat, care mi-au trimis de atâtea ori mesaje şi cărora le datorez câteva explicaţii pentru gestul meu. Da, mi-am dat demisia de la B1 TV. Da, proiectul „Bună seara, România!“ de la ora 20:00, care ar fi urmat să se mute de la ora 21:30, conform noii grile, s-a încheiat. 

Înainte de a da explicaţiile, pe care le consider necesare, aş vrea să vă spun că aceşti ani au fost superbi, că am văzut un post de televiziune cum se naşte şi cum creşte şi că am fost acolo la fiecare pas de evoluţie. Am fost acolo de când se văruiau pereţii şi se cumpărau birourile din redacţie, am fost acolo să îi pregătesc pe cei ce urmau să fie reporteri, am fost acolo de la prima zi de emisie, am fost acolo când făceam câte patru ore de jurnal de ştiri, fără pauză şi mă bucur că toată această muncă a avut rezultate frumoase de rating şi impact în momente politice decisive (suspendarea preşedintelui, alegerile prezidenţiale…). Cel mai frumos moment şi cel pe care l-am visat şi l-am dorit în toţi anii aceştia de televiziune, a fost confruntarea finală dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta şi mă bucur că am reuşit să fac posibilă acea dezbatere şi de asemenea mă bucur că am reuşit să aduc postului B1 cea mai mare audienţă din istoria sa. Să spunem că a fost cadoul meu de plecare… Despre dezbaterea Klaus Iohannis–Victor Ponta oricum promit tuturor să revin cu povestea din spatele cortinei, dar şi cu o analiză proprie a fenomenului, care s-a petrecut atunci.

De ce am plecat? Fără să intru în prea multe detalii, pentru că asta ţine de modul în care văd eu o raportare corectă faţă de un loc unde am lucrat, pot spune că nu mă mai simt parte din acest proiect, nu mai simt că avem un drum comun, nu mai înţeleg şi nu mai rezonez cu multe dintre deciziile conducerii. În plus, influenţa unor personaje toxice este atât de mare încât contaminează întreaga atmosferă a postului. Iar eu am o viziune clară despre locul de muncă. E acel loc unde te duci cu plăcere, te simţi apreciat şi respectat şi sunt create toate condiţiile pentru a face performanţă. Ceea ce, din păcate, nu mai este cazul aici. Nu vreau să comentez prea multe despre unele sincope vizibile în logica şi constanta politicii editoriale. Telespectatorii sunt cei care trebuie să facă această analiză. Desigur şi eu am făcut propria analiză, iar rezultatul este decizia de a pleca.

Le urez succes colegilor mei, cu mulţi am „împărţit“ redacţiile şi altor televiziuni şi sunt de asemenea sigură că ne vom reîntâlni, în cine ştie ce alt context. În perioada următoare îmi voi analiza opţiunile de carieră şi, după cum am anunţat şi mai sus, voi pregăti o carte despre culisele politicii, cu accent evident pe confruntarea finală dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, care, sunt sigură, va avea multe elemente interesante.

Abia aştept să ne revedem!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite