VIDEO Cele mai îndrăgite imnuri de vară ale tuturor timpurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare vară există cel puţin un cântec care îţi este alături la fiecare grătar, petrecere sau călătorie cu maşina. CNN a alcătuit o listă cu cele mai populare şi îndrăgite imnuri ale verii din ultimii ani, imnuri care s-au aflat mult timp în topurile internaţionale şi care au marcat generaţii întregi.

În 1983 pe piaţa muzicală îşi făcea loc balada celor de la The Police, „Every Breath You Take“, care a fost pe locul întâi în topul Billboard timp de opt săptămâni.

Melodia-cult a Madonnei, „Papa Don't Preach“, a fost lansată în 1986 şi a ieşit pe locul întâi în topul celor mai fierbinţi hituri.

Cele mai reuşite melodii de vară sunt cele uşoare, cu versuri simple şi ritmuri care prind, aşa cum a fost şi hitul pop al lui Whitney Houston, „I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)“ din 1987. Acesta s-a aflat pe primul loc în topuri timp de mai multe săptămâni.

Dirty Diana“ a Regelui Muzicii Pop, Michael Jackson, i-a adăugat incă un hit în topuri în repertoriul cântăreţului.

Piesa „Right Here Waiting“ a lui Richard Marx nu a avut nimic din elementele caracteristice unei melodii de vară, fiind vorba de o baladă despre un tip care „înnebuneşte“ dacă nu e alături de dragostea sa, dar a avut mare success în vara anului 1989, fiind în topuri timp de trei săptămâni.

(Everything I Do) I Do It For You“, o altă piesă de dragoste, de data aceasta semnată de Bryan Adams, a stat pe primul loc în top timp de şase săptămâni.

În iunie 1999, Christina Aguilera îşi făcea debutul cu single-ul „Genie In A Bottle“ care a aterizat direct pe locul întâi în topuri.

Vara lui 2002 a fost marcată de rapperul Nelly care a avut două hituri, „Hot In Here“ şi „Dilemma“, pe care a cântat-o în duet cu Kelly Rowland.

Crazy In Love“, single-ul de debut al lui Beyonce în calitate de cântăreaţă solo a avut toate ingredientele necesare pentru a fi melodia verii 2003: versuri uşor de reţinut, beat-uri bune de dansat şi un videoclip atrăgător.

Anul 2004 a fost, negreşit, anul lui Usher. Hitul său, „Yeah!“ în colaborare cu Lil Jon a rămas în topuri timp de câteva săptămâni, pentru ca mai apoi să fie înlocuit de un alt single de-al cântăreţului, „Burn“.

Chiar dacă îţi place sau nu, hitul Rihannei din vara lui 2007, „Umbrella“ a împânzit radiourile şi a creat un adevărat val de trupe care s-au întrecut în coveruri. Piesa a aterizat direct pe locul întâi în topul Billboard, de unde a fost de neclintit timp de şapte săptămâni.

O melodie care încă se mai scultă şi azi, „I Gotta Feeling“ a celor de la Black Eyed Peas a fost numită oficial melodia verii 2009.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite