Câştigător Eurovision 2015 România. Călin Goia, de la Voltaj: „Mesajul nostru se va face auzit în toată Europa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015 FOTO TVR
Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015 FOTO TVR

Câştigător Eurovision 2015 România. Trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt“, va reprezenta România la cea de-a 60-a ediţia a concursului internaţional Eurovision.

Trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt/ All Over Again“, a câştigat finala Eurovision 2015 România şi ne va reprezenta în luna mai la concursul internaţional Eurovision 2015, care se va desfăşura la Viena. Voltaj a fost atât preferata publicului, cât şi a juriului, obţinând maximul de puncte, 24. Luminiţa Anghel, cu „A Million Stars“, s-a situat pe poziţia a doua în clasament (18 puncte), iar podiumul a fost completat de Ovidiu Anton, cu piesa „Still Alive“ (17 puncte).

„Am fost emoţionat când am intrat pe scenă, publicul minunat mi-a şters toate emoţiile. Sunt convins că şi juriul, şi publicul au votat cu sufletul, mesajul nostru se va face auzit în toată Europa“, a declarat Călin Goia, solistul Voltaj, imediat după aflarea rezultatelor. 

Câştigător Eurovision 2015 România. Voltaj: „Vrem să ajungem mai sus de locul doi“

„Suntem emoţionaţi şi foarte bucuroşi. Suntem convinşi că, la ce concurenţă a fost, atuul câştigător a fost mesajul nostru şi românii au dorit să ducă acest mesaj la Viena şi să-l aducă în faţa Europei. Le mulţumim celor care ne-au votat, mulţumim juriului pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Să ai 24 de puncte din tot atâtea e foarte onorant. (...) Deja ne facem planuri şi ne gândim cum să facem încât să ajungem cât mai sus. Dacă se poate mai sus de locul doi (făcând referire la o piesă a formaţiei care are acest titlu - n.red.). Asta e marea noastră dorinţă", a mai declarat Călin Goia, citat de Mediafax, la începutul conferinţei de presă care a avut loc după încheierea concursului. 

Acesta a spus şi că trupa are pregătită şi varianta în limba engleză a piesei şi urmează să se sfătuiască cu cei care au mai multă experienţă în ceea ce priveşte concursul Eurovision pentru a hotărî cum se vor prezenta la Viena: cu piesa în engleză, cu cea în română sau cu o combinaţie între cele două limbi.

Câştigător Eurovision 2015 România. Desfăşurătorul finalei naţionale

Single-ul „All Over Again“ este compus şi produs de membrii trupei Voltaj împreună cu Deepside Deejyas, Monica Stevens şi Andrei Leonte (primul câştigător al talent-show-ului „X Factor“), iar videoclipul, regizat de Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării“. Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Trupa Voltaj, prin participarea la Eurovision 2015, vrea să ducă mesajul campaniei la un alt nivel şi să facă cunoscută şi pe plan internaţional cauza copiilor ce nu se pot bucura de atenţie şi implicare din partea părinţilor care fie sunt plecaţi la muncă în străinătate pentru a le asigura un trai decent, fie petrec multe ore la locul de muncă şi astfel pierd etape importante din viaţa acestora.

„Când am compus şi am lansat piesa şi campania «De la capăt», nu ne-am gândit că vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama că acest concurs poate să ne ajute să facem cunoscută campania şi pe plan internaţional. Suntem convinşi că, dacă vom reuşi să câştigăm în România, vom reuşi să facem atentă toată Europa“, a declarat Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena (Austria), ţara care va organiza concursul, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, între care România şi Moldova, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului să aibă loc pe 23 mai.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite