Lucian Mîndruţă reacţionează după ce Doina Gradea a afirmat că l-a dat afară de la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Lucian Mîndruţă reacţionează după ce şefa TVR, Doina Gradea, susţine că ea a fost cea care l-a dat afară de la Pro TV, în 2000, după episodul cu Bryan Adams.

Într-o nouă serie de înregistrări date publicităţii de jurnalistul Dragoş Pătraru, preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, este surpinsă în timp ce afirmă, printre altele, că l-a dat afară pe Lucian Mîndruţă de la Pro TV.

„(....) Mi-aduc aminte pe vremuri când l-am dat afară pe Mîndruţa, fix pe chestii de astea...pe Mîndruţa!“, spune Gradea în înregistrările publicate de HotNews.

Într-un mesaj pe Facebook, Mîndruţă subliniază că nu a fost dat afară, ci a fost suspendat pentru două săptămâni şi îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, patronul Pro TV din acea vreme, pentru că a făcut tot posibilul să-l păstreze în echipă, deşi supărase politicienii. 

„Constat că nostalgia de a-l «da afară pe Mîndruţă» e încă puternică la unii.

S-a întâmplat prin 2000, în campanie, când i-am scris lui Bryan Adams că nu face bine să se asocieze cu campania PSD din vremea aia. Mailul meu a ajuns imediat la ei, care au cerut socoteală.

Pentru a o aduce pe Doina la dimensiuni mai normale, precizez că pedeapsa mea din vremea aia a fost o suspendare de vreo două săptămâni de pe post (de fapt, de la emisiunea electorală), timp în care am rămas director la Ziarul Financiar şi am continuat să fac emisiunea cu Brucan (Profeţii despre trecut, realizată de Silviu Brucan - n.r.). Încă vreo 3 ani...)

Nu mai sunt în relaţii cu Sârbu, da’ n-am să-l înjur niciodată. Mai ales că, în acest caz, a făcut tot ce a putut să îi dea satisfacţie lui Adrian Năstase - sau cui era ofticat - şi în acelaşi timp să mă păstreze în echipă.

Asta e de spus, precum şi un tarziu «jos pălăria!» Pentru el, nu pentru ea!“

   

În 2000, Lucian Mîndruţă a fost sancţionat de Pro TV pentru o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Bryan Adams, înainte ca acesta să sosească în România pentru a susţine un concert. Pentru greşeală facută, Mîndruţă a fost scos o perioadă de pe post, potrivit Paginademedia.ro. Mai exact, jurnalistul a trimis un fax la fan-clubul Bryan Adams din Canada, în care susţinea că nu înţelege cum un artist cu convingeri liberale poate concerta pentru un fost partid comunist. Copii ale faxului au fost retrimise din Canada peste tot: de la Bryan Adams personal, până la sediul PDSR şi Ambasada Canadei la Bucureşti.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite