Trăistariu revine la Eurovision 2019. În ce ţară va participa la Selecţia Naţională. Mesajul cântăreţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Traistariu FOTO Antena 1
Mihai Traistariu FOTO Antena 1

Mihai Trăistariu (39 de ani) a anunţat, printr-un mesaj pe pagina personală de Facebook, că s-a înscris la Selecţia Naţională Eurovision 2019 pentru o altă ţară, după ce s-a retras din semifinala concursului românesc.

Mihai Trăistariu revine în concursul Eurovision 2019. Artistul s-a înscris la Selecţia Naţională Eurovision din Belarus, cu aceeaşi piesă înscrisă anterior la Eurovision România 2019, „Baya“. 

„Veşti bune pentru fanii mei. Povestea Eurovision continuă în 2019. M-am înscris în Belarus. Să-mi ţineţi pumnii“, a fost mesajul artistului. 

Selectia Nationala Belarus 2019 va avea loc pe 8 martie. 

Trăistariu, un veteran al concursului muzical, s-a retras de la Eurovision România 2019 după ce TVR a dezvăluit numele celor două artiste care au primit câte un wild card şi care s-au alăturat astfel celor 23 de interpreţi ale căror piese au fost selectate în semifinalele Selecţiei Naţionale. 

Cântăreţul a mărturisit că este mai dezamăgit ca niciodată de organizarea concursului, dar şi de faptul că un concurent a intrat „pe telefoane şi intervenţii“. 

În plus, Trăistariu a invocat şi neînţelegerile de ordin financiar care au apărut între el şi TVR, acuzând organizatorii că îşi bat joc de concurenţi. 

De asemenea, într-un interviu pentru Adevărul, cântăreţul mărturisea că „nu se lasă de Eurovision“ şi că se va înscrie pentru alte ţări participante: „E ţelul vieţii mele şi o să merg indiferent pentru ce ţară. Dacă văd că în România nu se poate, merg în alte ţări“. 

Bella Santiago şi Linda Teodosiu au intrat în concurs datorită unei noi reguli 

În calitate de organizator, TVR şi-a rezervat opţiunea la ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision să ofere câte un wild card în fiecare etapă. 

După parcurgerea unui traseu similar celui impus în preselecţie, TVR a decis cele două piese care vor participa la semifinalele Eurovision România 2019 în baza activării opţiunii de wild card. Este vorba despre „Army of love“, interpretată de Bella Santiago, şi „Renegades“, interpretată de Linda Teodosiu. 

Nouă interpreţi au trimis solicitări de wild card, care au fost evaluate de acelaşi juriu, în baza aceloraşi criterii de selecţie, atât administrative cât şi artistice, avute în vedere la departajarea semifinaliştilor. 

De asemenea, într-un interviu pentru Adevărul, Mihai Trăistariu mărturisea, înainte de anunţarea semifinaliştilor Eurovision România, că „speră ca alegerile membrilor juriului să fie unele corecte, fără să se ţină cont de «pile şi prietenii»“. 

„Sper să nu fie prietenii. Că am fost şi eu de două ori în juriul naţional, în urmă cu vreo nouă ani, şi recunosc că am primit telefoane şi nu am ţinut cont de ele, că eu sunt foarte corect şi de aceea am curaj să zic. Am primit telefoane de la compozitori. «Vezi că am şi eu o piesă, am şi eu pe cineva» şi-mi dau seama cum se poartă. Vorbesc despre etapa de preselecţii, atunci am primit telefoane de la colegi, adică pile. Şi asta zic, dacă eu am primit, de ce nu ar primi şi alţii? Sunt convins că se primesc intervenţii şi telefoane. Dacă se întâmplă asta... e clar. Să vedem“, a conchis cântăreţul. 

Cel mai fidel concurent Eurovision România, Mihai Trăistariu, a terminat pe locul şapte la Selecţia Naţională de anul trecut, piesa „Heaven“ strângând doar 1.165 de voturi, lucru de care cântăreţul s-a declarat dezamăgit. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite