Vunk şi Feli au pus pe jar credincioşii, care îi acuză de blasfemie din cauza videoclipului „Toţi demonii mei“. Reacţia lui Cornel Ilie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Ilie şi Feli, în videoclipul piesei „Toţi demonii mei“
Cornel Ilie şi Feli, în videoclipul piesei „Toţi demonii mei“

Noua piesă a trupei Vunk  în colaborare cu Feli (32 de ani) a stârnit controverse din cauza mesajului transmis, dar şi a videoclipului, care a fost filmat într-o biserică, iar cântăreaţa a personificat-o pe Fecioara Maria.

Trupa Vunk şi Feli au lansat recent piesa „Toţi demonii mei“, care are ca mesaj principal „dragostea este religia fără atei“. În videoclipul piesei, Feli o personifică pe Fecioara Maria, având o costumaţie reprezentativă. 

   

Cântecul vorbeşte despre demonii născuţi din lipsa sau încetarea iubirii celuilalt, iar clipul prezintă finalul unei poveşti de iubire.

„Demonii noştri pot avea mai multe forme. Pot fi vicii, neîmpliniri personale sau profesionale, sentimente extreme faţă de cineva sau chiar o boală. Poate ar trebui să nu mai luptăm împotriva lor, ci să le căutăm sursa şi să le schimbăm rolul. În clipul nostru, demonii nu vin din întuneric, ci dinspre lumină“, declara Cornel Ilie (42 de ani), solistul trupei Vunk. 

Astfel, încă de la lansare, piesa a stârnit controverse în mediul online, în rândul credincioşilor. Cei mai mulţi dintre aceştia au lăsat comentarii negative cu privire la mesajul piesei, fiind de părere că acesta reprezintă o blasfemie. 

   

„Dezgustător! Nu aveti nicio ruşine şi teamă faţă de Dumnezeu şi lucrurile sfinte. O melodie şi un videoclip infect prin care aduceţi multă blasfemie“, este unul dintre comentarii. 

„Aşa ceva oameni buni? Ea se crede Fecioara Maria, bătaie de joc la adresa Lui Dumnezeu. O să culegeţi roadele demonilor“, a comentat o altă persoană. 

„Un clip al cărui mesaj e foarte clar, iar claritatea lui îl ofensează direct pe Dumnezeu, Biserica şi familia. Este destul gunoi în muzica comercială, dar acesta le intrece pe majoritatea. Mă şochează faptul că versurile sunt gândite şi de Feli. Mesajul acestui clip induce ideea că demonii te-ar putea ajuta în vreun fel, că este Ok să fie parte a familiei şi a căminului, şi mai ales că ei pot aduce vindecare. Acest videoclip trebuie interzis! Copiii noştri trebuie feriţi de un asemenea gunoi“, e de părere un alt utilizator. 

„Nu credeam că e posibil ca o melodie de genul să aibă atâtea comentarii răutăcioase. Cât despre «blasfemii şi bătaie de joc la adresa Bisericii», fiecare are dreptul la o opinie, asta nu înseamnă că trebuie să facem ore de religie pe Youtube. Felicitari Vunk şi Feli, în sfârşit ceva diferit!“, a comentat o altă persoană. 

„Odă adusă dracilor“  

În plus, pe site-ul creştintotal.ro a apărut un articol intitulat „Vunk şi Feli – Odă adusă dracilor“, în care autorul articolului îi acuză pe artişti că „au întrecut orice bun simţ şi respect faţă de credinţa creştină“: 

„Clipul şi piesa făcute de aceşti doi artişti întrec orice bun simţ şi respect faţă de credinţa creştină şi mă mir că preoţii/pastorii tac. Poate spuneţi: «Ce treabă avem noi cu ei?» Avem treabă cu ei pentru că din păcate sunt modele pentru unii dintre copiii noştri, ai românilor, ai enoriaşilor din ţara aceasta 98% creştină. Nu ştiu cine v-a făcut versurile şi regia clipului, dar sunt blasfemiatoare“, se arată în articol. 

„Dragilor, vi s-a terminat inspiraţia? Nu mai găsiţi versuri despre sex, bani, scandal, despărţiri şi altele de vă legaţi de Biserică? Şi dacă doreaţi o temă inspirată din credinţa creştină de ce cântaţi despre draci şi nu despre Hristos care alungă dracii?“, se mai arată în articol. 

Reacţia trupei VUNK 

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, a reacţionat în urma valului de comentarii negative şi a scris, într-o postare pe Facebook, că „demonii noştri simbolici au răvăşit demonii din nişte oameni“, pe care-i numeşte „creştini ultraşi“.  

„Aceştia au o listă de blesteme şi jigniri aruncate cu poftă spre noi, vorbindu-ne despre păcatul nostru. Dar care păcat o fi mai mare? Al nostru sau al lor? Încă nu am identificat păcatul nostru real, dar mai am timp. Demonii noştri sunt o metaforă. Ai lor sunt un tip de educaţie. Mi-i imaginez pe aceşti ultraşi evanghelişti mergând la biserică având fumigene, coregrafie, petarde şi toate cele specifice unei galerii venite la meci nu pentru că iubesc sportul, ci pentru a se exterioriza, făcându-ne pe noi, ceilalti, să ne gândim dacă mai vrem să mergem unde sunt şi ei sau să ne trăim credinţa altfel. Insist pe aceeaşi idee: Iubeşte lumea. Poza este o fotografie de la filmările clipului «Toţi demonii mei», nu dintr-o biserică reală. Duşmanii ştiu de ce“, a fost mesajul artistului. 

  

Despre mesajul piesei 

Cornel Ilie a oferit detalii despre mesajul piesei şi colaborarea cu Feli:  

„Raiul şi Infernul nu cred că sunt nişte locuri, ci două categorii de oameni. Ei pot fi amândouă, în acelaşi timp, fără vreun motiv anume. Depinde doar de noi ce alegem să fim în vieţile celorlalţi. Am ales să folosim cercul ca definiţie vizuală a dragostei în videoclip pentru că este simbolul Universului, al echilibrului, al ciclicităţii şi al renaşterii. Cred că doar prin dragoste ne putem vindeca pentru că dragostea este religia care stă la bază oricărei religii. Am ales să colaborăm cu Feli pentru că este una dintre cele mai puternice voci feminine şi se potriveşte perfect cu mesajul acestei piese. Mă bucură foarte tare că a avut încredere în cântecul ăsta şi în tot conceptual“, a explicat Cornel Ilie. 

„Întotdeauna am considerat trupa Vunk o trupă altfel. Mi-au plăcut mesajele pieselor lor (chiar şi cele greu de acceptat şi uneori de înţeles de societate), pentru că unele te lovesc cu realitatea de care în general vrei sa fugi. «Toţi demonii mei»  este o piesă pe care am auzit-o în faza de schiţă. Avea doar refrenul. Am simţit din prima că eu şi Cornel rezonăm frumos muzical şi, mai târziu în studio, ne-am mulat perfect unul după celălalt pictând, din punctul meu de vedere, o poveste de dragoste altfel faţă de cele pe care le-am mai citit sau ascultat până acum.“, a declarat şi Feli despre colaborarea cu Trupa Vunk. 

vunk feli
MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite