Chefi la cuțite, semifinala 19 iunie 2023. Se știu cine sunt finaliștii sezonului 11. O premieră pentru Marea Finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a aflat cine sunt cei trei concurenții care merg în Marea Finală a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 11. Vestea a marcat și un moment istoric pentru îndrăgitul show de la Antena 1.

Foto: a1.ro
Foto: a1.ro

În ediția 37 a emisiunii Chefi la cuțite, difuzată pe 19 iunie 2023, cei 9 concurenți ajunși în semifinală au trecut prin trei probe de gătit care au decis cine sunt cei trei finaliști ai sezonului 11.

Monica Pușcoiu, Nina Rus, Matthew Ehsanmehr, Constantin Onuț, Ana Maria Ijac (Anica), Ștefan Nistor, Pablo (Dumitru Paul Tudosescu), Laurențiu Neamțu și Mihaela Zahariea sunt cei 9 concurenți care au resimțit din plin emoțiile semifinalei.

La prima probă, aceștia au avut misiunea de-a aduce în farfurie gustul copilăriei. Pentru unii a fost o misiune simplă, în timp ce pentru alții s-a dovedit a fi o misiune destul de grea. Totuși, pentru toți, această probă a trezit numeroase amintiri și un sentiment uriaș de nostalgie. Preparatele au fost degustate de rude și apropiați ai semifinaliștilor. Fiecare notă primită a contat și i-a adus pe concurenți mai aproape de marea finală Chefi la cuțite sezonul 11.

La proba a doua, concurenții au gătit alături de cei dragi un preparat specific Greciei, Franței sau inspirat din Asia. Emoțiile au fost mari, căci fiecare și-a dorit să devină unul dintre cei teri finaliști Chefi la cuțite sezonul 11. Degustarea a fost făcută de concurenții sezonului 10 și chefii au fost uimiți atunci când au descoperit cât de critici au fost aceștia la degustare.

A treia proba a fost un signature dish și fiecare concurent a încercat să dea tot ce a putut mai bun, pentru a deveni unul dintre cei trei finaliști ai emisiunii Chefi la cuțite sezonul 11. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au degustat și au acordat note și astfel s-a decis cine sunt finaliștii Chefi la cuțite sezonul 11.

„Oamenii ăștia chiar s-au străduit toți să facă ceva interesant. Arată foarte bine majoritatea!”, a fost de părere Florin Dumitrescu.

„Doamne, Dumnezeule! Zici că n-au gătit ei! Uite câtă evoluție”, a completat Cătălin Scărlătescu.

Nina Hariton a gătit Saint Jacques cu sos de șampanie și creveți saute, Constantin Onuț a ales să facă mușchi de vită cu sos de piper verde și piure de rădăcinoase cu trufe și saute de ciuperci, în timp ce Mattew a ales să facă varză roșie la cuptor cu sos de smântână de caju și orez cu gutui și prune afumate. Monica a ales să facă un desert cu blat din făină de migdale, spanac, mentă și lămâie, Mihaela Zahariea a făcut un ceviche de somon cu sos de spanac și ou fiert cu icre de somon, în timp ce Laurențiu Neamțu a preparat niște homar cu piure de conopidă, piure de păstârnac și emulsie de bisque. Ana Maria Ijac a făcut surf and turf cu piure de mazăre, Ștefan Nistor a făcut seabass pe pat de ridiche cu piure de păstârnac, iar Pablo (Dumitru Paul Tudosescu) a ales să facă monkfish încelit în spanac și prosciutto, Saint Jacques la tigaie și cartofi în șofran.

Apoi, concurenții s-au întâlnit în platou cu Gina Pistol și cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

„Au fost câteva mii, au rămas sute în audiții. Ați intrat în bucătăria Chefi la cuțite 21, au mai venit 5, au mai plecat alții. Sunteți 9, dar veți rămâne 3. Și pentru unul dintre cei 3, pe această bandă, va veni în curând o farfurie aurie. Arătați ca niște oameni care au muncit mult. Prima veste bună pe care trebuie să v-o spun este că toate cele trei echipe vor avea câte un reprezentand în finală”, a fost vestea dată de Gina Pistol, în semifinala Chefi la cuțite sezonul 11.

„Astăzi ați avut trei probe și multe emoții. Pentru unii, oboseala și-a spus cuvântul. Cert este că toți sunteți câștigători. Unul dintre cei trei finaliști ai sezonului 11 este Pablo!”, a fost primul nume anunțat de Gina Pistol.

Al doilea concurent care a devenit finalist Chefi la cuțite sezonul 11 a fost Laurențiu Neamțu.

„Ultimul finalist al sezonului 11 este Nina Hariton!”, a fost vestea dată de Gina Pistol.

Astfel că, pentru prima dată în istoria emisiunii s-a întâmplat să fie o finală cu trei cuțite de aur.

„Nu cred! Toate cuțitele de aur s-au dus, toate! S-a zbârlit carnea pe mine!”, a fost reacția lui Florin Dumitrescu.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite