Doina Gradea i-a dat în judecată pe Dragoş Pătraru şi pe Septimiu Sărăţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Doina Gradea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

După ce i-a dat afară, preşedintele-director general al Televiziunii Române, Doina Gradea, i-a dat şi în judecată pe Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“, şi pe Septimiu Sărăţeanu, fost producător al matinalului postului public TVR 1.

Acţiunea a fost depusă pe 23 iulie la Tribunalul Ilfov, conform Portalului Instanţelor de Judecată, şi are ca obiect „pretenţii“, scrie Paginademedia.ro.

Procesul intentat de Doina Gradea vine după ce Dragoş Pătraru şi Septimiu Sărăţeanu au acuzat-o în mod public că se foloseşte de funcţie pentru a face jocuri politice. Niciunul dintre ei nu mai lucrează în prezent la TVR, fiind daţi afară. 

Încă de la izbucnirea scandalului, şefa TVR a afirmat că va apela la un proces pentru „a-şi proteja spaţiul personal“. 

„Ca Preşedinte-Director General al TVR voi întreprinde toate demersurile legale pentru a apăra interesele acestei instituţii. Ca persoană privată îmi rezerv dreptul ca, prin aceleaşi mijloace legale, să îmi protejez spaţiul personal de orice încălcare brutală şi nelegală a acestuia“, spunea Gradea la scurt timp după izbucnirea scandalului. 

Totul a început în luna mai, când realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“ a făcut publice o serie de înregistrări audio scandaloase. În ele, şefa TVR este surprinsă în timp ce afirmă despre o reporteriţă a postului public că are „un cap de porc“, pentru că i-a adresat insistent o întrebare primarului Capitalei, Gabriela Firea, iar despre jurnaliştii de la Ştiri spune că sunt „hateri de profesie“ pentru că sunt critici la adresa Guvernului. De asemenea, şefa TVR se arată indignată că un reporter a trimis o solicitare Consiliului Europei privind legile Justiţiei din România. 

În iunie, conducerea Televiziunii Române a decis scoaterea de pe post a emisiunii „Starea naţiei“, motivând că Pătraru a prejudiciat bunul renume al instituţiei. În replică, realizatorul a afirmat că Doina Gradea acţionează după zicala „statul sunt eu“, iar decizia de a-l concedia este rezultatul presiunilor exercitate de PSD şi executate de şefa TVR. 

La rândul lui, Septimiu Sărăţeanu, fostul producător al matinalului de la TVR 1, a anunţat, tot în luna mai, că a fost înlăturat de şefa instituţiei, care s-ar fi răzbunat pe el pentru că a înfruntat-o în mai multe şedinţe legate de emisiunea „1 Matinal“. Mai mult, producătorul susţine că Gradea „l-a acuzat că este anti-PSD“. 

Ulterior, şi alţi jurnalişti din TVR au semnalat neregulile din instituţie, printre aceştia numărându-se Mihai Rădulescu, fost realizator al emisiunii „Ora de ştiri“, scoasă de pe TVR 1 în luna martie. 

Şefa TVR a susţinut însă că este victima unei campanii de discreditare orchestrată de Pătraru, că afirmaţiile sale au fost trunchiate şi prezinte scuze, precizând că nu a avut nicio clipă intenţia de a jigni. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite