VIDEO Faimoasa cântăreaţă Janis Joplin, simbol al festivalului Woodstock, ar fi împlinit astăzi 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janis Joplin s-a născut pe 19 ianuarie 1943. FOTO: janisjoplin.com
Janis Joplin s-a născut pe 19 ianuarie 1943. FOTO: janisjoplin.com

Janis Joplin este unul dintre cele mai cunoscute nume ale generaţiei „flower power“, alături de Jim Morrison şi Jimi Hendrix. Janis Lyn Joplin s-a născut pe data de 19 ianuarie 1943, în Statele Unite ale Americii. Faimoasa cântăreaţă şi-a pierdut viaţa la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de heroină.

Janis Joplin a devenit cunoscută în anii `60, pe vremea când cânta cu trupa de rock psihedelic Big Brother and the Holding Company. Între timp, Janis a ales o carieră solo şi a devenit una dintre principalele atracţii ale faimosului festival Woodstock.

Janis Joplin s-a născut pe data de 19 ianuarie 1943, în Port Arthur, Texas, şi a început să-şi arate latura artistică în şcoală, prin pictură. A continuat cu muzica blues şi folk, transformându-se, mai apoi, într-o adevărată rebelă. Artista a murit pe data de 4 octombrie 1970, în urma unei supradoze de heroină. Trupul ei a fost incinerat, iar cenuşa a fost împrăştiată deasupra Oceanului Pacific. În anul 2004, revista Rolling Stones a desemnat-o ca fiind unul dintre cei 100 de mari artişti ai tuturor timpurilor şi a plasat-o pe locul 46.

Printre cele mai cunoscute melodii interpretate de Janis Joplin se numără: „Cry baby“, „Ball`n`chain“,„Work me, Lord“ şi „Maybe“. În muzica şi în versurile artistei se observă importante influenţe ale generaţiei Beat.

Urmăriţi-o pe Janis Joplin interpretând melodia „Try“, pe scena festivalului Woostock.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite