VIDEO „Să-nceapă carnavalul... şi iar-îi trist, şi iar-îi depresneac“. Hiturile româneşti ale lui 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carla's Dreams şi Inna au cântat despre zilele în care ţi-e „P.O.H.U.I.“ , Loredana şi Radu Mazăre au dat tonul distracţiei în staţiunea de pe litoral cu „Viva Mamaia“, în timp ce Tudor Chirilă şi-a luat la revedere de la iubită printr-un sincer „Perfect fără tine“.

Fie că au adus Erosul în prim-plan, că au atras atenţia asupra problemelor curente, ori că şi-au stimulat auditoriul cu versuri motivaţionale, hiturile acestui an au atras milioane de vizitatori pe YouTube şi alte milioane de like-uri şi share-uri pe Facebook şi confirmări în reţelele de socializare. Difuzate în exces la radio şi la TV, ascultate în delir de fanii fideli şi de cei convinşi recent, melodiile lansate în acest an promit să treacă testul timpului. Desigur, controversele şi videoclipurile sexi au contribuit la succes, în unele cazuri.

„Perfect fără tine“ - Vama

Perfect fără tine are toate ingredientele necesare unui hit al verii: ritm reggae, un pic de comedie, un pic de dramă, linia vocală inconfundabilă a lui Tudor Chirilă, care dă bine cam pe orice gen, şi, nu în ultimul rând, marea“, a spus George Vintilă despre cântecul ce benefiziază de un clip filmat la malul Mării Negre. Potrivit sistemului de monitorizare Media Forest, din cele 13 săptămâni de vară, „Perfect fără tine“ a ocupat prima poziţie timp de şapte săptămâni.


 

„P.O.H.U.I.“ - Carla's Dreams şi Inna

Acronimul şlagărului anului de la premiile Romanian Top Hits 2013, interpretat de Inna şi de Carla's Dreams, este explicat în deschiderea clipului: Patologia obstructiv huliganică uniform iradiată. „Şi iar-îi trist. Şi iar-îi depresneac…/ Şi iară îi sfârşit de lună şi tu stai pe galeac“ sunt doar două dintre celebrele deşi misterioasele versuri. Sever Ioan Miu a relevat semnificaţia sucintelor pe blogul său de pe adevărul.ro.

„«Depresneac/depresniac» nu e un medicament, ci tocmai depresia, îmblânzită în vorbe de ruşi & basarabeni. «Stai pe galeac» nu înseamnă că «stai pe găleată» (şi dai la cheşti), ci că n-ai bani“, a scris el. Mai important, Ioan Miu a desluşit sensul titlului: «P.O.H.U.I.» alias pohui (похуй): «po» înseamnă «până la», iar «hui» este organul masculin. Dar să le traduci cuvânt cu cuvânt e inutil. Oricine a ascultat piesa, înainte sau după cooptarea Innei, a ştiut sau a aflat că P.O.H.U.I. nu înseamnă doar “patologia obstructiv huliganică uniform iradiată”, ci şi „mi se rupe», «I don’t give a f_ck»“, a conchis el.


„Memories“ - Nicole Cherry
Adolescenta s-a remarcat printr-o melodie de amor, cu toate că ea nu a fost îndrăgostită până acum, aşa cum a declarat la Adevărul Live. Comparată cu Adele şi cu Rihanna, Nicoleta Ghinea visează să trăiască în America şi să câştige Grammy-uri. Până atunci, ea şi-a făcut încălzirea cu trofeele româneşti. Pasionată de muzică şi de cireşe, Nicole Cherry a recunoscuty că ar renunţa la şcoală în numele carierei.

„Dă-te-n dragostea mea“ - Connect – R
Titlul s-a transformat într-o expresie uzuală, cu toate că rapperul a fost criticat pentru posibila semnificaţie vulgară. „Tu urăşte-mă cât poţi de tare/ Eu te voi iubi/ Fiindcă tot ce aud în timpane/ E vocea inimii/ Dacă mă vei supăra/ Mai dă-te-n dragostea mea/ Stii că te voi înjura/ Mai dă-te-n dragostea mea...“ sunt câteva dintre versurile lui Connect-R, interpretul care a declarat că s-a inspirat de la părintele Cleopa. Potrivit lui Connect-R, acesta folosea expresii precum "Mânca-te-ar Raiul” sau „Dar-ar dragostea în voi“.

„Inevitabil va fi bine“ - Andra

Melodia cântăreaţei din juriul talent-show-ului „Românii au talent“ de la Pro TV a primit Discul de Platină pentru că a vândut, în timp-record, peste 10.000 de exemplare ale albumului distribuit la preţ promoţional într-un lanţ de hipermarketuri. 

„Viva Mamaia“ - Loredana
Imnul staţiunii Mamaia, cântat de Loredana, Alex Velea, Cabron şi de Radu Mazăre şi lansat la Cannes de experta de la „Vocea României“, a fost criticat că e „o aiureală“ pe 35.000 de euro din banii publici. Loredana a fost acuzată că a copiat piesa după „Delirium tremens“, piesa compusă de croatul Tonci Huljici, iar filmuleţul a fost criticat pentru apariţia „salvamarului“ Radu Mazăre. „E interesant că poţi crea controverse într-o lume în care rutina ne stăpâneşte mai mult decât praful de pe stradă“, a răspuns Loredana.

„Tenerife“ - DJ Sava şi Misha
Clipul sexi regizat de Alex Ceauşu şi filmat în cinci zile în Insula Canară a strâns peste cinci milioane de vizualizări pe contul de YouTube de la Cat Music România. Melodia compusă de Connect-R şi de Răzvan Matache (Rappin' On Production) nu a adus doar cifre-record, ci a întărit şi relaţia lui Connect-R cu Misha, cea care i-a devenit soţie şi care îi va dărui un copil. În această toamnă, DJ Sava şi-a dovedit creativitatea printr-un nou hit, în colaborare cu Raluka, „Aroma“.  

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite