„Dosarele DNA“: Marius Saizu merge pe firul averii ascunse a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Saizu prezeintă emisiunea „Dosarele DNA“ FOTO Prima TV
Marius Saizu prezeintă emisiunea „Dosarele DNA“ FOTO Prima TV

Luni, 27 aprilie, la „Dosarele DNA“, Marius Saizu, gazda emisiunii de la Prima TV, prezintă unul dintre cele mai spectaculoase cazuri analizate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi reaminteşte telespectatorilor de celebrele dosare „Transformatorul“ şi „Mita din eclicopter“.

Zeci de tablouri, mai mult sau mai puţin valoroase, pe care fostul primar al oraşului Slatina şi fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov le-a cumpărat cu banii din şpăgi, au şocat opinia publică. Astăzi, la „Dosarele DNA“, Marius Saizu merge pe firul averii ascunse, la propriu, în pereţi şi în seifuri.

Percheziţiile simultane din cadrul operaţiunii „Muzeul Vâlcov“ au scos la iveală o parte din „bogăţiile“ fostului demnitar. Peste o sută de opere, unele semnate de artşti renumiţiti, precum Pablo Picasso, Andy Warhol, Nicolae Tonitza şi Ştefan Luchian, au fost găsite în casele apropiaţilor fostului ministru.

Darius Vâlcov nu este, totuşi, primul ministru care a ajuns după gratii în timpul mandatului. Liberalul Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în celebrul dosar „Transformatorul“, după ce, vreme de mai mulţi ani, a pus în funcţie miniştri şi secretari de stat şi a participat la toate deciziile importante în PNL. La „Dosarele DNA“ este prezentat întreg procesul prin care compania de stat Electrica Moldova a fost „împroprietărită“ cu transformatoare de la fier vechi, revopsite şi vândute ca noi de Relu Fenechiu.

Tot luni, 27 aprilie, la Prima TV,  începând cu ora 21:30, Marius Saizu şi echipa emisiunii „Dosarele DNA“ merg şi pe urmele cazului „Mita din elicopter“. Fostul şef al arbitrilor, Vasile Avram, a plătit peste 25.000 de euro şi peste 75.000 de lei pentru „atenţiile“ de care a beneficiat când împărţea arbitrii la meciurile din Liga I. Sorin Ţerbea, sponsor al echipei de fotbal FCM Târgu-Mureş, i-a dat bani în timp ce îl plimba cu elicopterul personal, iar Cristi Borcea, de la Dinamo, îi trimitea baxuri de şampanie de lux.

„Dosarele DNA“, o emisiune despre „marii rechini“ prinşi de procurorii anticorupţie

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite