VIDEO INTERVIU Luminiţa Anghel: „Sunt un pericol pentru toată lumea la Eurovision“

0
0
Prin „Unique“, artista le explică ascultătorilor importanţa vieţii pe care ne-a dat-o Dumnezeu
Prin „Unique“, artista le explică ascultătorilor importanţa vieţii pe care ne-a dat-o Dumnezeu

Criticată că le ia locul altor participanţi la Eurovision, interpreta piesei „Unique“ spune că acest concurs, ce-şi va decide câştigătorul naţional pe 9 martie, este, de fapt, un mijloc pentru a-şi depăşi limitele. Artista crede că în spatele criticilor primite se ascund atât invidiile, cât şi temerile celor care o consideră o adversară suficient de puternică.

„Adevărul“: La Eurovision s-au iscat tot felul de conflicte de interese. Mircea Badea a râs în emisiunea sa pentru că l-aţi rugat să-l promoveze mai puţin pe Turcescu şi să se mai ia şi de dvs. Este adevărat?

Luminiţa Anghel: Da, am spus într-un interviu, în glumă, bineînţeles. Am aruncat această provocare la adresa moderatorului Mircea Badea pentru că mi s-a părut foarte simpatic ceea ce s-a întâmplat în semifinală şi am fost şi foarte impresionată de faptul că Robert a obţinut atâtea voturi în semifinală şi că a fost detaşat ca număr de voturi faţă de ceilalţi concurenţi. Mi-am dat seama că o mare „vină“ o are Mircea Badea şi am glumit pe seama acestui lucru, dar, în final, mi-a făcut un beneficiu pentru că mi-a lăudat piesa şi mi-a ridicat mingea la fileu. Îi mulţumesc pentru chestia asta.

Apariţia din semifinală i-a surprins pe unii şi chiar a devenit un pretext de glume pentru cei care v-au criticat ţinuta.

Pentru prima dată în viaţă, se întâmplă să nu mă afecteze astfel de răutăţi. Am fost foarte relaxată în semifinală, marea bucurie a fost că ne-am calificat pentru că ne-am dorit foarte mult să mergem la Malmo şi considerăm că acest proiect are şanse mari acolo. Nu prea-i bag în seamă pe răutăcioşi, s-au spus multe lucruri urâte, pe forumuri şi pe pagina de susţinere a concursului, pentru finala mare, de la Eurovision. Nu m-am lăsat atinsă de aceste lucruri. Rochia a fost aleasă de fani, la fel şi culoarea, culoarea rujului, machiajul, părul, culoarea unghiilor, lungimea rochiei, absolut totul. Pentru prima dată în viaţă, am ţinut cont exclusiv de părerea fanilor mei  şi cred că am făcut un lucru bun pentru că e bine să ai o relaţie bună cu ei şi să ţii cont de părerile lor în această finală. Am văzut că şi alţi artişti au început să aibă această abordare şi discută vestimentaţia cu fanii lor, ceea ce mă face să cred că sunt un trend-setter.

Mi-aţi spus că pe unele forumuri sunteţi criticată destul de aspru.
Da, şi acest lucru mi se întâmplă pentru prima oară: să fiu atât de atacată de anumite persoane. Nu sunt multe, sunt puţine, dar sunt foarte consecvente şi spun lucruri foarte urâte, însă asta are o singură explicaţie: piesa e bună, avem un show bun, sunt un artist care a mai fost la Eurovision şi am făcut o figură bună, cea mai bună figură din istoria participării la Eurovision, locul 3 şi sunt un pericol pentru toată lumea. Mie îmi place să spun că orice se poate întâmpla şi sunt un om foarte în banca mea şi modest şi n-am luat în seamă răutăţile spuse despre mine. Orice se poate întâmpla şi orice aşteptare poate să nu aibă legătură cu realitatea din seara de 9 martie. Important este să fiu eu foarte bună, să fiu în cea mai bună formă şi să iasă show-ul perfect. Cât despre cum vom arăta, cred şi îmi place să cred că va fi o surpriză foarte plăcută pentru spectatori şi telespectatori.   

luminita anghel eurovision 2013

Deşi nu a interacţionat prea mult cu ceilalţi candidaţi, în semifianlă, Luminiţa Anghel a discutat cu jurnaliştii şi le-a zâmbit fotografilor. FOTO Corina Cosmescu

Am văzut că aţi schimbat şi coregrafia.
Va fi un show ce va completa perfect dramatismul şi puterea mesajului piesei „Unique“, un mesaj pozitiv. Cred că datorită faptului că are această orchestraţie amplă, pop-simfonică, s-a interpretat că este dramatică şi că textul este trist. Pentru cunoscătorii de muzică, piesa are un mesaj pozitiv, se vorbeşte despre cât de preţioasă este viaţa pe care ne-o dă Dumnezeu şi că ar fi bine să o ţinem cu amândouă mâinile şi să o păstrăm. Este povestea oricărui om, oricine se poate regăsi în ea.

Au fost unii care au spus: «De ce a mai venit Luminiţa Anghel să ne ia locul la Eurovision?». Am venit să-mi depăşesc propriul record, ăsta este singurul motiv. 

Dintre piesele care au ajuns în finală, care vi se pare că-şi merită locul pe scena Eurovisionului?
Sunt fan Tudor Turcu, mi-a plăcut abordarea şi felul în care s-a prezentat. Cred că îl aşteaptă o carieră foarte frumoasă în rock pentru că e foarte carismatic şi nu are numai calităţile de a cânta live corect şi bine. Îmi mai place foarte mult Andrei Leonte pentru că este un copil extrem de bine crescut, un copil foarte talentat, iar piesa lui o să fie foarte şlăgăroasă şi cred că o să facă turul FM-urilor după acest Eurovision. Cam atât. După cum am spus, pentru că după Eurofanul de sâmbăta trecută, când ne-am întâlnit cu fanii, eu nu mi-am mai concentrat atenţia pe altceva decât pe piesa noastră.

luminita anghel eurovision

Gurile rele au persiflat-o pe artistă pentru rochia de naşă purtată în semifinală

Mi-aţi spus că dvs. nu ascultaţi piesele contracandidaţilor.

Da, nu am ascultat atent. Nu vreau să creadă lumea că este o aroganţă. Cred că a dat Mircea ochii peste cap când a citit asta. Pare o aroganţă, pare o minciună că nu te interesează cu cine te baţi, dar abordarea mea în acest festival nu este să mă bat cu nimeni. Mă bat cu mine însămi pentru că dacă mie nu-mi iese, e degeaba. Eu tot timpul caut să mă depăşesc pe mine, ăsta e singurul meu interes. Nu încerc să fiu mai mult decât cineva din acest concurs, ci să fiu în cea mai bună formă a Luminiţei Anghel.

Nu m-a interesat şi nu mă interesează nici măcar piesa lui Robert Turcescu, care s-a clasat cel mai bine în semifinală.  

În semifinală aţi zis că sunteţi dezavantajată de faptul că presa v-a dat favorită la Eurovision, întrucât aţi câştigat locul al 3-lea la nivel internaţional, cu piesa „Let Me Try“, cu Sistem. Dar acesta ar putea fi, de fapt, un beneficiu, întrucât aveţi multă experienţă şi faceţi performanţă şi la nivel internaţional. 

Aşa ar trebui să fie, pentru că la Kiev am făcut şi o figură foarte bună şi pentru că am şi experienţă de 23 de ani pe scenă, de cântat live, pentru că am cântat în presiune şi în situaţii stresante şi mă pot descurca foarte bine pe partea vocală, dar nu cred că la noi se poate discuta pozitiv. Îmi pare rău că, prin prezenţa mea, i-am deranjat pe unii oameni din acest concurs. Au fost unii care au spus: „De ce a mai venit să ne ia locul?“. O.K., am venit să-mi depăşesc propriul record, ăsta este singurul motiv. Am foarte mare încredere în piesa „Unique“, cred că aceasta poate face o figură foarte bună acolo şi aş dori să primim cel puţin locul 2 la Malmo, dacă publicul mă va vota în seara de 9 martie şi mă va ajuta să reprezint România.

Pe scena muzicală, dvs. aveţi o experienţă profesională complexă, dar, de exemplu, Robert Turcescu, care a primit cel mai mare număr de voturi în prima semifinală, cântă din hobby şi nu se poate mândri cu un palmares similar. Cum vi se pare faptul că în finală aveţi un asemenea contracandidat?

Fiecare este liber să facă ce vrea şi să decidă asupra propriei persoane. La Robert Turcescu, pe mine mă interesează foarte mult abordarea pe care o are vis-a-vis de succesul din semifinală. Are o recunoaştere de sine foarte puternică, e foarte pozitiv şi cred că e o abordare corectă, având în vedere că, gândind pozitiv, atragi pozitiv. Eu îi doresc foarte multă baftă, să-l ajute Dumnezeu şi să facă o carieră dacă asta îşi doreşte. Mai multe nu pot să spun pentru că nu m-a interesat şi nu mă interesează nici măcar piesa lui Robert Turcescu, care s-a clasat cel mai bine în semifinală. 

 Am revenit pe scena muzicală pentru fani şi pentru mine, să mă hrănesc spiritual, şi pentru familia mea care mă susţine şi crede în artistul Luminiţa Anghel.

Ce ne pregătiţi pe lângă Eurovision?

Un clip pentru „Unique“ şi o promovare intensă a acestei piese şi un nou single după „Unique“. M-am întors! Gata! Sunt în continuare o mămică dedicată, dar mi-am reluat profesia pentru că în primul rând îmi respect fanii şi îi respect pe cei care mă iubesc şi care m-au rugat în ultimul timp să revin. Am revenit pentru ei şi pentru mine, pentru că am nevoie să mă hrănesc spiritual din asta şi pentru familia mea care mă susţine şi crede în artistul Luminiţa Anghel.

În perioada acesta sunteţi foarte solicitată, pe lângă revenirea pe scena muzicală, aţi reuşit să şi slăbiţi foarte mult, ceea ce este un efort mare. Cum echilibraţi, totuşi, cariera cu familia?

Da, este un efort foarte mare şi este un consum de energie foarte puternic, pentru că eu, şi acasă, când mă întorc după filmări şi repetiţii şi ce mai am, după o zi foare aglomerată, îmi petrec timp şi cu Filip şi cu Maria, pentru că cei mici au foarte multă nevoie de atenţie, mai trebuie să stau de vorbă şi cu David, care are tot felul de impasuri sau care îmi aduce o veste de la şcoală. Trebuie să-mi împac şi soţul pentru că suntem într-o relaţie de doi ani de zile, suntem la început şi ne iubim foarte mult şi avem nevoie unul de celălalt şi trebuie să păstrez flacăra iubirii. Acum, că sunt ocupată cu acest Eurovision, nu pot să dau la o parte nimic din ceea ce aveam înainte.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri