INTERVIU Mihaela Rădulescu şi Cabral, despre noul show „Uite cine dansează“:„Cred că va fi un duel al orgoliilor, sigur vor ieşi scântei“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la 20.30, începe emisiunea „Uite cine dansează!“ la Pro TV. Mihaela Rădulescu şi Cabral, prezentatorii show-ului, se declară nerăbdători să dea startul noului proiect şi au împărtăşit cu „Adevărul“ primele impresii şi lucrurile care îi leagă de dans.

Cele 12 vedete care au acceptat provocarea sunt actorii Lili Sandu, Rona Hartner, Marius Manole şi Octavian Strunilă, designerul şi stilista Dana Budeanu, prezentatoarea de ştiri Anca Serea, vedeta de televiziune Oana Zăvoranu, cântăreţii Antonia, Alex Velea şi Liviu Teodorescu, bucătarul-şef  Joseph Hadad şi luptătorul de MMA  Sandu Lungu. Acestea vor face pereche cu dansatori profesionişti, după cum urmează: Andrei Mangra, Dani Dobre, Ecaterina Dosan, Emil Rengle, Georgiana Căiţa, Iulian Turcanu, Marica Derdene, Nicolai Curnic, Oana Botez, Olesea Micula, Paolo Campigotto, Raluca Netca.

În prima ediţie live vom descoperi talentul nebănuit la dans al unora dintre concurenţi, dorinţa altora de a învăţa şi de a fi pe primul loc de fiecare dată, vom vedea perechi inedite şi stiluri de dans solicitante. Luni, Marius Manole ne va cuceri cu pasiunea unui tango argentinian, Oana Zăvoranu şi partenerul ei vor dansa un cha-cha, iar Liviu Teodorescu se pregăteşte intens pentru a prezenta un moment de jive.

Cabral Ibacka

„Adevărul“: Ce ne poţi spune despre noul show?

Cabral: Sunt multe de spus, dar cred că va fi un duel al orgoliilor, în primul rând. Sunt 12 vedete, fiecare având aşteptări, ambiţii şi dorinţa de a câştiga. Sigur, nu toţi şi-au făcut calcule pentru a fi pe podium, dar majoritatea şi-ar dori să câştige. E o luptă cu propriul corp şi cu propria minte. Concurenţii sunt oameni care sunt obişnuiţi să câştige, dar principalul oponent în cursa asta este propriul corp. Pentru că nu sunt dansatori, iar genul ăsta de pregătire, de la cea fizică şi până la coregrafie, e o pregătire foarte grea. Apoi, că tot vorbeam de orgolii, va fi lupta dintre concurenţi şi juriu. Iar în juriu sunt oameni cărora nu ai cum să le conteşti experienţa, dar cum totul este subiectiv... sigur vor ieşi scântei. Cât mai mici, sper eu.

Crezi că juriul este unul echilibrat din punct de vedere al competenţei, al temperamentelor, al viziunilor artistice şi al exigenţei?

Cred că nu am competenţa de a-i judeca pe cei patru. Dar, dacă stăm să ne uităm la experienţa fiecăruia, cred că poţi spune că jurizarea este făcută de nişte oameni care nu sunt acolo din greşeală. Sigur, fiecare dintre ei va avea competenţele lui, dar de la mişcări şi coregrafie şi până la prezenţă scenică. Cred că vor avea lucruri relevante de spus. Şi dacă vorbim de temperamente, eu prevăd şi ceva ironii şi necăjeli.

Pentru că Florin, de exemplu, are prin definiţie o fire de om înclinat către a lua peste picior. Iar Andreea este o fire complet opusă, din punctul ăsta de vedere. Iar Mihai poate părea omul care duce relaxat un ping-pong verbal, dar atunci când treaba se încinge... devine şi el caustic, chiar dacă afişează un zâmbet de concurs.

Cum te simţi alături de Mihaela pe scenă? Vă completaţi?

Suntem amândoi vorbăreţi, şi asta poate fi o chestie bună, dar mai greu de controlat într-un show în direct. Oricum, fiecare dintre noi are de făcut chestii diferite, sper să găsim o modalitate de a lega momentele din show în aşa fel încât să fie clar că spectacolul nu este despre noi ci despre dansatori, vedete, coregrafi şi juriu. Dacă mă întrebi pe mine, rolul nostru este mai puţin important decât al celorlalţi.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai legată de dans?

Am participat la un concurs de break-dance acum ceva ani. De la ideea de concurs clasic s-a transformat într-un schimb de experienţă în care noi, în loc să ne arătăm muşchii, ne învăţam unii pe alţii mişcări noi. Din concurs s-a transformat în distracţie.

Care este stilul tău de dans preferat şi de ce?

Sunt un urs, 125 de kile de dulceaţă. Graţia nu-mi este străină, dar nici foarte familiară. Plus că, am vaga impresie că te-ai prins de asta deja, sunt jumătate negru. Aşa că dacă vrei să mă vezi dansând o horă, o bătută sau ceva hip-hop... ne înţelegem. Dar dacă ai impresia că ursul poate fi graţios într-un dans latino, eşti definiţia optimismului. Ţi-l fac pe paso-doble ferfeniţă, iese urgent paso-împiedicato!

Ce reprezintă dansul pentru tine?

Cred că e cea mai sinceră formă de manifestare a bucuriei. Dacă te laşi furat de muzică şi-ţi pui organismul să ţopăie vesel, ai şanse mari să zâmbeşti larg de fiecare dată. Şi asta nu ţine de învăţarea unor paşi, ci de bucuria de a trăi.

image

FOTO Pro TV

 

Mihaela Rădulescu

„Adevărul“: Cum este să revii în postura de prezentatoare de televiziune după tot acest timp? 

Mi-era dor, ce-i drept. Am făcut asta atâţia ani şi mi-au şi plăcut la nebunie directul şi postura de moderator, prezentator. 

Îţi place mai mult această postură sau cea de membru al juriului? 

Culmea e că-mi plac ambele ipostaze şi ambele proiecte. Sunt asemănări, dar şi deosebiri, însă e cert că în ambele trebuie să performezi la cel mai bun nivel, amândouă conţin responsabilitate şi respect pentru public şi toţi cei implicaţi. Prezentatorul de direct are însă o misiune în plus, cu mai multe acţiuni - să ţină ritmul, să salveze orice neprevăzut şi să închege toate ingredientele într-un produs optim pentru privitori. Suntem o echipă excepţională, am lucrat deja cu aproape toţi cei din spatele camerelor şi ştiu ce pot toţi. Mă simt în siguranţă cu echipa asta. 

Crezi că juriul este unul echilibrat din punct de vedere al competenţei, al temperamentelor, al viziunilor artistice şi al exigenţei?

  

Nu cred că trebuie să fie musai echilibrat, ci să acopere cât mai multe aşteptări, fie de la publicul avizat, fie de la cei care nu ştiu mare lucru despre dans. E un juriu care va avea de toate - şi rigoare, şi umor, şi poezie, şi proză. 

Cum te simţi alături de Cabral pe scenă? Vă completaţi? 

Veţi vedea şi vom vedea. Oricât de bine ne iese la repetiţii sau în pauze, proba de foc rămâne directul. Mi-e teamă că ne vom înţelege minunat. 

  

Ştim că eşti o mare pasionată a dansului. Ce reprezintă această artă pentru tine? 

Dansul şi gimnastică ritmică au fost pasiunile mele din copilărie, adolescenţă şi chiar maturitate. Le-am practicat de performanţă, în competiţii, dar şi de plăcere, la evenimente personale. Mă înscriam mereu în grupul spărgătorilor de gheaţă care încingeau ringul la party-uri, pentru că dansul mă bucura, mă energiza, mă lumina cumva. Şi acum dansez ori de câte ori am ocazia şi sunt un privitor calificat de spectacole de dans, mai ales contemporan. E poate arta pe care o descifrez cel mai uşor şi care mă emoţionează fără îndoieli. 

Care e cea mai frumoasă amintire a ta legată de dans?

  

Am dansat tango-uri care m-au acaparat şi m-au deschis deopotrivă. Răzvan Mazilu, Bogdan Boantă mi-au fost parteneri şi m-au îmbogăţit. Am dansat mereu cu dăruire totală, cu grija aia a dansatorului profesionist care intră în ritm şi cu bătăile inimii nu doar cu picioarele. Dansul e organic, începe din interior, nu e doar un desen animat al corpului. 

Care este stilul de dans preferat şi de ce? 

N-am aşa ceva. Mă bucur pe orice ritm, mă animă orice ritm provocator. Pot dansa şi pe sunetul stropilor de ploaie dacă aşa-mi vine. Dansul e libertate.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite