VIDEO Scandal de plagiat la Eurovision Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eurovision cascada foto EBU

Nu trece niciun an fără ca Eurovisionul să nu aibă partea lui de scandaluri, cele mai multe legate de plagiat. Şi această ediţie şi-a făcut debutul „cu dreptul“, cu acuzaţii de plagiat la adresa reprezentanţilor Germaniei, trupa Cascada.

Grupul Cascada, care va reprezenta Germania la Eurovision 2013, a fost acuzat de plagiat: piesa cu care a câştigat selecţia naţională semănă cu melodia câştigătoare de anul trecut, „Euphoria“, a câmtăreţei suedeze Loreen. Televiziunea publică din germania (NDR), care difuzează competiţia, a mandatat un expert care să verifice acuzaţiile, potrivit Mediafax.

Televiziunea publică germană a anunţat, luni, că a cerut „un audit muzical“, angajându-se să comunice rezultatele. „Producătorii grupului Cascada dezmint acuzaţiile de plagiat“, a precizat postul NDR.

Cântecul „Glorious“, al grupului Cascada a fost ales joi, de telespectatorii germani, dintre alte 12 piese candidate.Totuşi, au fost observate anumite asemănări între această piesă şi „Euphoria“, astfel că postul NDR a fost obligat să reacţioneze.

Şi melodia care a câştigat selecţia din Germania în 2012 a fost în centrul unui scandal de plagiat (după cântelece unor artişti precum David Guetta şi Rihanna), dar acuzaţiile s-au dovedit, în final, nefondate.

„În fiecare an, există anumite tentative de destabilizare, prin scandaluri, a Eurovisionului şi a artiştilor care iau parte la concurs, acuzaţii de plagiat, fotografii şi alte aşa-zise dezvăluiri“, se mai arată în comunicatul emis de postul NDR.

Plagiatul este luat foarte în serios în Germania, aşa cum o demonstrează demisiile a doi miniştri din guvernul Angelei Merkel în ultimii ani, criticaţi pentru faptul că au copiat pasaje întregi din alte cărţi în tezele lor de doctorat.
 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite