Campania „Crede în bine“: flautistul care îşi pune viaţa în slujba muzicii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania Focus „Crede în bine“ este realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2 FOTO Prima TV
Campania Focus „Crede în bine“ este realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2 FOTO Prima TV

Mihai Ursu vă invită să faceţi cunoştinţă cu Denis, un flautist de excepţie, în cadrul campaniei „Crede în bine“, la Prima TV. Abandonat de mamă, băiatul de 14 ani a reuşit să-şi uimească profesorii de la Colegiul Naţional George Enescu, iar acum visează să studieze la conservator tocmai în Elveţia.

Denis a fost un copil nedorit de propria sa mamă, dar s-a dovedit un priceput muzician. Părinţii naturali n-au vrut să-l crească şi l-au abandonat în spital. Norocul i-a surâs la patru luni după ce a venit pe lume, când cea care avea să-i devină mama adoptivă l-a văzut pentru prima oară. „Am auzit de un copil pe care nu vrea nimeni să-l ia. Denis era de patru luni la Cantacuzino, m-a impresionat povestea lui şi am hotărât să-l iau eu“, spune mama adoptivă. 

Problemele de sănătate n-au făcut-o pe aceasta să renunţe, ştiind, parcă, de talentul său ascuns. Micuţul s-a făcut remarcat încă din vremea grădiniţei. „Când deschideam televizorul, lua telecomanda şi lăsa doar pe muzică, în special pe muzică clasică. Am zis OK, înseamnă că îi place“, îşi aminteşte cea care i-a schimbat viaţa băieţelului abandonat.

Denis a păşit în lumea notelor muzicale cu ajutorul viorii, dar şi-a dat seama că flautul reprezintă de fapt adevărata sa chemare. A pus mâna pe flaut, pentru prima oară, cu doar trei luni înainte de admiterea la liceul de muzică. Cu toate acestea, a învăţat într-o zi cât alţii în şapte. „Am intrat în sală, aveam emoţii, m-a pus să cânt o gamă, după care am cântat un studiu uşor şi o sarabandă de Vasile Jianu. Au rămas uimiţi, m-au aplaudat, mi-au zis bravo şi m-au întrebat de câţi ani fac. Şi de fapt... făceam de trei luni“, povesteşte liceanul Denis Costin Săndulescu.

Campania „Crede în bine“: tânărul flautist care îşi pune viaţa în slujba muzicii

Băiatul este convins că va deveni un muzician desăvârşit doar dacă va studia în Elveţia. Deocamdată, însă, familia sa adoptivă abia îşi permite să-l trimită la evenimentele muzicale din Bucureşti. „El îşi doreşte, eu îi spun că nu avem posibilitatea să-l dau la un conservator în afara ţării, el îmi spune că îşi ia bursă“, spune, cu multă încredere, mama lui Denis. Chiar dacă micului flautist îi lipseşte un instrument de calitate superioară, dar şi ţinute pentru concursurile muzicale, băiatul nu capitulează. Denis studiază de zor şi e convins că îl aşteaptă o carieră de vis.

Cei  care cei care doresc să dăruiască o parte din cunoştinţele lor unor copii se pot implica în campania Focus „Crede în bine“, realizată cu sprijinul programului educaţional Ajungem MARI şi al Primăriei Sectorului 2. Mesajele sunt aşteptate pe adresa voluntar@ajungemmari.ro. Urmăriţi reportajele speciale realizate de Mihai Ursu, în fiecare marţi şi joi, de la ora 18.00,  la Focus, la Prima TV.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite