James Blake a pus mâna pe trofeul Mercury, pentru cel mai bun album

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Blake a câştigat Barclaycard Memory Prize FOTO AFP
James Blake a câştigat Barclaycard Memory Prize FOTO AFP

James Blake a fost numit câştigătorul prestigiosului premiu „Barclaycard Mercury“ pentru albumul „Overgrown“. Absolvent al colegiului Goldsmiths, Blake a fost nominalizat anterior la premiul pentru cel mai bun album de debut, învingând-o în cele din urmă pe favorita caselor de pariuri, Laura Mvula, după cum notează „Daily Mail“.

Cântăreţul, al cărui tată a fost un membru al formaţiei Colosseum, şi-a produs personal al doilea album, fiind ajutat de Brian Eno şi RZA de la Wu-Tang Clan.

„Vreau să le mulţumesc părinţilor care mi-au arătat ce înseamnă să fii mulţumit cu tine însuţii şi lui Ben, Rob şi Dan pentru că m-au făcut să-mi dau seama cât de important este să-i laşi pe ceilalţi să te ajute“, a mărturisit Blake în momentul în care i-a fost înmânat trofeul.

James Blake a devenit James Blunt

Imediat după ce a intrat în posesia premiului, cântăreţul a recunoscut că a fost agitat toată seara. „Mă simt foarte diferit faţă de cum credeam că o să mă simt, complet emoţionat şi copleşit. A trebuit să mă destind vorbind despre lucruri total lipsite de sens“, a declarat Blake pentru „Daily Mail“.

În momentul în care a fost întrebat dacă se aştepta să câştige, artistul în vârstă de 25 de ani a răspuns că nu. „Categoric nu. Eram ferm convins că va fi un al doilea an în care voi fi nominalizat, dar nu voi câştiga“.

Cu toate acestea, în aceeaşi seară declarase că şi-ar dori ca Laura Marling să câştige premiul, dacă nu are el această şansă, menţionând că dacă va câştiga va cheltui cele 20.000 de lire într-un mod inedit. „Am de gând să cumpăr un teren de golf, unde obstacolele vor fi miniaturi din ceramică ale celor nominalizaţi“, a mai spus Blake pentru „Daily Mail“.

Aceeaşi publicaţie notează că gazda evenimentului, Laverne, l-a introdus pe James Blake ca James Blunt, motiv pentru care s-a simţit ruşinată şi a postat o mică ironie pe contul personal de Tweeter: „Niciodată nu m-am simţit mai bine cu privire la artiştii care sunt diferiţi, dar au acelaşi prenume“, se arată în mesajul prezentatoarei.

David Bowie, pe scenă după un deceniu

Lista de 12 nominalizaţă cuprinde şapte nume care sunt prezente încă de la lansarea premiului din 1992. Arctic Monkeys au luat premiul în 2006, cântăreaţa şi compozitoarea Laura Marling se află pe listă pentru a treia oară, iar Foals and Villagers sunt la cea de-a doua apariţie.

Printre nominalizaţi s-a aflat şi David Bowie, care şi-a surprins fanii cu noul său album „The Next Day“. Bowie, care rareori cântă live, a fost singurul de pe lista scurtă care nu a cântat la acest eveniment. Acesta s-a retras complet din ochii publicului în ultimii ani, nelansând niciun album pentru un deceniu. 

Cu toate acestea, fără niciun advertisment, a lansat brusc single-ul „Where Are We Now?/ Unde suntem noi acum?“, anunţându-şi astfel albumul de revenire, care a fost primit cu multă căldură atât de fani, cât şi de critici, conform „Daily Mail“.

Lista nominalizaţilor a fost întocmită după ce juriul a analizat 220 de albume, iar includerea artiştilor pe această listă reprezintă o oportunitate de a-şi mări vânzările. 

„Anul acesta premiul Barclaycard Mercury celebrează un an fascinant, marcat de o serie minunată de voci muzicale – reflexive, optimiste şi calme, acustice şi electronice, şi toate cu ceva interesant de spus“, a declarat preşedintele juriului, Simon Frith.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite