FOTO INTERVIU Dan Negru, realizator TV: „La «masa» de Revelion stau doar Pro TV şi Antena 1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Negru, prezentatorul care a adus audienţe-record pentru postul Antena 1, în ultimii 14 ani, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre Revelionul 2014/2015 şi a depănat amintiri din anii de început.

Dan Negru (43 de ani) este veteranul show-urilor de divertisment din noaptea dintre ani. A trecut prin „războiul“ pentru audienţa de Revelion de multe ori şi de tot atâtea a ieşit învingător. Mai presus de victorii, însă, Dan Negru s-a bucurat de Revelioane petrecute în compania lui Dan Spătaru, Gil Dobrică, Gică Petrescu şi Florin Piersic, dar şi de cele cu Alex Velea, Connect-R sau Adi Minune. Totuşi, una dintre cele mai frumoase amintiri încape într-o poză. Făcută de Gil Dobrică. Cu un aparat rusesc. 

„Noaptea Revelionului e un soi de finală de Champions League în divertismentul TV, când toate televiziunile vor să-şi arate hainele de sărbătoare. Cu atât mai mare onoarea de a aduna cei mai mulţi români la televizor timp de atâţia ani consecutiv“, mărturiseşte Dan Negru, care va prezenta pentru al 15-lea an la rând principalul program de Revelion de la Antena 1, difuzat între 21:45 şi 02:45. 

Realizatorul TV consideră că unul dintre motivele pentru care se bucură de succes în această noapte este faptul că a fost coerent şi consecvent în tot acest timp. „E ca la un magazin la care te duci în fiecare zi, ştii ce găseşti acolo. Publicul ştie ce găseşte la noi de Revelion şi nu mai e nevoit să caute altundeva. Longevitatea şi răbdarea aduc succesul“, declară Dan Negru, cel care şi anul acesta provoacă, în cadrul show-ului „2015, Revelionul starurilor“, două tabere de vedete, una feminină şi cealaltă masculină, să demaşte celebrităţile care dau viaţă unor personaje foarte cunoscute şi îndrăgite. 

image

Dan Negru, alături de una dintre vedetele mascare FOTO Antena 1/Gabriela Arsenie

Tabăra vedetelor feminine, din care fac parte, printre altele, Alina Eremia, Alina Puşcaş, Maria Cârneci, Maria Dragomiroiu, Lora, Ramona Bădescu, Carmen Tănase şi Anca Ţurcaşiu se luptă cu tabăra vedetelor masculine, care mizează, printre alţii, pe nea Mărin, Victor Slav, Jean de la Craiova, Vali Vijelie şi Giani Kiriţă pentru a stabili care sunt celebrităţile care se află în pielea şi sub masca unor personaje celebre, precum Frankenstein, Gandalf sau duhul din lampa lui Aladin. 

„Adevărul“: Cum a fost primul Revelion pe micile ecrane?

Dan Negru: Primul Revelion pe care l-am prezentat a fost acum 17 ani, la TVR. Era spre sfârşitul nopţii, se transmitea în direct atunci, toată lumea era obosită, cu ochii cârpiţi de somn şi mi-am dat seama că nu am nicio fotografie. Aveam un aparat mare, rusesc, de la tata, pe care i l-am dat lui Gil Dobrică şi l-am rugat să-mi facă o poză. Eu îl prezentam pe Dan Spătaru, care era tot timpul îmbrăcat bine, cu pantofii lustruiţi, foarte dichisit, înainte de a intra pe scenă se uita în oglindă să se asigure că e totul în regulă, şi Gil a intrat în cadru şi a început să facă poze. Ţac, ţac, ţac. Cei din regie, care transmiteau în direct, strigau: „Băi tâmpitule, ieşi din cadru!“, iar el spunea: „Lasă, mă, că o să povestească Negru despre poza asta“ .

Şi a avut dreptate.

Da! Şi acum am poza, după 17 ani. Gil a murit, dragul de el. Îmi amintesc că avea nişte picioare mari. Gil era un tip foarte înalt şi lent, până a ajuns în scenă a durat 20 de secunde şi eu îi făceam semne, îi ziceam: „Gil trebuie să-i prezint pe invitaţi“, şi el îmi spunea: „Dă-i dracu', mă, hai să-ţi fac poză“. Era dimineaţă, urma Dan Spătaru şi întotdeauna Revelioanele le închidea Gică Petrescu, avea el „Periniţa“. Eu eram obosit, mi se închideau ochii de somn şi Gică Petrescu părea că atunci se trezise. (Râde)

Aţi avut artişti din toate zonele.

Da. Am făcut Revelioane şi când erau la modă manelele şi am avut invitaţi manelişti. Vreo doi sau trei ani am făcut „Ciao Darwin“ de Revelion şi am avut audienţe uluitoare. Încă am în telefon mesajele lui Valeriu Lazarov. Ştiu că la un moment dat am făcut 62 media de share, asta înseamnă ceva...şi noi eram uimiţi. A doua zi m-a sunat Lazarov din Spania: „Dan, câţi români s-au putut uita la tine! Dar ce-am avut noi de Revelion?“. Vai de mine, ce audienţe erau! Până şi noi eram miraţi de ce audienţă uriaşă făceam la vremea aia. După care am făcut în egală măsură şi un Revelion în care erau invitaţi Angela Similea, Victor Surdu, Mădălina Manole şi Dan Spătaru, atât. „Batem palma“ se numea acel Revelion. Am avut mereu oamenii momentului, pe la mine s-au perindat toţi. Am făcut Revelioane şi cu Traian Băsescu, şi cu Florin Piersic, şi cu Mihaela Rădulescu. 

Cum a fost cel cu fostul preşedinte?

A făcut mega audienţă (Râde). Oamenii, indiferent din ce zonă ar veni şi oricât de mari le-ar fi gradul sau notorietatea, au un mare respect pentru filmările de Revelion. Ştiu că programul adună foarte mulţi români la televizor. Pe cei pe care îi pierde în noaptea dintre ani îi câştigă a doua zi, în reluare, pe 1 ianuarie.

image

Dan Negru, alături de o parte din artiştii invitaţi FOTO Antena 1/Gabriela Arsenie

Anul acesta ce vor vedea telespectatorii Antena 1?

Noi avem o tradiţie de Revelion, eu îl prezint pe al 15-lea şi an de an am adunat cei mai mulţi români în faţa televizoarelor. Sper să continuăm această tradiţie. Am avut şansa de a prezenta Revelioane cu Gică Petrescu şi cu Dan Spătaru, dar şi cu Alex Velea şi cu Connect-R. E frumos să ai şansa atâtor ani. O să folosim un concept care a mers foarte bine: aducem cele mai importante nume care au fost prezente în zona media în 2014, le mascăm şi în faţa lor vor fi alte vedete, care, împreună cu telespectatorii, trebuie să ghicească cine se află în spatele măştii. Formatul este uşor, publicul se uită, simte, îi place, nu este ceva complicat pentru noaptea de Revelion. Sunt 110 vedete, de la Connect-R şi Alex Velea până la Maria Dragomiroiu. 

Ce fel de măşti vor purta artiştii?

La prima vedere când zici măşti, nu pare mare lucru, dar să ştii că aceste măşti sunt aduse din America, avem o echipă care lucrează chiar în Los Angeles, cea mai ieftină mască este 1.400 de dolari şi cea mai scumpă este 18.000 de dolari. Nu sunt măşti din carton, sunt din silicon, care ia mulajul feţei. A fost destul de complicat cu vedetele, pentru că au stat şase ore până li s-a luat mulajul şi apoi încă patru ore până li s-a aplicat masca pe faţă, e destul de complicat. (Râde)

image

Dan Negru, alături de unul dintre invitaţii mascaţi FOTO Antena 1/Gabriela Arsenie

În fiecare an ai fost lider de audienţă. E clar că ai un public fidel, dar care este cel mai puternic rival?

E ca o finală, e ultima noapte din an. Îţi doreşti să aduni cât mai mulţi români în faţa micilor ecrane. În noaptea de Revelion, toate televiziunile aruncă tot ce au mai puternic, chiar dacă banii din publicitate nu sunt foarte mulţi atunci, e o chestie de mare prestigiu şi de mare onoare. Eu m-am bătut de-a lungul vremii cu o mulţime de Revelioane în care s-a investit foarte mult. Îmi amintesc că TVR-ul făcea Revelioane-mamut şi acum face. Dar, întotdeauna ţinta noastră principală a fost Pro TV-ul. Bătălia, masa mare se dă între Pro şi Antena, la masa de Revelion stau Pro şi Antena. Dar şi celelalte televiziuni mari îşi aruncă gloanţele de Revelion.

Şi tu ce vei face?

Nu am niciun plan, probabil cu ai mei, acasă, la Timişoara. În fiecare an mă uit la programele de Revelion, nu mă uit neapărat la al meu, pe care îl ştiu minut cu minut, mă uit la ceilalţi, să văd când au publicitate, când creştem noi, când coboară ei, şi ciocnirea de şampanie de la miezul nopţii e complicată pentru mine. Am avut câteva Revelioane, trei sau patru, în care am fost prin pieţe, nu sunt un mare fan, anul acesta am primit o grămadă de oferte, nu prea îmi plac socializările astea prin pieţe, să urlu, nu prea îmi place să prezint evenimente, sunt mai sociopat pe zona asta, mai mizantrop, prefer să stau departe. 

image

Dan Negru, într-o fotografie de tip selfie, alături de invitaţii săi FOTO Arhivă personală Dan Negru

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite