VIDEO Luminiţa Anghel: „Am foarte mulţi duşmani pentru că sunt considerată preferată la Eurovision“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artista crede că are un dezavantaj pentru că este considerată favorita publicului în concurs. FOTO Corina Cosmescu
Artista crede că are un dezavantaj pentru că este considerată favorita publicului în concurs. FOTO Corina Cosmescu

Calificată în finala de pe 9 martie de la Eurovision, interpreta piesei „Unique“ a mărturisit că revenirea pe scena Eurovisionului i-a adus şi prejudicii. Cântăreaţa de 44 de ani care a câştigat locul al III-lea în competiţia internaţională din 2005, cu trupa Sistem, a spus că este defavorizată de faptul că jurnaliştii o consideră deja marea învingătoare la nivel naţional.

„Din păcate sunt defavorizată pentru că sunt considerată preferată. Am foarte mulţi duşmani şi foarte multă energie negativă în jur. În presă am fost dată favorită şi de aceea se creează un iz de animozitate, ca şi cum ar fi totul aranjat. Şi nu e aşa. Nu am plecat niciodată la un concurs aranjat. Am realizat totul pe propriile forţe“, a subliniat cântăreaţa care a reprezentat România la Kiev, în 2005, cu piesa „Let Me Try“, cu trupa Sistem.

„Îmi face rău să se spună că suntem favoriţi. Acest lucru e de la faptul că am venit cu un loc foarte bun din Ucraina şi apoi pentru că «Unique» este o piesă foarte bună şi foarte apreciată de muzicieni. Nu este o piesă din trei acorduri: la, la, la. Are şanse la Malmo pentru că este altfel decât marea majoritate a pieselor de aici, care se cântă de obicei la Eurovision“, a apreciat artista în vârstă de 44 de ani.

Deşi presa a considerat că are un avantaj în concurs, cântăreaţa a declarat că revenirea pe scena Eurovisionului nu a fost uşoară. „Am avut emoţii şi tot timpul am pentru că sunt un artist care se respectă, respectă publicul, îşi respectă muzica şi consider că e important ceea ce fac şi nu vin niciodată la mişto. Mă interesează foarte mult ce cred oamenii despre mine şi fac tot ce pot să-mi păstrez integritatea ca om şi ca artist“, a subliniat interpreta melodiei „Unique“.

Dacă unii consideră că anul acesta cei mai puternici adversari ai săi sunt Elena Cârstea, ce are peste 30 de ani de carieră muzicală, şi Robert Turcescu, ce este apreciat şi recunoscut pentru cariera jurnalistică, Luminiţa Anghel a declarat că în calea către succes nu are oprelişti. „N-am avut nicio problemă cu nimeni. Nici la Kiev, când am concurat în 2005, nu am ştiut cu cine mă bat. Nu m-a interesat să ascult nicio melodie de la Eurovision pe YouTube. M-a interesat doar să fiu eu într-o formă foarte bună şi să am un show perfect. Nu m-a interesat nici în seara asta cu cine concurez şi nu mă interesează nici duminică seară. În finală vom fi cei mai buni“, a spus ea cu zâmbetul pe buze.

image

De altfel, echipa sa i-a fost alături pe tot parcursul semifinalei de sâmbătă. Dacă pe scenă, artista a urcat cu dansatorii deja cunoscuţi din grupul de balet al lui Edi Stancu, de la Pro TV, în culise, după ce s-a terminat emisiunea, Luminiţa Anghel a sărbătorit atât cu ei, cât şi cu PR-ul, Liliana Levinţa, şi cu soţul, Silviu Dumitriade. 

luminita anghel eurovision 2013

„Mă simt nemaipomenit. Sunt cu cei mai tari dansatori din România. Suntem foarte fericiţi, a spus artista despre echipa sa, în care se află şi coregraful Bogdan Boantă şi tânărul Eduard Vasile, câştigătorul unui sezon „Dansez pentru Tine“. 

luminita anghel eurovision foto corina cosmescu

În Camera Verde, artista a rezumat interacţiunile la discuţiile cu soţul şi apropiaţii, dar a răspuns şi la întrebările jurnaliştilor curioşi

„Ştiam că avem un moment bun, un moment special şi ne dorim foarte mult să ajungem la Malmo pentru că noi credem că piesa «Unique» poate câştiga acolo, poate câştiga locul I sau II“, a conchis Luminiţa Anghel.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite