Concertele lui Taylor Swift din Seattle au generat activitate seismică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertele lui Taylor Swift din orașul american Seattle au generat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur cu magnitudine de 2,3 grade, a spus un seismolog. Datele cu privire la activitatea seismică au fost înregistrată la spectacolele ținute de Swift în turneul Eras la Lumen Field pe 22 și 23 iulie, scrie BBC.

Tylor Swift FOTO: Getty Images
Tylor Swift FOTO: Getty Images

Seismologul prof. dr. Jackie Caplan-Auerbach a spus că datele au arătat o activitate seismică care a fost cauzată fie de fanii lui Swift, fie de sistemul de sunet folosit la eveniment. Evenimentul a bătut recordul precedent din Seattle, cunoscut sub numele de „Beast Quake”, se specifică în articol.

În trecut a fost cauzată activitate seismică atunci când fanii fotbalului american sărbătoreau touchdown-ul lui Marshawn Lynch pentru Seattle Seahawks în timpul unui meci împotriva New Orleans Saints.

Prof. dr. Jackie Caplan-Auerbach, profesor și decan asociat la Universitatea Western Washington, a declarat pentru CNN că diferența dintre jocul NFL și concertele susținute de Taylor Swift a fost de doar 0,3, dar „tremuratul a fost de două ori mai puternic” și „a dublat-o absolut”.

Am luat datele din ambele nopți ale concertului și am observat rapid că erau în mod clar același tipar de semnale”, a spus ea. „Dacă le suprapun una peste alta, sunt aproape identice”.

Concertele susținute de Taylor Swift în Seattle au fost susținute în fața unui public de 144.000 de fani pe parcursul a două nopți.

Este un fapt cunoscut că evenimentele de amploare cum sunt concertele au provocat activitate seismică și în trecut, de exemplu în timpul unui concert Foo Fighters din 2011 în Noua Zeelandă.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite