VIDEO Paula Seling, la Adevărul Live: „Când intra Conchita pe scenă, era isterie generală, îi hipnotiza pe toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Seling a fost prezentă în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre ediţia din acest an a concursului Eurovision Eduard Enea
Paula Seling a fost prezentă în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre ediţia din acest an a concursului Eurovision Eduard Enea

Paula Seling şi Ovi au fost prezenţi astăzi în studioul Adevărul Live şi ne-au povestit experienţa lor la Eurovision 2014. Ce le-a plăcut şi ce i-a dezamăgit, cum stau lucrurile în spatele scenei şi cum este în realitate Conchita Wurst, despre toate acestea au vorbit reprezentanţii României la Eurovision 2014.

Plecaţi din ţară cu speranţe mari, Paula şi Ovi au terminat competiţia pe locul 12, din 37 de ţări participante, şi recunosc că a fost o ediţie dificilă, cu mulţi concurenţi puternici.

 

„A fost o ediţie foarte încărcată şi foarte grea. Încărcată de o grămadă de sentimente, unele contradictorii. S-au întâmplat extrem de multe lucruri. Suntem destul de OK cu noi înşine, suntem bucuroşi că am putut reprezenta din nou ţara. Sperăm că toţi cei care ne-au văzut s-au simţit bine şi dacă aşa s-a întâmplat, scopul nostru a fost atins“, a declarat Paula Seling.

Despre problemele întâmpinate

Reprezentanţii noştri au dezvăluit că au întâmpinat unele probleme încă de dinainte de a pleca la Copenhaga şi s-au lovit, uneori, de reticenţa celor din televiziunea daneză.

Eram frecvent întrebaţi de hologramă şi noi trebuia să înghiţim în sec şi să încercăm să găsim soluţii. Împreună cu coregrafa noastră, aveam un plan cu un show cu totul aparte. Ar fi trebuit ca imaginea mea să fie multiplicată pe ecrane, la un moment dat hologramele îl înconjurau pe Ovi. Ni s-a spus că nu există posibilitatea să facem holograma aşa cum s-a făcut în selecţia naţională. Organizatorii ne-au spus că trebuie să avem încredere, că ei vor veni cu propuneri“, a mai povestit Paula.

În mod normal, un artist trebuie să se pregătească şi să se urce pe scenă cu convingerea că totul este perfect, să nu-şi bată capul cu detaliile tehnice Paula Seling, cântăreaţa

   

„Propunerea pe care ne-au făcut-o cei de la televiziunea daneză, înainte de a ajunge la Copenhaga, nu avea niciun pic de miracol, nu avea nicio legătură cu ce voiam noi să facem. Am fost dezamăgiţi, am stat cu toţii din echipa TVR încercând să refacem toate proiecţiile şi tot ce trebuia să se întâmple pe scenă. Fiind în al 12-lea ceas, le-am făcut câteva propuneri, dar toate erau luate deja. A fost o perioadă foarte grea, în care nu mai înţelegeam nimic. În mod normal, un artist trebuie să se pregătească şi să se urce pe scenă cu convingerea că totul este perfect, să nu-şi bată capul cu detaliile tehnice“, a explicat artista.

Deşi au existat shimbări şi mici retuşuri în ceea ce priveşte show-ul României până în ziua semifinalei, artiştii noştri au fost, în final, mulţumiţi de rezultat.

„Până la urmă am fost mulţumiţi. A fost un domn acolo şi am avut noroc că Ovi îl cunoştea din 2010, din Oslo. El ne-a ajutat enorm, a fost atât de dornic să ne ajute, a venit cu soluţii. La un moment dat, ne-am îmbătat cu apă rece, pentru că ni se promisese că holograma mea va fi undeva în spatele lui Ovi şi înainte de repetiţii ne-au spus că nu se mai poate“. 

Am făcut traheobronşită, am luat antibiotice, mi-am anulat două spectacole pe care le aveam pentru că era mai importantă prestaţia de pe scena Eurovisionului Paula Seling, cântăreaţă

Pe lângă problemele tehnice, artista a avut şi probleme de sănătate, îmbolnăvindu-se de traheobronşită, făcând tratament cu antibiotice şi văzându-se nevoită să refuze mai multe interviuri şi chiar să-şi anuleze câteva concerte. 

Ceremonia de pe covorul roşu a fost foarte frumoasă, dar a fost frig şi am început să tremur necontrolat, simţeam o arsură în piept şi mi-am dat seama că voi răci. Mi-era foarte teamă de pasajul din melodie în care trebuie să urc. Din fericire foarte multă lume voia să ne ia interviu, de la toate televiziunile şi la un moment dat am fost nevoiţi să refuzăm, a fost un lucru pe care eu nu-l fac niciodată. Le-am spus: îmi pare rău, mi-e foarte frig. Şi m-am simţit foarte prost că am făcut acest lucru. Am făcut traheobronşită, am luat antibiotice, mi-am anulat două spectacole pe care le aveam pentru că era mai importantă prestaţia de pe scena Eurovisionului“, a povestit Paula Seling.

Paula şi Ovi, alături de Liana Stanciu, şefa delegaţiei României, şi doi dintre artiştii din backing vocals

paula si ovi ceremonie deschidere eurovision foto EBU/eurovision.tv

Despre Conchita Wurst

Controversata „femeie“ cu barbă, Conchita Wurst, câştigătoarea din acest an, nu numai că a avut o strategie de marketing foarte bine pusă la punct, dar i-a cucerit cu-adevărat pe cei prezenţi la Coenhaga, ca şi pe telespectatorii din toată Europa.

„Este foarte greu să-ţi dai cu părerea pentru că gusturile nu se discută. În acest concurs este şi o chestiune de şansă şi de mesajul pe care îl exprimi prin cântecul tău. Cântecul Conchitei Wurst a fost foarte bun, din punct de vedere muzical nu cred că are nimeni ce să-i reproşeze. Pe mine m-a cucerit total momentul Suediei, vocea, spectacolul, naturaleţea artistei“, a declarat cântăreaţa.

Atunci când Conchita intra pe scenă era isterie generală, îi hipnotiza pe toţi. Toată lumea era acolo, atrăgea toate privirile, nu am văzut aşa ceva niciodată Paula Seling, cântăreaţă

„Atunci când Conchita intra pe scenă era isterie generală, îi hipnotiza pe toţi. Toată lumea era acolo, atrăgea toate privirile, nu am văzut aşa ceva niciodată. Nu doar că era aclamată, aplaudată, susţinută, întreaga sală scanda, dădeau din picioare. Am fost foarte impresionaţi de lucrurile acestea şi este clar că a fost câştigătoarea absolută“, a completat aceasta.

Conchita Wurst, o persoană extrem de inteligentă

Conchita este o persoană care îşi asumă foarte bine personajul pe care l-a creat. Ştie foarte bine cum să reprezinte acest personaj, este o profesionistă, ştie întotdeauna ce să spună, asta denotă o inteligenţă foarte mare. E într-adevăr o apariţie. Noi am văzut o schimbare de atitudine foarte mare a publicului faţă de ea/ el. La Amsterdam (unde a avut loc un concert cu mai mulţi participanţi, înainte de Eurovision - n.r.) nu exista această simpatie, cred că acest lucru s-a dezvoltat pe parcurs. A fost o ascensiune foarte rapidă şi foarte puternică. 

Paula Seling, în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre problemele întâmpinate înainte de finala Eurovision FOTO Eduard Enea

paula seling foto eduard enea

În ceea ce priveşte faptul că, în unele cazuri, au existat diferenţe foarte mari între voturile din semifinală şi cele din finală, (în special la juriile de specialitate), artiştii noştri au o posibilă explicaţie.  

Unii spun că există posibilitatea ca noi să fim văzuţi ca o ameninţare pentru cei care erau favoriţi şi pentru a nu intra în cărţi ne-au coborât foarte mult. Este un membru al juriului, nu mai ştiu din ce ţară, în semifinală ne-a clasat pe locul 2, iar în finală pe locul 26. S-a întâmplat şi în cazul Armeniei, ei au fost faultaţi enorm, aruncată de anumiţi juraţi la sfârşit“, a explicat Paula. 

Despre o nouă participare la Eurovision

„Dacă românii ar vrea să-i reprezentăm, aş face-o din nou“

Aflaţi la a doua participare în competiţia muzicală europeană, după prestaţia din 2010, când au obţinut locul 3, cu piesa „Playing With Fire“, cei doi cântăreţi vor să lase lucrurile să se aşeze înainte să se gândească la un nou Eurovision.

„Eu nu vreau să creadă oamenii că noi încercăm să ne justificăm, să ne scuzăm, să găsim motive. Poziţia 12 este una bună, sigur că am fost dezamăgiţi, trişti, dar am trecut peste acel moment şi, privind în urmă, ştim că ne-am dedicat cu tot sufletul acestui spectacol, cred că v-aţi dat seama că am dat tot ce am putut. 

„În acest moment, nu mă tentează o viitoare participare. Dar am învăţat să nu mai spun «niciodată». În 2010, nu mă gândeam că voi urca din nou pe scena Eurovision. Cred că am luat decizia de a participa iar într-un moment de curaj, ulterior m-a stresat“, a spus solista.

Eu nu vreau să creadă oamenii că noi încercăm să ne justificăm, să ne scuzăm, să găsim motive. Poziţia 12 este una bună, sigur că am fost dezamăgiţi, trişti, dar am trecut peste acel moment  Paula Seling, cântăreaţă

„Cred că a fost un moment bun, dacă toţi românii ar vrea să mergem noi din nou, probabil că aş face-o pentru ei. În timpul concursului, am primit foarte multe ecouri pozitive, mai ales pe Facebook şi pe Twitter. Am văzut o creşterea a vizualizărilor videoclipurilor noastre. Noi am avut norocul să fim remarcaţi şi în 2010 de foarte mulţi oameni, care ne-au ţinut minte“. 

Ovi Jacobsen are o uşoară dezamăgire legată de ediţia din acest an, în special în ceea ce priveşte organizarea. „A fost o ediţie interesantă, grea ca şi concurenţă. Ca show scenic a fost un Eurovision mai bine pus la punct, dar organizarea a lăsat de dorit. Sunt relativ dezamăgit de clasamentul final, mai ales văzând felul diferit în care s-a votat în semifinală şi în finală. Noi chiar am plecat cu un entuziasm extraordinar şi nu avem nimic să ne reproşăm. Am fost disciplinaţi, am fost profesionişti, am făcut tot ce am putut ca să fim la înălţime. Liana Stanciu (şefa delegaţiei României – n.r.) a fost un stâlp pentru noi, multe lucruri s-au întâmplat datorită ei, s-a zbătut pentru noi“, a spus artistul la Adevărul Live.

Ovi admite că ar putea participa, pe viitor, ca şi autor al unei compoziţii, dar în acest moment se concntrează asupra colaborării cu Paula Seling.  „Există viaţă muzicală după Eurovision. Noi avem fruntea sus. Chimia noastră muzicală, dincolo de scena Eurovision, este extraordinară.  Am primit un feedback extraordinar şi duetul Paula Seling - Ovi are multe de spus în continuare“, a încheiat muzicianul. 

Paula Seling şi Ovi, care au interpretat melodia „Miracle“, s-au clasat în finală pe locul 12, din 37 de ţări participante. În semifinală, artiştii noştri au ocupat poziţia secundă. Această ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de travestitul austriac Conchita Wurst, care a stârnit un val de controverse.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite