VIDEO Filmul face muzica sau invers? Topul celor mai bune coloane sonore din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa potrivită la filmul potrivit accentuează mesajul producţiei şi contribuie la succesul ei global. Dacă anul acesta, premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră a ajuns la Steven Price, pentru „Gravity“, editorii revistei „Billboard“ au publicat topul celor mai bune melodii din peliculele ultimelor decenii.

Publicaţia de muzică a făcut retrospectiva clasamentului Billboard Hot 100 şi a readus în faţa auditoriului hiturile ce au accentuat impactul peliculelor de altădată.

1. „You Light Up My Life“ - Debby Boone
Balada filmului omonim, compusă de  Joe Brooks şi înregistrată iniţial de Kasey Cisyk, a ocupat 10 săptămâni prima poziţie în topul Billboard Hot 100, în 1977, şi a fost distinsă cu premiul Oscar.

2. „Endless Love“ - Diana Ross şi Lionel Richie
Cel mai bun duet al tuturor timpurilor, potrivit revistei de muzică, a rămas 27 de săptămâni în clasamentul prestigios, dintre care nouă, pe locul I, în 1981.

3. „(Everything I Do) I Do It For You“ - Bryan Adams
Hitul de referinţă al artistului canadian a dublat succesul filmului „Robin Hood: Prince of Thieves/ Robin Hood: Prinţul hoţilor“ şi a stat şapte săptămâni pe locul I în topul Billboard Hot 100, în 1991.

4. Coloana sonoră a filmului „A Summer Place“ - Percy Faith şi orchestra
Drama romantică din 1959 a beneficiat de o melodie sensibilă ce a pus povestea de dragoste dintre Sandra Dee şi Troy Donahue pe note muzicale. Preţ de nouă săptămâni, melodia şi-a revendicat prima poziţie în Billboard Hot 100.

5. „How Deep Is Your Love“ - Bee Gees
Hitul pop din 1977 a completat povestea din „Saturday Night Fever/ Febra de sâmbătă seara“ şi a fost numit unul dintre cele mai bune cântece ale tuturor timpurilor, potrivit revistei „Rolling Stone“.

6. „Eye Of The Tiger“ - Survivor
Piesa a devenit coloana sonoră de la „Rocky III“, filmul cu Sylvester Stallone, după ce Freddie Mercury şi colegii săi din trupa Queen au refuzat ca „Another One Bites the Dust“ să însoţească pelicula, aşa cum şi-a dorit iniţial cântăreţul. În 1982, „Eye Of The Tiger“ şi-a proclamat supremaţia şase săptămâni, în topul prestigios.

7. „Flashdance... What A Feeling“ - Irene Cara
Cântecul din 1983 a primit discul de platină, Oscarul şi Globul de Aur şi a rămas un punct de referinţă în cariera artistei. Hitul compus de Giorgio Moroder, Keith Forsey, şi de Irene Cara se asociază perfect cu imaginea Alexandrei, personajul interpretat de Jennifer Beals care impresionează juriul conservator printr-un dans nonconformist.

8. „Night Fever“ - Bee Gees
Când producătorul Robert Stigwood le-a propus fraţilor Barry, Robin şi Maurice Gibb să schimbe numele hitului în „Saturday Night“, pentru a semăna cu titlul filmului, aceştia au refuzat, spunând că repertoriul lor include suficiente momente botezate cu termenul „Saturday“. Până la urmă, producătorul a luat decizia de a uni titlul melodiei  cu cel al filmului, cunoscut publicului drept „Saturday Night Fever“ (1977).

9. „I Will Always Love You“ - Whitney Houston
Compus de Dolly Parton în 1973, cântecul a cunoscut succesul mondial în 1992, când a devenit coloana sonoră din The Bodyguard şi a avut vânzări-record.

10. „End Of The Road“ - Boyz II Men
Compus de Kenneth Edmonds, L.A. Reid şi Daryl Simmons pentru filmul „Boomerang“ cu Eddie Murphy, hitul semnat de grupul R&B Boyz II Men a stat 13 săptămâni în fruntea clasamentului, până când „I Will Always Love You“ i-a luat locul.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite