Eurovision 2015 România. Voltaj, criticată în România, apreciată în străinătate. Cum e comentată victoria trupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurovision 2015 România. Voltaj a câştigat finala naţională cu piesa „De la capăt“,
o melodie ce trage un semnal de alarmă asupra situaţiei copiilor ai
căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate FOTO TVR
Eurovision 2015 România. Voltaj a câştigat finala naţională cu piesa „De la capăt“, o melodie ce trage un semnal de alarmă asupra situaţiei copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate FOTO TVR

Eurovision 2015 România. Victoria trupei Voltaj în finala Eurovision 2015 România a născut imediat reacţii diverse în mediul online, pe reţelele sociale, dar şi pe site-ul oficial al concursului. Fanii din România sunt împărţiţi în două tabere, pro şi contra, în timp ce mulţi dintre spectatorii din străinătate par să aprecieze alegerea României din acest an.

Cu un public divers, Eurovisionul trezeşte în fiecare an reacţii. Evident, spectatorii au favoriţii lor, pe care îi susţin, iar fiecare melodie şi fiecare apariţie sunt comentate pe site-urile dedicate competiţiei.

Voltaj a câştigat finala naţională Eurovision 2015 România cu piesa „De la capăt“, o melodie ce trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Voltaj a obţinut punctaj maxim atât din partea publicului (12 puncte), cât şi din partea juriului de specialitate (12 puncte). Victoria lor a fost savurată de unii fani ai concursului şi criticată de alţii, în reţelele sociale din România.

În străinătate, cele mai multe comentarii postate pe site-ul oficial al competiţiei, eurovision.tv, au fost apreciative.

Eurovision 2015 România. Ce au comentat fanii concursului pe pagina de Facebook Adevărul

Argentina Iordănescu: „Condoleanţe României pentru alegerea de a trimite aşa porcărie la Eurovision! Asta e piesă de concurs?“

Tudose Daniela: „O piesă deosebită! Îţi intră direct la suflet. Succes, băieţi! Nu e nicio problemă că nu e cântată în limba engleză. Limba română se va face auzită şi cunoscută pe plan internaţional. «Dragostea din tei» ajunsese să fie fredonată de mulţi străini. Să fim optimişti şi să ne promovăm valorile naţionale. Băieţii aceştia au ani de muncă în spate. Vom fi foarte bine reprezentaţi la Viena“.

Florin Diaconu: „Cu orice piesă ne-am prezenta, tot nu vom câştiga, din cauza votului geo-politic.Voltaj a adus însă o piesă prin care se transmite un mesaj puternic, ce va fi auzit de toţi cei plecaţi. E singură piesă care m-a emoţionat atunci când am auzit-o“.

Ilea Alexandru: „Cu părere de rău, melodia asta nu are ce căuta la un concurs internaţional“.

Doina Apetrei: „De departe Ovidiu Anton şi Luminiţa Anghel au fost mai buni. Voltaj, ca de obicei, cântece puerile, voce slabă şi piţigăiată, prezenţă scenică zero. Nu mai poate Eurovisionul de mesajul lor“.

Ana Cojocariu: „De ce nu trimiteţi tineri cu melodii adevărate? Iar ne facem de ruşine, nimeni nu ne va băga în seamă“.

Natalia Grigore: „Melodia e foarte frumoasă; nu cred însă că va fi potrivită pentru Eurovision“.

Ana Crăciun Petrescu: „Trupă super, melodie frumoasă, dar nicio şansă la acest concurs. Nu va ajunge la inima publicului. E prea cuminte“.

Dan Alexandru: „Cu aşa melodie vreţi să mergem la Eurovision? Cheltuiţi banii degeaba pe deplasări. Mai bine nu mai trimiteţi pe nimeni şi poate-poate la anul avem o trupă capabilă şi o melodie care să ne ducă pe un loc decent“.

Eurovision 2015 România. Ce au comentat fanii pe pagina oficială Eurovision Song Contest

Jake World: „Solistul are o voce frumoasă, piesa e foarte frumoasă. Succes Voltaj şi România!“.

EnjaESC: „Acest cântec mi-a atins inima, atât versurile, cât şi melodia. Eşti în topul meu personal, România“.

Lino: „Absolut nicio şansă anul acesta. României nu-i mai pasă de Eurovision. Nu mai aduc nimic special. Totul e învechit. Îmi pare rău, dar nu veţi trece de semifinală“.

Neil ESC din Sydney: „Mi-a plăcut. Aş descrie această piesă drept fermecătoare şi inofensivă. O alegere prudentă. Sper să rămână la varianta în limba română“.

Christian: „Un cântec drăguţ, care te impresionează. Foarte bine, România! În sfârşit o piesă onestă, cu un mesaj puternic, nu una dintre acele melodii «siropoase» de la Eurovision. Eu am cumpărat-o de pe iTunes“.

Seriously Spain: „Una dintre cele mai bune piese din competiţie, până acum. Sunt foarte fericit că România a ales acest cântec. Au şanse mari cu el“.
 

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite